Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Краљево

Понедељак, 11. април 2011.

Četrdeset peta sednica Odbora za zdravlje i porodicu

Odbor za zdravlje i porodicu održao je 11. aprila sednicu u Zdravstvenom centru „Studenica“ u Kraljevu, na poziv direktora ove zdravstvene ustanove.


Odbor je razmatrao probleme u radu zdravstvene službe nakon zemljotresa koji je pogodio region Kraljeva u noći između 2. i 3. novembra 2010. Sednici je predsedavao dr Paja Momčilov, predsednik Odbora.

Pored članova Odbora, u radu sednice učestvovali su i direktor ZC „Studenica“ Kraljevo dr Dragan Arsić, direktor Doma zdravlja Kraljevo dr Mirjana Krčevinac, načelnik Infektivnog odeljenja i član Upravnog odbora dr Milan Parezanović, načelnik Pneumoftiziološke službe dr Jovanka Luković i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Elizabeta Paunović.

Članovi Odbora informisani su o problemima u radu zdravstvene službe i dosadašnjim naporima na saniranju štete nastale usled zemljotresa na objektima ove ustanove. Obišli su teško oštećenu zgradu inernističke bolnice, kao i interno i ginekološko odeljenje bolnice i Dom zdravlja.

Nakon rasprave, Odbor je jednoglasno usvojio sledeće zaključke:

1. Odbor za zadravlje i porodicu pohvaljuje sve zdravstvene radnike i upravu Zdravstvenog centra „Studenica“ iz Kraljeva, koji su uspešno rešavali zdravstvene probleme građana u vanrednim uslovima prouzrokovanim zemljotresom koji je zadesio region Kraljeva 3. novembra 2010. godine

2. Odbor konstatuje da su Vlada Republike Srbije i Ministarstvo zdravlja, nakon zemljotresa, inicijalno pružili adekvatnu pomoć građanima i Zdravstvenom centru „Studenica“ u Kraljevu

3. Odbor smatra da Ministarstvo zdravlja treba da preuzme punu odgovornost za tačnu procenu nastale štete, potrebnih sredstava i iznalaženje realnih izvora sredstava, kao i da preduzme sve potrebne aktivnosti za sanaciju iste

4. Neophodno je strogo voditi računa da se prilikom buduće obnove građevinske infrastrukture poštuju građevinski propisi vezani za statičke proračune, kako se ne bi ponovila situacija nakon prethodnih rekonstrukcija kada objekti nisu izdržali zemljotres

5. Odbor apeluje da se svi društveni činioci i nadležni državni organi dodatno angažuju u pružanju pomoći Zdravstvenom centru „Studenica“ Kraljevo na sanaciji nastale štete.


Краљево: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Петак, 11. јун 2021. Осма седница Одбора за здравље и породицу Шабац Има фотографија Има видео снимака
Петак, 7. мај 2021. Седма седница Одбора за здравље и породицу Мерошина Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 30. јануар 2017. Пета седница Одбора за здравље и породицу Прокупље Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 11. април 2011. Четрдесет пета седница Одбора за здравље и породицу Краљево
Четвртак, 22. октобар 2009. Двадесет трећа седница Одбора за здравље и породицу Тутин
Четвртак, 11. октобар 2007. Шеста седница Одбора за здравље и породицу Београд

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.