Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Vrnjacka Banja

Utorak, 18. novembar 2014.

15. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова одржао је седницу Одбора 18. новембра у Врњачкој Бањи, уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији.


18. новембар 2014. Учесници седнице

18. новембар 2014. Учесници седнице

Чланови Одбора су на 15. седници, разговарали о улози механизама за родну равноправност и поступање надлежних органа у складу са протоколима о поступању у случајевима насиља над женама у породици и у партнерским односима.

Мехо Омеровић, председник Одбора навео је да је седница Одбора одржана у сарадњи са Заштитником грађана и Мисијом ОЕБС-а у Србији. Он је оценио да су за остваривање родне равноправности и у циљу спречавања насиља над женама значајни ефикасни законодавни оквир и његово ефикасно спровођење, превентивне мере и отклањање узрока. Председник Одбора је истакао да је неопходно јачање свести код појединаца да се положај жене унапреди у свим областима, као и координација свих делова друштва, а све у циљу помоћи женама да се суоче са проблемом насиља.

Током разговора, размењена су искуства о степену поштовања родне равноправности и положају жена у локалним самоуправама. Саговорници су били сложни у оцени да сви сегменти друштва треба да поклоне посебну пажњу спречавању насиљу над женама, децом, као и особама са инвалидитетом. Посебно су указали и на значај оснаживања жена, едукације свих друштвених чинилаца, као и улоге локалних механизама за родну равноправност.

Седници Одбора су, поред чланова Одбора присуствовали и у разговору учествовали начелница за родну равноправност Заштитника грађана, представници општина Врњачка Бања и Нови Пазар, представници центара за социјални рад из Ниша, Краљева, Крушевца и Врњачке Бање, представници савета за родну равноправност из Новог Пазара и Краљева, преставници полицијских управа Краљево и Крушевац и невладиног сектора.

Седници је председавао Мехо Омеровић, председник Одбора.


Video (1)

Utorak, 18. novembar 2014. | 15. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova 18.11.2014.

Vrnjacka Banja: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Petak, 15. novembar 2019. 24. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Pančevo Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 6. novembar 2017. 13. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Subotica Ima fotografija Ima video snimaka
Četvrtak, 10. decembar 2015. 38. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Novi Sad Ima fotografija
Petak, 27. novembar 2015. 36. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Zrenjanin
Petak, 19. jun 2015. 33. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Dimitrovgrad
Četvrtak, 23. april 2015. 26. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Sjenica
Utorak, 18. novembar 2014. 15. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Vrnjacka Banja Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 20. septembar 2010. Dvadeset šesta sednica Odbora za ravnopravnost polova Žitište Ima fotografija
Ponedeljak, 28. septembar 2009. Trinaesta sednica Odbora za ravnopravnost polova Niš
Subota, 13. oktobar 2007. Peta sednica Odbora za međunacionalne odnose Kikinda Ima fotografija

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.