Aktuelno

 • Ponedeljak, 26. novembar 2018.

  49. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora, održanoj 26. novembra 2018. godine, članovi Odbora za evropske integracije razmatrali su, u načelu, Predlog carinskog zakona, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o patentima i Predlog zakona o radijacionoj i nuklearnoj sigurnosti i bezbednosti.

 • Četvrtak, 22. novembar 2018.

  48. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 22. novembra 2018. godine, odredio delegaciju Odbora koja će učestvovati na XIV sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske integracije/poslove država obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja jugoistočne Evrope (COSAP), koji se održava 2. i 3. decembra 2018. godine, u Podgorici, Crna Gora.

 • Utorak, 20. novembar 2018.

  Održan 60. plenarni sastanak KOSAK

  Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovala je na 60. plenarnom sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske poslove država članica EU (KOSAK), koji je održan od 18. do 20. novembra 2018. godine, u Beču, u Austriji, u okviru parlamentarne dimenzije austrijskog predsedavanja Savetu Evropske unije.

 • Utorak, 13. novembar 2018.

  Predsednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije razgovarao sa predsednikom Nacionalnog saveta Parlamenta Republike Austrije

  Predsednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije (POSP) dr Vladimir Orlić i članovi Odbora za evropske integracije, razgovarali su u Narodnoj skupštini sa predsednikom Nacionalnog saveta Parlamenta Republike Austrije Volfgangom Sobotkom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

 • Utorak, 30. oktobar 2018.

  Usvojene zajedničke preporuke i Deklaracija Devetog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija/POSP

  Delegacije Narodne skupštine i Evropskog parlamenta nastavile su rad Devetog sastanka POSP u utorak, 30. oktobra, raspravom o najnovijem razvoju događaja u dijalogu između Beograda i Prištine uz posredovanje EU spoljnoj, bezbednosnoj i odbrambenoj politici i saradnji i pretpristupnoj pomoći EU Srbiji i predstavljanju benefita EU građanima.

 • Ponedeljak, 29. oktobar 2018.

  Počelo održavanje Devetog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija/POSP

  Deveti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije/POSP, na kome poslanici Narodne skupštine i Evropskog parlamenta razgovaraju o aspektima odnosa EU i Srbije, počeo je 29. oktobra, u Domu Narodne skupštine.

 • Ponedeljak, 29. oktobar 2018.

  47. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 29. oktobra 2018. godine, razmotrio u načelu Predlog zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, Predlog zakona o kritičnoj infrastrukturi, Predlog zakona o ispitivanju, žigosanju i obeležavanju oružja, naprava i municije, Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Predlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

 • Utorak, 23. oktobar 2018.

  46. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 23. oktobra 2018. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio je i dao pozitivno mišljenje na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za poglavlje 21 - Transevropske mreže i na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za poglavlje 14 - Transportna politika.

 • Utorak, 16. oktobar 2018.

  45. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 16. oktobra 2018. godine, razmotrio u načelu Predlog zakona o građevinskim proizvodima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pomorskoj plovidbi.

 • Petak, 5. oktobar 2018.

  Delegacija Narodne skupštine na interparlamentarnoj konferenciji Transformacija regiona Zapadnog Balkana – uloga i budućnost procesa pridruživanja EU

  Delegacija Narodne skupštine u sastavu: Dubravka Filipovski, zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove, Zvonimir Đokić, član Odbora za evropske integracije, Muamer Bačevac, član Odbora za evropske integracije i Nikola Savić, član Odbora za spoljne poslove, učestvuju na interparlamentarnoj konferenciji na temu: “Transformacija regiona Zapadnog Balkana – uloga i budućnost procesa pridruživanja EU“, koja se održava u parlamentu Bugarske u Sofiji, 5. oktobra 2018. godine.

 • Četvrtak, 27. septembar 2018.

  44. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 27. septembra 2018. godine, razmotrio Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Republike Estonije (jun–decembar 2017) i Izveštaj o sprovođenju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina EU (NPAA), za drugo tromesečje 2018. godine.

 • Utorak, 18. septembar 2018.

  Vesna Marković, član Odbora za evropske integracije, na „Međunarodnom danu demokratije“ u Evropskom parlamentu

  U Evropskom parlamentu u Briselu obeležava se 18. septembar “Međunarodni dan demokratije“, sa glavnom temom „Liderstvo EU za demokratiju“.

 • Ponedeljak, 17. septembar 2018.

  43. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 17. septembra 2018. godine, koja je bila zatvorena za javnost, Odbor je razmotrio i dao pozitivno mišljenje na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za Pregovaračko poglavlje 4 „Slobodno kretanje kapitala“ .

 • Ponedeljak, 10. septembar 2018.

  Predsednik Odbora za evropske integracije održao sastanak sa članom Odbora za evropske poslove Senata Republike Francuske

  Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak održao je sastanak sa članom Odbora za evropske poslove Senata Republike Francuske Olivijeom Kadikom koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

 • Sreda, 18. jul 2018.

  41. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 18. jula 2018. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje o Predlogu pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za Pregovaračko poglavlje 2 „Sloboda kretanja radnika“.

 • Utorak, 17. jul 2018.

  42. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je, na sednici održanoj 17. jula 2018. godine, razmotrio u načelu Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

 • Četvrtak, 12. jul 2018.

  Interparlamentarna konferencija na temu Valjano upravljanje fondovima EU: Ovlašćenja EP u oblasti budžetske kontrole

  Delegacija Narodne skupštine u sastavu: Dubravka Filipovski, zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove i zamenik člana Odbora za evropske integracije, Gordana Čomić, član Odbora za evropske integracije, Milorad Mijatović i Zoltan Pek, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, učestvuje na interparlamentarnoj konferenciji na temu: Valjano upravljanje fondovima EU: Ovlašćenja EP u oblasti budžetske kontrole, koja se održava u Evropskom parlamentu u Briselu, 11 i 12. jula 2018. godine.

 • Ponedeljak, 9. jul 2018.

  Učešće delegacije Odbora za evropske integracije na sastanku predsedavajućih KOSAK

  Delegacija Odbora za evropske integracije učestvuje na sastanku predsedavajućih Konferencije parlamentarnih odbora za evropske poslove država članica EU (KOSAK), koji se održava 8. i 9. jula 2018. godine, u Beču, u Austriji, u okviru parlamentarne dimenzije austrijskog predsedavanja Savetom Evropske unije.

 • Sreda, 4. jul 2018.

  Predsednik Odbora za evropske integracije razgovarao sa ambasadorom Francuske u Srbiji

  Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je sa ambasadorom Francuske u Srbiji Nj.E. Federikom Mondolonijem (Federic Mondoloni) o perspektivama evropskih integracija Srbije, proširenju Evropske unije i bilateralnim odnosima dve zemlje.

 • Utorak, 26. jun 2018.

  Predsednik Odbora za evropske integracije sastao se sa ambasadorom Republike Italije u Srbiji

  Nenad Čanak, predsednik Odbora za evropske integracije sastao se sa Nj.E. Karlom Lo Kašom, ambasadorom Republike Italije u Beogradu. Tema sastanka bila je aktuelna situacija u procesu evropskih integracija Srbije.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1