Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Tutin

Četvrtak, 22. oktobar 2009.

Dvadeset treća sednica Odbora za zdravlje i porodicu

Odbor za zdravlje i porodicu na sednici održanoj 22. oktobra 2009. godine, razmatrao je probleme zdravstvene službe u mestima udaljenim od većih medicinskih centara.



Odbor za zdravlje i porodicu na sednici održanoj 22. oktobra 2009. godine, razmatrao je probleme zdravstvene službe u mestima udaljenim od većih medicinskih centara.

Sednica je održana u Domu zdravlja u Tutinu, nakon poziva rukovodioca ove zdravstvene ustanove, a organizovana uz podršku ProKoncepta nevladine organizacije iz Beograda.

Sednici je predsedavao dr Paja Momčilov, predsednik Odbora. U raspravi su učestvovali pored članova Odbora i direktor Doma zdravlja dr Šerif Hamzagić, načelnici Odeljenja pedijatrije, internog i ginekologije DZ, predstavnici lokalne samouprave i dr Ivana Mišić, pomoćnik ministra zdravlja. Odbor je pre formalnog početka sednice obišao ovu zdravstvenu ustanovu i sagledao njene kapacitete i resurse. Nakon rasprave Odbor je jednoglasno doneo sledeće Zaključke:

1. Odbor za zdravlje i porodicu je impresioniran prostorom, opremom i kadrovskom strukturom Doma zdravlja a posebno entuzijazmom i postignutim rezultatima zdravstvenih i drugih radnika Doma zdravlja sa stacionarom.

2. Odbor u potpunosti uvažava opravdane želje i potrebe građana Tutina, da zbog specifičnih geografskih i ekonomskih uslova, u cilju što optimalnijeg zadovoljenja zdravstvenih potreba građana, bude otvorena opšta bolnica.

3. Izvršna vlast bi rešavanjem zdravstvenih potreba građana Tutina, u okviru važećih zakona, otvorila put za istinsko poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite u svim sredinama sa sličnim problemima.

Tutin: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Petak, 11. jun 2021. Osma sednica Odbora za zdravlje i porodicu Šabac Ima fotografija Ima video snimaka
Petak, 7. maj 2021. Sedma sednica Odbora za zdravlje i porodicu Merošina Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 30. januar 2017. Peta sednica Odbora za zdravlje i porodicu Prokuplje Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 11. april 2011. Četrdeset peta sednica Odbora za zdravlje i porodicu Kraljevo
Četvrtak, 11. oktobar 2007. Šesta sednica Odbora za zdravlje i porodicu Beograd

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.