Predsednik

  • Utorak, 13. novembar 2018.

    Gojković sa predsednikom Parlamenta Austrije

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Nacionalnog saveta Parlamenta Republike Austrije Volfgangom Sobotkom i istakla da ova poseta predstavlja još jednu potvrdu današnjih dobrih odnosa dve države, kao i da ima još veći značaj imajući u vidu aktuelno predsedavanje Austrije Savetu EU, što svedoči i o podršci procesu pristupanja Srbije EU.

  • Ponedeljak, 12. novembar 2018.

    Gojković otvorila izložbu „Kraj velikog rata 1917-1918“

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković otvorila je večeras u Istorijskom muzeju izložbu „Kraj velikog rata 1917-1918“ i tom prilikom ukazala da se i ovom izložbom odaje počast hrabrim precima, koji su svojom mukom, stradanjem i konačno velikom pobedom ispisali najslavnije stranice naše istorije.

  • Utorak, 6. novembar 2018.

    Gojković sa ministrom spoljnih poslova Unije Komora

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora Suefom Mohamedom El-Aminijem i tom prilikom naglasila da ova poseta, kao prva zvanična posle više decenija, ima izuzetan značaj i da otvora mogućnosti jačanja saradnje na svim poljima.

  • Nedelja, 28. oktobar 2018.

    Gojković raspisala izbore za odbornike u četiri lokalne samouprave

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković donela je danas odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština opština Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac, za 16. decembar 2018. godine, na osnovu Zakona o lokalnim izborima i Zakona o lokalnoj samoupravi.

  • Subota, 27. oktobar 2018.

    Gojković čestitala Štefaneku osvajanje srebra

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je reprezentativcu Srbije Davoru Štefaneku osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

  • Petak, 26. oktobar 2018.

    Predsednica Narodne skupštine sazvala Treću sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Treću sednicu Drugog redovnog zasedanja za utorak, 30. oktobar 2018. godine.

  • Utorak, 23. oktobar 2018.

    Gojković pred poslanicima Državne dume Ruske Federacije

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković obratila se poslanicima Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije i tom prilikom istakla da su dva naroda uvek bila na istoj strani istorije, u borbi za slobodu, nezavisnost i očuvanje nacionalnog identiteta, kao i da danas možemo sa ponosom da istaknemo da su naši odnosi izdržali ispit vremena, zajedničkih tragedija i pobeda.

  • Utorak, 23. oktobar 2018.

    Gojković i Volodin o saradnji Srbije i Rusije

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vječislavom Volodinom, a predsednici dva parlamenta su istakli da su odnosi Srbije i Rusije primer istinitog prijateljstva, uzajamnog poštovanja, poverenja i svestrane saradnje.

  • Utorak, 23. oktobar 2018.

    Gojković i Volodin otvorili zasedanje Komisije za saradnju dva parlamenta

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković i predsednik Državne dume Ruske Federacije Vječislav Volodin otvorili su danas u Moskvi Treće zasedanje Komisije za saradnju dva parlamenta.

  • Ponedeljak, 22. oktobar 2018.

    Gojković prisustvovala otkrivanju spomenika borcima balaknskih i Prvog svetskog rata

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković prisustvovala je otkrivanju spomenika borcima poginulim u balkanskim i Prvom svetskom ratu u Gornjoj Trepči kod Čačka i tom prilikom naglasila da je naša istorija teška i stradalnička, ali da su je stvarali časni, pošteni i hrabri ljudi, kao i da je na današnjim generacijama da neguju sećanje na slavne stranice srpske istorije.

  • Subota, 20. oktobar 2018.

    Gojković čestitala odbojkašicama osvajanje zlata

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je odbojkašicama Srbije osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu.

  • Petak, 19. oktobar 2018.

    Gojković otvorila Šestu Nacionalnu konferenciju Ženske parlamentarne mreže

    Predsednica Narodne skupština Republike Srbije Maja Gojković otvorila je Šestu godišnju Nacionalnu konferenciju Ženske parlamentarne mreže „Žene grade budućnost“ u Skupštini Srbije i tom prilikom istakla da bez žena i njihovog potencijala, znanja i kreativnosti ne može biti ni bolje budućnosti Srbije, ni ovog regiona.

  • Četvrtak, 18. oktobar 2018.

    Srbija 2019. godine domaćin zasedanja Skupštine najveće parlamentarne organizacije

    Glavni savet Interparlamentarne unije aklamacijom je potvrdio kandidaturu Srbije za domaćina 141. zasedanja Skupštine Interparlamentarne unije u oktobru sledeće godine u Beogradu.

  • Četvrtak, 18. oktobar 2018.

    Gojković se sastala sa predsednikom Austrije

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Austrije Van der Belenom, a na sastanku su razgovarali o unapređenju parlamentarne saradnje i ukupnih odnosa dve zemlje, regionalnim pitanjima i evropskim integracijama.

  • Utorak, 16. oktobar 2018.

    Gojković imala brojne susrete u okviru 139. zasedanja Interparlamentarne unije

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, koja učestvuje na 139. zasedanju Interparlamentarne unije, imala je brojne susrete sa predsednicima parlamenata zemalja učesnika, na kojima je razgovarala o parlamentarnoj saradnji i unapređenju bilateralnih odnosa.

  • Utorak, 16. oktobar 2018.

    Gojković na zasedanju Interparlamentarne unije

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, koja učestvuje na 139. zasedanju Skupštine Interparlamentarne unije, istakla je da je obaveza parlamenata da idu u korak sa digitalnim dobom i budu spremni na modernizaciju, otvorenost i efikasniji rad, čime će moći da odgovore na zahteve i izazove koje budućnost nameće.

  • Petak, 12. oktobar 2018.

    Predsednica Narodne skupštine sazvala Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini

    Predsednica Narodne skupština Republike Srbije sazvala je Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja za utorak, 16. oktobra, sa početkom u 10 časova.

  • Četvrtak, 11. oktobar 2018.

    Predsednica Narodne skupštine otvorila konferenciju povodom početka projekta i kampanje Niste sami

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković otvorila je u Domu Narodne skupštine konferenciju povodom početka projekta i kampanje „Niste sami“, koja ima za cilj prevazilaženje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja.

  • Utorak, 9. oktobar 2018.

    Gojković na sastanku sa predsednicima parlamenata Irana i Kazahstana

    Predsednica Narodne skupštine, koja učestvuje na Trećem sastanku predsednika parlamenata Evroazijskih zemalja, koji se održava 8-10. oktobra u Turskoj, sastala se danas sa predsednikom Islamske konsultativne skupštine Islamske Republike Iran Alijem Laridžanijem.

  • Utorak, 9. oktobar 2018.

    Gojković na Konferenciji predsednika parlamenata Evroazije

    Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković učestvuje na Trećem sastanku predsednika parlamenata zemalja Evroazije u Turskoj, a na skupu je istakla da je Srbija snažno opredeljena da nastavi da radi na sveobuhvatnom unapređenju prijateljskih odnosa i saradnje sa zemljama evroazijskog regiona.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
četvrtak, 28. mart

Ceo kalendar događaja