Predsednik

  • Subota, 5. januar 2019.

    Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestita Božić

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestita Božić svim građanima Srbije, koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

  • Nedelja, 30. decembar 2018. u 09:00 časova

    Novogodišnja čestitka predsednice Narodne skupštine

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestita građanima novu 2019. godinu:

  • Sreda, 26. decembar 2018.

    Sudije i zamenici javnih tužilaca položili zakletvu u Narodnoj skupštini

    Sudije, koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, na Četvrtoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini, položile su zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković.

  • Sreda, 26. decembar 2018.

    Gojković se sastala sa ministrom spoljnih poslova Rumunije

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Rumunije Teodorom Meleškanuom, a na sastanku je istaknuto da dve zemlje vezuju tradicionalno dobri i prijateljski odnosi, kao i značaj redovnog političkog dijaloga u cilju daljeg unapređenja odnosa.

  • Ponedeljak, 24. decembar 2018.

    Predsednica Narodne skupštine čestita Božić

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestita Božić svim građanima Srbije, koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

  • Nedelja, 16. decembar 2018.

    Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković na inauguraciji predsednice Gruzije

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković prisustvovala je u ime Republike Srbije inauguraciji novoizabrane predsednice Gruzije Salome Zurabišvili.

  • Petak, 14. decembar 2018.

    Gojković: Odluka Prištine brutalno kršenje Rezolucije SB UN 1244

    „Odluka privremenih institucija u Priština o formiranju tzv. „vojske Kosova“, predstavlja brutalan čin kršenja Rezolucije SB UN 1244 i u direktnoj je suprotnosti sa svim relevantnim regionalnim sporazumima.
    Reč je o poslednjem u nizu jednostranih i nasilnih rešenja kojima Priština pribegava, a koja su usmerena protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i kojim se razaraju temelji bezbednosne arhitekture koja je stvarana poslednjih decenija sa ciljem da se obezbedi dugoročna stabilnost regiona.
    Ovakva pretnja miru i stabilnosti regiona ne sme da ostane bez odgovora međunarodnih institucija, a pre svega onih čija je neposredna odgovornost da se staraju o očuvanju pravnog poretka i garantovanju bezbednosti svih građana KiM“, izjavila je predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković.

  • Četvrtak, 13. decembar 2018.

    Gojković otvorila Konferenciju „Ekonomist: Svet u 2019“

    Predsednica Narode skupštine Republike Srbije Maja Gojković otvorila je Konferenciju „Ekonomist: Svet u 2019“ u Domu Narodne skupštine i naglasila da u složenim okolnostima, vođenje spoljne politike u skladu sa nacionalnim prioritetima, negovanje vojne neutralnosti, uz snažan i održiv ekonomski rast, nedvosmisleno predstavljaju najvažnije zadatke koji stoje pred Srbijom u 2019. godini.

  • Sreda, 12. decembar 2018.

    Gojković se sastala sa predsednikom Parlamenta Slovenije, potpisan Memorandum o saradnji

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Državnog zbora Republike Slovenije Dejanom Židanom, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, a nakon sastanka potpisali su Memorandum o saradnji između Narodne skupštine Republike Srbije i Državnog zbora Slovenije.

  • Ponedeljak, 10. decembar 2018.

    Gojković otvorila Konferenciju „Razvoj rodne ravnopravnosti kroz regionalnu saradnju“

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković otvorila je danas regionalnu Konferenciju „Razvoj rodne ravnopravnosti kroz regionalnu saradnju“, i tom prilikom naglasila da je aktivna uloga žena neophodna u našem regionu, posebno imajući u vidu sve političke i ekonomske izazove sa kojima se suočavamo na Zapadnom Balkanu, kao i u Evropskoj uniji.

  • Ponedeljak, 3. decembar 2018.

    Gojković na otvaranju izložbe „1914-1918“

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković otvorila je izložbu „1914-1918“ likovnog umetnika Nemanje Okiljevića i tom prilikom istakla da se kroz umetnost ovog mladog autora snažno oslikava, bolje od svih reči, stradanje i uzvišenost čoveka i čitavog jednog naroda u prvom svetskom ratu.

  • Sreda, 28. novembar 2018.

    Gojković sa ministrom spoljnih poslova Libana

    Predsednica Narodna skupština Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova i emigracije Libana Džibranom Basilom, a na sastanku je istaknuto da su bilateralni odnosi tradicionalno dobri i prijateljski, kao i da su dve zemlje spremne da te odnose unapređuju i jačaju u svim oblastima.

  • Utorak, 27. novembar 2018.

    Gojković sa ministrom unutrašnjih poslova Azerbejdžana

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Azerbejdžana Ramilom Usubovim i istakla da je ova poseta podsticaj daljem razvoju odnosa i naglasila značaj saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

  • Nedelja, 25. novembar 2018.

    Gojković na otvaranju Muzeja prisajedinjenja

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković istakla je danas, na otvaranju Muzeja prisajedinjenja u Novom Sadu, povodom obeležavanja 100 godina od prisajedinjenja Srema, Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji, da smo i danas ponosni na veliku pobedu koju su izvojevali naši preci i istorijsku odluku o prisajedinjenju koje su doneli pre jednog veka.

  • Subota, 24. novembar 2018.

    Gojković sazvala sednicu za utorak, na dnevnom redu Predlog budžeta za 2019. godinu

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je sednicu za utorak, 27. novembra, sa početkom u 10 časova, a na dnevnom redu biće i Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu.

  • Subota, 24. novembar 2018.

    Gojković povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

    Izjava predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković, povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama:

  • Petak, 23. novembar 2018.

    Gojković na skupu Žene u parlamentarnom životu Vojvodine 1919-2018.

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković danas je u Novom Sadu na skupu „Žene u parlamentarnom životu Vojvodine 1919-2018“, u organizaciji pokrajinskog ombudsmana, istakla da je izuzetno značajno što se u okviru važnog jubileja, kao što je vek od prisajedinjenja Srema, Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji, posebna pažnja daje ženama, koje su bile aktivne učesnice Velike narodne skupštine, što je bio prvi takav slučaj u Evropi i veliki demokratski iskorak za to doba.

  • Četvrtak, 22. novembar 2018.

    Sudije i zamenici javnih tužilaca položili zakletvu u Narodnoj skupštini

    Sudije, koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, na trećoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije, 9. novembra ove godine, položile su danas zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković.

  • Utorak, 20. novembar 2018.

    Gojković na obeležavanju 100 godina oslobađanja Kikinde u Prvom svetskom ratu

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković prisustvovala je večeras svečanoj akademiji u Kikindi, povodom oslobađanja Kikinde u Prvom svetskom ratu i istakla da se srpski narod pokazao nesalomivim i nepokolebljivim, verujući u čistotu i pravednost svojih ciljeva, kao i da će ta borba za slobodu zauvek ostati u našem istorijskom pamćenju.

  • Ponedeljak, 19. novembar 2018.

    Gojković u Banja Luci, susret sa Čubrilovićem

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, koja prisustvuje danas u Banja Luci konstitutivnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske i inauguraciji predsednika i potpredsednika Republike Srpske, kao i polaganju svečane zakletve srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, sastala se danas sa predsednikom Parlamenta Nedeljkom Čubrilovićem.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5