Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Vrnjacka Banja

Utorak, 18. novembar 2014.

15. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova održao je sednicu Odbora 18. novembra u Vrnjačkoj Banji, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.


18. novembar 2014. Učesnici sednice

18. novembar 2014. Učesnici sednice

Članovi Odbora su na 15. sednici, razgovarali o ulozi mehanizama za rodnu ravnopravnost i postupanje nadležnih organa u skladu sa protokolima o postupanju u slučajevima nasilja nad ženama u porodici i u partnerskim odnosima.

Meho Omerović, predsednik Odbora naveo je da je sednica Odbora održana u saradnji sa Zaštitnikom građana i Misijom OEBS-a u Srbiji. On je ocenio da su za ostvarivanje rodne ravnopravnosti i u cilju sprečavanja nasilja nad ženama značajni efikasni zakonodavni okvir i njegovo efikasno sprovođenje, preventivne mere i otklanjanje uzroka. Predsednik Odbora je istakao da je neophodno jačanje svesti kod pojedinaca da se položaj žene unapredi u svim oblastima, kao i koordinacija svih delova društva, a sve u cilju pomoći ženama da se suoče sa problemom nasilja.

Tokom razgovora, razmenjena su iskustva o stepenu poštovanja rodne ravnopravnosti i položaju žena u lokalnim samoupravama. Sagovornici su bili složni u oceni da svi segmenti društva treba da poklone posebnu pažnju sprečavanju nasilju nad ženama, decom, kao i osobama sa invaliditetom. Posebno su ukazali i na značaj osnaživanja žena, edukacije svih društvenih činilaca, kao i uloge lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost.

Sednici Odbora su, pored članova Odbora prisustvovali i u razgovoru učestvovali načelnica za rodnu ravnopravnost Zaštitnika građana, predstavnici opština Vrnjačka Banja i Novi Pazar, predstavnici centara za socijalni rad iz Niša, Kraljeva, Kruševca i Vrnjačke Banje, predstavnici saveta za rodnu ravnopravnost iz Novog Pazara i Kraljeva, prestavnici policijskih uprava Kraljevo i Kruševac i nevladinog sektora.

Sednici je predsedavao Meho Omerović, predsednik Odbora.


Video (1)

Utorak, 18. novembar 2014. | 15. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova 18.11.2014.

Vrnjacka Banja: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Petak, 15. novembar 2019. 24. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Pančevo Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 6. novembar 2017. 13. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Subotica Ima fotografija Ima video snimaka
Četvrtak, 10. decembar 2015. 38. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Novi Sad Ima fotografija
Petak, 27. novembar 2015. 36. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Zrenjanin
Petak, 19. jun 2015. 33. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Dimitrovgrad
Četvrtak, 23. april 2015. 26. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Sjenica
Ponedeljak, 20. septembar 2010. Dvadeset šesta sednica Odbora za ravnopravnost polova Žitište Ima fotografija
Ponedeljak, 28. septembar 2009. Trinaesta sednica Odbora za ravnopravnost polova Niš
Subota, 13. oktobar 2007. Peta sednica Odbora za međunacionalne odnose Kikinda Ima fotografija

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.