Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Kikinda

Subota, 13. oktobar 2007.

Пета седница Одбора за међунационалне односе

Одбор за међунационалне односе одржао је Пету седницу 13. октобра, у згради Скупштине општине Кикинда.


Одбор за међунационалне односе одржао је Пету седницу 13. октобра, у згради Скупштине општине Кикинда. Седници је председавао председник Одбора, Ана Томанова-Маканова.

Са стањем међунационалних односа у општини Кикинда, народне посланике упознали су председник Општинског одбора за међунационалне односе СО Кикинда Томо Лакатош, координатор за питања националних мањина Јасмина Дудаш, председник КУД ''Egysé’’ Ласло Киш, уредник ромске редакције ''Радио Кикинда'' Бранислав Јовичић и председник Удружења Немаца Александар Конечни.

Кикинда спада у групу већих војвођанских градова и по попису из 2002. године у њој живи 76 одсто Срба, 12,85 одсто Мађара, 2,33 одсто Рома, а остале национлне мањине заступљене су са мање од 1 одсто. У медијима се емитује програм на српском, мађарском и ромском језику. Кикинда је 2002. године добила награду као најтолерантнији град, што је био повод да се у Кикинди организује Дан толеранције, сваког 20. маја и Општина ће настојати да читава манифестација прерасте у традиционално дружење свих грађана Кикинде, као и да Кикинда постане град толеранције. 2004. године у Кикинди је отворена и Канцеларија за питања националних мањина, која је отворена за све грађане. Након излагања, присутни су се сложили да у Кикинди нема етничких несугласица.

Присутне је поздравио и Генерални конзул Републике Мађарске, Нађ Ференц који је позвао присутне да посете конзулат у Суботици. Председник Општине Кикинда, Бранислав Блажић поздравио је присутне.

У наставку седнице, чланови Одбора једногласно су изабрали чланове Пододбора за разматрање питања у вези са унапређењем положаја Рома и имплементацијом Декаде Рома, које су предложиле посланичке групе, а то су Донка Бановић, Јелена Марковић, Милетић Михајловић, Јарослав Хребик, Весна Пешић, Јован Дамјановић, Александар Мартон и Срђан Шајн. Заказана је седница за 16. октобар 2007. године у 10:30 часова на којој ће бити изабран председник Пододбора.

Поводом захтева националних савета за повећање финансијске подршке, Одбор је затражио да сви национални савети доставе Одбору извештаје о утрошеним средствима за девет месеци 2007. године, финансијски план до краја 2007. године, као и предлог буџетских средства за 2008. годину, како би Одбор могао да процени да ли је потребно издвојити додатна средства.

Kikinda: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Petak, 15. novembar 2019. 24. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Pančevo Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 6. novembar 2017. 13. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Subotica Ima fotografija Ima video snimaka
Četvrtak, 10. decembar 2015. 38. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Novi Sad Ima fotografija
Petak, 27. novembar 2015. 36. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Zrenjanin
Petak, 19. jun 2015. 33. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Dimitrovgrad
Četvrtak, 23. april 2015. 26. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Sjenica
Utorak, 18. novembar 2014. 15. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Vrnjacka Banja Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 20. septembar 2010. Dvadeset šesta sednica Odbora za ravnopravnost polova Žitište Ima fotografija
Ponedeljak, 28. septembar 2009. Trinaesta sednica Odbora za ravnopravnost polova Niš
Subota, 13. oktobar 2007. Peta sednica Odbora za međunacionalne odnose Kikinda Ima fotografija

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.