Međuparlamentarna saradnja

Obeleženo 30 godina usvajanja Konvencije UN

Utorak, 15. oktobar 2019. |

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković učestvovala je danas na radionici posvećenoj 30. godišnjici usvajanja Konvencije UN o pravima deteta, koja je organizovana u okviru 141. zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu, gde je poznati muzičar Goran Bregović promovisan u regionalnog ambasadora Unicefa.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Potpredsednik Narodne skupštine i član delegacije u IPU prof. dr Vladimir Marinković na Dijalogu predsednika parlamenata

  Potpredsednik Narodne skupštine i član delegacije u Interparlamentarnoj uniji prof. dr Vladimir Marinković prisustvuje, u ime predsednice Narodne skipštine i predsedavajuće 141. Skupštini IPU Maje Gojković, Dijalogu predsednika parlamenata na 141. Skupštini IPU.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Gojković se sastala sa potpredsednikom Svekineskog narodnog kongresa

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa delegacijom Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine na čelu sa potpredsednikom Svekineskog narodnog kongresa Hao Minđinom.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Obeleženo 130 godina IPU

  U okviru Generalne debate 141. zasedanja Interparlamentarne unije obeleženo je 130 godina postojanja IPU, kao najstarije međunarodne parlamentarne organizacije, a predsednica Skupštine Srbije je rekla da joj je zadovoljstvo da ovaj važan istorijski datum, kada se sećamo prve konferencije u Parizu, kada je rođena vizija povezivanja naroda različite kulture, jezika, vere, navika i običaja kroz parlamentarnu saradnju, danas obeležavamo uvereni u snagu naše organizacije i njenu ključnu ulogu u aktuelnom vremenu.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Članovi delegacije Narodne skupštine u IPU prisustvuju nastavku generalne debate na 141. Skupštini IPU

  Članovi delegacije Narodne skupštine u Interparlamentarnoj uniji Mladen Grujić, dr Milorad Mijatović, Gordana Čomić, Sandra Božić, Jelena Mijatović i prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković prisustvuju nastavku generalne debate na 141. Skupštini IPU u Beogradu.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Sandra Božić razgovarala sa regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju

  Članica delegacije Narodne skupštine u IPU Sandra Božić primila je, u ime predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, regionalnu direktorku UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju i specijalnu koordinatorku za izbeglice i migrante u Evropi Afšan Kan i direktorku Unicefa za Srbiju Ređinu de Dominićis.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Prof. dr Žarko Obradović razgovarao sa potpredsednikom Panafričkog parlamenta

  Član delegacije Narodne skupštine u IPU i predsednik Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine prof. dr Žarko Obradović primio je, u ime predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, potpredsednika Panafričkog parlamenta (PAP) Đamila Burasa i člana PAP i predsednika Komiteta za saradnju, međunarodne odnose i rešavanje konflikata Kunea Abubakara Sidikija.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Gojković se sastala sa predsednikom Parlamenta Austrije

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Parlamenta Austrije Volfgangom Sobotkom, koji učestvuje na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Gojković imala susrete sa predsednicima parlamenata u okviru IPU

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković imala je danas više bilateralnih susreta sa predsednicima parlamenata koji učestvuju na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu, sa kojima je razgovarala o unapređenju parlamentarnih i bilateralnih odnosa, procesu evrointegracija i pitanju Kosova i Metohije.

 • Utorak, 15. oktobar 2019.

  Gojković se sastala sa predsednikom PS OEBS

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom PS OEBS Džordžom Tseretelijem, koji učestvuje na 141. zasedanju Interparlamentarne unije, koji se od 13. do 17. oktobra održava u Beogradu.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Gojković se sastala sa Valentinom Matvijenko

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednicom Saveta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije Valentinom Matvijenko.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Bilateralni susreti potpredsednika Narodne skupštine Veroljuba Arsića i člana delegacije Narodne skupštine u IPU prof. dr Žarka Obradovića

  Potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić sastao se, na marginama 141. zasedanja IPU, sa šefom delegacije Grčke u Interparlamentarnoj uniji Olgom Kefalogiani i predsednikom Poslaničke grupe prijateljstva Katar–Evropa Savetodavne skupštine Katar, Jusefom Al Katerom.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Gojković se sastala sa predsednicima parlamenata Austrije, Slovačke i Češke

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predstavnicima država članica Slavkovskog formata, kome su prisustvovali predsednici parlamenata Austrije, Slovačke i Češke – Volfgang Sobotka, Andrej Danko i Radek Vondraček, sa kojima je razgovarala o podršci Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i pitanju Kosova i Metohije.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Gojković sa predsednikom Parlamenta Republike Koreje

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se sa predsednikom Narodne skupštine Republike Koreje Hi Sangom Munom, kome je zahvalila na učešću delegacije Republike Koreje na 141. zasedanju IPU.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Gojković sa predsednicima parlamenata

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se sa predsednicima parlamenata Kraljevine Bahrein i Narodne Republike Bangladeš, kao i predsednikom Parlamenta Kraljevine Saudijske Arabije, koji učestvuju na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Obraćanje narodnih poslanica Sandre Božić i Jelene Mijatović na Forumu mladih parlamentaraca

  Narodne poslanice Sandra Božić i Jelena Mijatović učestvovale su na Forumu mladih parlamentaraca, koji je održan u okviru 141. zasedanja Interparlamentarne unije (IPU) u Beogradu.

 • Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

  Gojković: Pravda i pravo moraju da budu iznad sile u međunarodnim odnosima

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković obratila se na početku Generalne debate 141. zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu, čija je glavna tema „Jačanje međunarodnog prava: Uloga i mehanizmi parlamenata i doprinos regionalne saradnje‘’ i poručila da je uzrok mnogih problema u svetu kršenje međunarodnih normi i principa, kao i da pravda i pravo moraju da budu iznad sile u međunarodnim odnosima.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
sreda, 16. oktobar
 • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja