Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Прокупље

Понедељак, 30. јануар 2017.

Пета седница Одбора за здравље и породицу

На седници одржаној 30. јануара 2017. године, у Прокупљу, чланови Одбора разматрали су функционисање здравствене службе у Топличком округу.


30. јануар 2016. Пета седница Одбора за здравље и породицу

30. јануар 2016. Пета седница Одбора за здравље и породицу

На почетку седнице, др Снежана Арсић, директор Опште болнице „Др Алекса Савић“ у Прокупљу, која покрива територију Топличког округа који чине четири општине (Блаце, Куршумлија, Житорађа и Прокупље), навела је да је неопходно даље улагање у инфраструктуру и објекте болнице да би здравствена служба нормално функционисала. Такође је истакла да би се обновом и адаптацијом хируршког операционог блока створили услови за квалитетније болничко лечење.

Државни секретар у Министарству здравља Републике Србије, доц. др Ференц Вицко, након излагања представника здравствених установа Топличког округа, сложио се да је потребно мењати начин финансирања и истакао да је један од главних циљева Министарства здравља спровођење и улагање у скрининг како би се смањила смртност првенствено од карцинома грлића материце, дојке и дебелог црева.

Председник Одбора за здравље и породицу, др сци. мед. Дарко Лакетић, истакао је да је потребно у сарадњи са извршном власти, а у складу са законом, направити побољшање у функционисању здравствених служби, како у Топличком округу, тако и у сваком делу наше земље.

Након расправе Одбор је донео Закључак који гласи:

  1. Одбор је сагледао простор, опрему и кадровску структуру Опште болнице у Прокупљу, као и саслушао излагања одговорних лица о стању у домовима здравља овог региона и на лицу места констатовао да услови рада здравствене службе нису на задовољавајућем нивоу, пре свега у Општој болници у Прокупљу, где је у хируршком блоку наишао на заиста лоше услове у хируршким салама и собама за премедикацију пацијената.

  2. С обзиром на то да Република као општи интерес у здравственој заштити обезбеђује и средства за изградњу и опремање здравствених установа у државној својини чији је оснивач Република, Одбор предлаже Министарству здравља да обезбеди одговарајућа средства за што хитнију комплетну реконструкцију хируршког блока Опште болнице у Прокупљу у циљу оптималног решавања здравствених потреба грађана у Топличком округу и побољшања квалитета здравствене заштите, чиме би се обезбедило очување и унапређење здравља грађана, што је важно и за друге средине са сличним проблемима.
У наставку седнице, Одбор је усвојио Извештај Радне групе о размотреним представкама и предлозима грађана поднетим од децембра 2016. године, до дана одржавања седнице.

Седници је председавaо председник Одбора др сци. мед. Дарко Лакетић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова: др Бранислав Блажић, проф. др Милан Кнежевић, др Драгана Баришић, др Љубица Мрдаковић Тодоровић, др Светлана Николић Павловић, Милован Кривокапић, Марко Зељуг, Данијела Стојадиновић, др Даница Буквић, Владимир Ђурић, Гордана Чомић, Милена Бићанин, Драган Весовић, Весна Ивковић, као и народни посланици: мр Марко С. Миленковић и прим. др Бранимир Ранчић.

Седница ван седишта подржана је пројектом „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине, друга фаза“, који спроводе Програм Уједињених нација за развој (УНДП) и Народна скупштина Републике Србије, а финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ).


Видео (1)

Понедељак, 30. јануар 2017. | Пета седница Одбора за здравље и породицу 30.01.2017.

Прокупље: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Петак, 11. јун 2021. Осма седница Одбора за здравље и породицу Шабац Има фотографија Има видео снимака
Петак, 7. мај 2021. Седма седница Одбора за здравље и породицу Мерошина Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 11. април 2011. Четрдесет пета седница Одбора за здравље и породицу Краљево
Четвртак, 22. октобар 2009. Двадесет трећа седница Одбора за здравље и породицу Тутин
Четвртак, 11. октобар 2007. Шеста седница Одбора за здравље и породицу Београд

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.