Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Kraljevo

Ponedeljak, 11. april 2011.

Četrdeset peta sednica Odbora za zdravlje i porodicu

Odbor za zdravlje i porodicu održao je 11. aprila sednicu u Zdravstvenom centru „Studenica“ u Kraljevu, na poziv direktora ove zdravstvene ustanove.


Odbor je razmatrao probleme u radu zdravstvene službe nakon zemljotresa koji je pogodio region Kraljeva u noći između 2. i 3. novembra 2010. Sednici je predsedavao dr Paja Momčilov, predsednik Odbora.

Pored članova Odbora, u radu sednice učestvovali su i direktor ZC „Studenica“ Kraljevo dr Dragan Arsić, direktor Doma zdravlja Kraljevo dr Mirjana Krčevinac, načelnik Infektivnog odeljenja i član Upravnog odbora dr Milan Parezanović, načelnik Pneumoftiziološke službe dr Jovanka Luković i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Elizabeta Paunović.

Članovi Odbora informisani su o problemima u radu zdravstvene službe i dosadašnjim naporima na saniranju štete nastale usled zemljotresa na objektima ove ustanove. Obišli su teško oštećenu zgradu inernističke bolnice, kao i interno i ginekološko odeljenje bolnice i Dom zdravlja.

Nakon rasprave, Odbor je jednoglasno usvojio sledeće zaključke:

1. Odbor za zadravlje i porodicu pohvaljuje sve zdravstvene radnike i upravu Zdravstvenog centra „Studenica“ iz Kraljeva, koji su uspešno rešavali zdravstvene probleme građana u vanrednim uslovima prouzrokovanim zemljotresom koji je zadesio region Kraljeva 3. novembra 2010. godine

2. Odbor konstatuje da su Vlada Republike Srbije i Ministarstvo zdravlja, nakon zemljotresa, inicijalno pružili adekvatnu pomoć građanima i Zdravstvenom centru „Studenica“ u Kraljevu

3. Odbor smatra da Ministarstvo zdravlja treba da preuzme punu odgovornost za tačnu procenu nastale štete, potrebnih sredstava i iznalaženje realnih izvora sredstava, kao i da preduzme sve potrebne aktivnosti za sanaciju iste

4. Neophodno je strogo voditi računa da se prilikom buduće obnove građevinske infrastrukture poštuju građevinski propisi vezani za statičke proračune, kako se ne bi ponovila situacija nakon prethodnih rekonstrukcija kada objekti nisu izdržali zemljotres

5. Odbor apeluje da se svi društveni činioci i nadležni državni organi dodatno angažuju u pružanju pomoći Zdravstvenom centru „Studenica“ Kraljevo na sanaciji nastale štete.


Kraljevo: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Petak, 11. jun 2021. Osma sednica Odbora za zdravlje i porodicu Sabac Ima fotografija Ima video snimaka
Petak, 7. maj 2021. Sedma sednica Odbora za zdravlje i porodicu Merosina Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 30. januar 2017. Peta sednica Odbora za zdravlje i porodicu Prokuplje Ima fotografija Ima video snimaka
Četvrtak, 22. oktobar 2009. Dvadeset treća sednica Odbora za zdravlje i porodicu Tutin

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.