Saradnja Odbora za evropske integracije sa organizacijama civilnog društva u procesu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji

Od izuzetne važnosti za proces pristupanja Evropskoj uniji je uključenost svih građana i organizacija civilnog društva u proces pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji. Pored usvajanja zakona i usklađivanja zakonodavstva sa pravnim tekovinama Evropske unije, Narodna skupština Republike Srbije, odnosno Odbor za evropske integracije, je uspostavio saradnju sa Nacionalnim konventom o EU, koji okuplja preko 700 organizacija civilnog društva.

Odbor za evropske integracije, od svog osnivanja, ostvaruje intenzivnu saradnju i sa nevladinim sektorom kao i sa međunarodnim i drugim organizacijama kao što su Savet Evrope, OEBS, Fondacija Fridrih Ebert, Fondacija Konrad Adenauer, GIZ, UNDP, USAID i dr.

Kroz rad radnih grupa Nacionalnog konventa o EU, koje tematski prate strukturu pregovaračkih poglavlja, i usvajanjem zaključaka i preporuka kojima se nastoje otkloniti nedostaci u procesu kreiranja i sprovođenja reformskih mera, organizacije civilnog društva postaju neposredno uključene u proces pregovora. Konsultativni mehanizam Odbora za evropske integracije i Nacionalnog konventa o EU doprinosi da Nacionalni konvent u potpunosti ispuni ulogu u formi institucionalizovanog otvorenog dijaloga i delotvornog mehanizma za praćenje toka pregovora sa Evropskom unijom.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
subota, 2. mart
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja