Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Kikinda

Subota, 13. oktobar 2007.

Peta sednica Odbora za međunacionalne odnose

Odbor za međunacionalne odnose održao je Petu sednicu 13. oktobra, u zgradi Skupštine opštine Kikinda.


Odbor za međunacionalne odnose održao je Petu sednicu 13. oktobra, u zgradi Skupštine opštine Kikinda. Sednici je predsedavao predsednik Odbora, Ana Tomanova-Makanova.

Sa stanjem međunacionalnih odnosa u opštini Kikinda, narodne poslanike upoznali su predsednik Opštinskog odbora za međunacionalne odnose SO Kikinda Tomo Lakatoš, koordinator za pitanja nacionalnih manjina Jasmina Dudaš, predsednik KUD ''Egysé’’ Laslo Kiš, urednik romske redakcije ''Radio Kikinda'' Branislav Jovičić i predsednik Udruženja Nemaca Aleksandar Konečni.

Kikinda spada u grupu većih vojvođanskih gradova i po popisu iz 2002. godine u njoj živi 76 odsto Srba, 12,85 odsto Mađara, 2,33 odsto Roma, a ostale nacionlne manjine zastupljene su sa manje od 1 odsto. U medijima se emituje program na srpskom, mađarskom i romskom jeziku. Kikinda je 2002. godine dobila nagradu kao najtolerantniji grad, što je bio povod da se u Kikindi organizuje Dan tolerancije, svakog 20. maja i Opština će nastojati da čitava manifestacija preraste u tradicionalno druženje svih građana Kikinde, kao i da Kikinda postane grad tolerancije. 2004. godine u Kikindi je otvorena i Kancelarija za pitanja nacionalnih manjina, koja je otvorena za sve građane. Nakon izlaganja, prisutni su se složili da u Kikindi nema etničkih nesuglasica.

Prisutne je pozdravio i Generalni konzul Republike Mađarske, Nađ Ferenc koji je pozvao prisutne da posete konzulat u Subotici. Predsednik Opštine Kikinda, Branislav Blažić pozdravio je prisutne.

U nastavku sednice, članovi Odbora jednoglasno su izabrali članove Pododbora za razmatranje pitanja u vezi sa unapređenjem položaja Roma i implementacijom Dekade Roma, koje su predložile poslaničke grupe, a to su Donka Banović, Jelena Marković, Miletić Mihajlović, Jaroslav Hrebik, Vesna Pešić, Jovan Damjanović, Aleksandar Marton i Srđan Šajn. Zakazana je sednica za 16. oktobar 2007. godine u 10:30 časova na kojoj će biti izabran predsednik Pododbora.

Povodom zahteva nacionalnih saveta za povećanje finansijske podrške, Odbor je zatražio da svi nacionalni saveti dostave Odboru izveštaje o utrošenim sredstvima za devet meseci 2007. godine, finansijski plan do kraja 2007. godine, kao i predlog budžetskih sredstva za 2008. godinu, kako bi Odbor mogao da proceni da li je potrebno izdvojiti dodatna sredstva.

Kikinda: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Petak, 15. novembar 2019. 24. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Pančevo Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 6. novembar 2017. 13. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Subotica Ima fotografija Ima video snimaka
Četvrtak, 10. decembar 2015. 38. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Novi Sad Ima fotografija
Petak, 27. novembar 2015. 36. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Zrenjanin
Petak, 19. jun 2015. 33. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Dimitrovgrad
Četvrtak, 23. april 2015. 26. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Sjenica
Utorak, 18. novembar 2014. 15. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Vrnjacka Banja Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 20. septembar 2010. Dvadeset šesta sednica Odbora za ravnopravnost polova Žitište Ima fotografija
Ponedeljak, 28. septembar 2009. Trinaesta sednica Odbora za ravnopravnost polova Niš

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.