Javna slušanja

Odbor može da organizuje javno slušanje radi pribavljanja informacija, odnosno stručnih mišljenja o predlogu akta koji je u skupštinskoj proceduri, razjašnjenja pojedinih rešenja iz predloženog ili važećeg akta, razjašnjenja pitanja značajnih za pripremu predloga akta, ili drugog pitanja koje je u nadležnosti odbora, kao i radi praćenja sprovođenja i primene zakona, odnosno ostvarivanja kontrolne funkcije Narodne skupštine. Postupak organizovanja javnog slušanja uređen je Poslovnikom Narodne skupštine.

Poslovnik Narodne skupštine, čl. 83. i 84.


Javna slušanja - izveštaji

Drugo javno slušanje Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

Petak, 20. oktobar 2023. |

U okviru 38. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, 20. oktobra, održano je Drugo javno slušanje na kojem su predstavljeni Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2024. godinu i Predlog zakona o završnom računu budžeta Republike Srbije za 2022. godinu.

Pogledajte sva javna slušanja

Javna slušanja se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.