Aktuelno

  • Ponedeljak, 19. april 2021.

    Deveta sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 19. aprila, članovi Odbora razmatrali su Predlog zakona o elektronskom fakturisanju, koji je podnela Vlada.

  • Ponedeljak, 12. april 2021.

    Osma sednica Odbora za evropske integracije

    Članovi Odbora za evropske integracije održali su 12. aprila 2021. godine sednicu, na kojoj su, u načelu, razmotrili četiri predloga zakona iz oblasti energetike i rudarstva, koje je podnela Vlada i koji su predloženi za dnevni red Osme sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.

  • Petak, 9. april 2021.

    Predsednica Odbora za evropske integracije razgovarala sa šefom Političkog sektora u Delegaciji EU u Srbiji

    Predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač sastala se u Narodnoj skupštini sa šefom Političkog sektora u Delegaciji EU u Srbiji Dirkom Lorencom, sa kojim je razgovarala o radu Narodne skupštine i Odbora, u cilju pripreme Godišnjeg izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije za 2020. godinu.

  • Četvrtak, 1. april 2021.

    Sedma sednica Odbora za evropske integracije

    Članovi Odbora za evropske integracije su na sednici, održanoj 1. aprila 2021. godine, razmotrili Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Savezne Republike Nemačke (jul – decembar 2020. godine), koji je obrazložila ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

  • Sreda, 31. mart 2021.

    Susret predsednice Odbora za evropske integracije sa ambasadorom Nemačke u Srbiji

    Predsednica Odbora za evropske integracija Elvira Kovač sastala se danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom SR Nemačke u Republici Srbiji Nj.E. Tomasom Šibom, a razgovor je bio usmeren na postignute rezultate Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

  • Petak, 12. mart 2021.

    Šesta sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici, održane 12. marta članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o klimatskim promenama, koji je podnela Vlada, u načelu.

  • Sreda, 10. mart 2021.

    Sastanak predsednice Odbora za evropske integracije Elvire Kovač sa otpravnikom poslova Ambasade Gruzije u Republici Srbiji

    Predsednica Odbora za evropske integracija Elvira Kovač sastala se danas u Domu Narodne skupštine sa otpravnikom poslova Ambasade Gruzije u Republici Srbiji Iliom Koberidzeom, a tema razgovara su bili postignuti rezultati dve zemlje u procesu pridruživanja i pristupanja EU, borbi protiv pandemije i unapređenje bilateralne saradnje.

  • Sreda, 10. mart 2021.

    Predsednica Odbora za evropske integracije na Tematskom društvenom dijalogu o predlogu Nacrta zakona o istopolnim zajednicama

    Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač učestvovala je, u sredu 10. marta 2021. godine, na Tematskom društvenom dijalogu o predlogu Nacrta zakona o istopolnim zajednicama, koji je organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

  • Petak, 5. mart 2021.

    Predsednica Odbora za evropske integracije učestvovala na Tematskom društvenom dijalogu o predlozima za izmene i dopune Zakona o zabrani diskriminacije

    Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač učestvovala je, u petak 5. marta 2021. godine, na Tematskom društvenom dijalogu o predlozima za izmene i dopune Zakona o zabrani diskriminacije, koji je organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

  • Ponedeljak, 1. mart 2021.

    Kovač i Marković učestvovale na onlajn konferenciji Evropa Karpata

    Potredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač i zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove Vesna Marković učestvovale su 27. i 28. februrara 2021. godine na onlajn konferenciji Evropa Karpata, u organizaciji parlamenta Poljske.

  • Četvrtak, 28. januar 2021.

    Poruke narodnih poslanika kolegama iz EP na 12. sastanku POSP

    Dvanaesti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropska unija-Srbija (POSP) održan je 28. januara 2021. godine u formatu video konferencije. Članovi delegacije NSRS obratili su se kolegama iz Evropskog parlamenta i u svojim izlaganjima izneli sopstveno viđenje stanja po različitim temama, koje se trenutno nalaze u političkom fokusu Srbije i EU.

  • Četvrtak, 28. januar 2021.

    Orlić: Evropski parlament priznaje legitimitet novog saziva Narodne skupštine, ponosni smo što je Srbija među najuspešnijim u Evropi

    Kopredsedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropska unija – Srbija (POSP) dr Vladimir Orlić izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja 12. sastanka i naglasio da on predstavlja jasan dokaz da je Evropski parlament prepoznao legitimitet novog saziva Narodne skupštine, uprkos pojedinim porukama iz EP nakon održavanja parlamentarnih izbora 2020. godine kojima se dovodio u pitanje legitimitet srpskog parlamenta. „Ovaj sastanak predstavlja jasan dokaz da su takve nepromišljene izjave predstavljale potpuni promašaj. U demokratskom svetu i u Evropi priznaje se volja građana Srbije iskazana na izborima i dobro je što je tako“.

  • Utorak, 19. januar 2021.

    Kovač i Flesenkemper razgovarali o unapređenju saradnje Narodne skupštine i Saveta Evrope

    Predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač, sastala se u Domu Narodne skupštine sa šefom Misije Saveta Evrope u Beogradu Tobiasom Flesenkemperom.

  • Ponedeljak, 11. januar 2021.

    Održan virtuelni sastanak KOSAK predsedavajućih u okviru portugalskog predsedavanja Savetu EU

    Predsednik Odbora za evropske integracije Elvira Kovač i zamenik predsednika Odbora Dušica Stojković učestvovale su na virtuelnom sastanku predsedavajućih Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata država članica EU (KOSAK), koji se u okviru Parlamentarne dimenzije portugalskog predsedavanja Savetu Evropske unije, održao 11. januara 2021. godine.

  • Sreda, 23. decembar 2020.

    Peta sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 23. decembra, članovi Odbora razmatrali su Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Republike Hrvatske za period od januara do juna 2020. godine.

  • Petak, 18. decembar 2020.

    Četvrta sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici, održanoj 18. decembra 2020. godine, članovima Odbora za evropske integracije predstavljen je Izveštaj Evropske komisije o Republici Srbiji za 2020. godinu, koji je obrazložio šef delegacije Evropske unije Nj.E. Sem Fabrici.

  • Ponedeljak, 14. decembar 2020.

    Treća sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 14. decembra 2020. godine, razmotreni su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, koje je podnela Vlada.

  • Sreda, 9. decembar 2020.

    Sastanak predsednice Odbora za evropske integracije Elvire Kovač sa ambasadorom Mađarske u Srbiji

    Predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač sastala se danas sa ambasadorom Mađarske u Republici Srbiji Nj.E. Atilom Pinterom i tom prilikom razgovaralo se o daljem unapređenju parlamentarne saradnje.

  • Sreda, 2. decembar 2020.

    Narodni poslanici na onlajn Međuparlamentarnom sastanku Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta

    Predsednik i zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove prof dr. Žarko Obradović i Vesna Marković, kao i zamenica predsednice Odbora za evropske integracije Dušica Stojković i član Odbora Nemanja Joksimović, učestvovali su na onlajn Međuparlamentarnom sastanku Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta.

  • Utorak, 1. decembar 2020.

    Održan virtuelni KOSAK sastanak u okviru nemačkog predsedavanja Savetu EU

    Predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač, zamenica predsednice Odbora Dušica Stojković i član Odbora Enis Imamović učestvovali su na virtuelnom sastanku Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata država članica EU (KOSAK), koji se u okviru Parlamentarne dimenzije nemačkog predsedavanja Savetu Evropske unije, održao 30. novembra i 1. decembra 2020. godine.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
petak, 19. april