Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Merosina

Petak, 7. maj 2021.

Sedma sednica Odbora za zdravlje i porodicu

Na sednici Odbora za zdravlje i porodicu koja je održana, 7. maja, van sedišta Narodne skupštine, u opštini Merošina, analiziran je obuhvat vakcinacije na teritoriji te opštine.


7. maj 2021. Sedma sednica Odbora za zdravlje i porodicu

7. maj 2021. Sedma sednica Odbora za zdravlje i porodicu

Na samom početku sednice obratio se predsednik Odbora za zdravlje i porodicu dr Darko Laketić koji je predstavio aktuelno zdravstveno stanje u Srbiji i preduzete mere u borbi protiv COVID-19.

Laketić je upoznao je učesnike skupa sa informacijom da je 2. februara ove godine obrazovan Pododbor za praćenje epidemiološke situacije zbog prisustva zarazne bolesti COVID-19, čiji je zadatak između ostalog da razmatra sve aktivnosti koje organizuju i sprovode organi Republike Srbije, jedinice lokalne samouprave i drugi subjekti, zdravstvene ustanove i fizička lica u cilju zaštite stanovništava od zaraznih bolesti. Takođe, Pododbor ima za cilj da posmatra posledice pandemije na funkcionisanje zdravstvenog sistema i da se upoznaje sa procesom primena mera.

Laketić je naveo da je Pododbor već održao dve sednice na kojima se razgovaralo o različitim sojevima virusa COVID-19 i o četiri vrste vakcina koje su dostupne građanima Srbije.

Govoreći o svim preduzetim merama i dobroj organizaciji državnog vrha Srbije, pre svega ličnog angažmana predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, građani Srbije su u situaciji da biraju vakcinu koju će da prime, ocenio je Laketić i dodao da je Ministarstvo zdravlja uradilo veliki deo posla kada je reč o proceduri i organizaciji vakcinacije, o čemu svedoči i činjenica sa smo u tom pogledu ocenjeni kao jedni od najboljih u Evropi.

Na sednici je govorio i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek koji je naglasio da državni vrh i rukovodstvo Srbije vodi odličnu borbu protiv COVID-19 i da o tome govori podatak da je stopa smrtnosti ispod 0,9 odsto i da smo povodom sprovođenja vakcinacije i pružanja medicinskih usluga obolelim građanima dobili pohvale iz čitavog sveta. Đerlek je ocenio da bez jedinstva i podrške lokalnih samouprava ne možemo pobediti COVID-19. „Veoma je bitno da obiđemo što više gradova, opština, sela i da razgovaramo sa ljudima, da im otklonimo predrasude i da pokušamo da ostvarimo cilj, da do kraja juna, tri miliona ljudi bude revakcinisano“, naglasio je dr Mirsad Đerlek.

Članovima Odbora i prisutnima se obratio direktor Doma zdravlja Merošina dr Nebojša Cvetković koji je izneo podatak da je u Merošini vakcinisano oko 21 odsto građana, odnosno da je prvom dozom vakcinisano 2150, dok je revakcinisano 1727 građana. Takođe, naveo je da su na teritoriji opštine postavljeni punktovi u svim selima i da su građanima na raspolaganju sve četiri vakcine.

Prisutnima se obratio i predsednik opštine Merošina Saša Jovanović, istakavši da je održavanje sednica Odbora van sedišta, primer dobre prakse, koji treba da bude nastavljen i ubuduće.

U diskusiji koja je usledila, članovi Odbora razgovarali su o aktuelnoj zdravstvenoj situaciji i značaju vakcinacije za suzbijanje pandemije izazvane virusom COVID-19.

Po završetku sednice, članovi Odbora obišli su Dom zdravlja Merošina i punkt za vakcinaciju.

Održavanje sednica Odbora za zdravlje i porodicu van sedišta Narodne skupštine podržala je Vestminsterska fondacija za demokratiju.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora dr Darko Laketić a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora, Nikola Radosavljević, Svetlana Milijić, Rajka Matović, Dragana Barišić, Dragana Branković Minčić, Slađana Nikolić, Nevena Đurić, Dejan Stošić, Milijana Sakić i dr Vesna Ivković.


Video (1)

Petak, 7. maj 2021. | Sedma sednica Odbora za zdravlje i porodicu 07.05.2021.

Merosina: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Petak, 11. jun 2021. Osma sednica Odbora za zdravlje i porodicu Sabac Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 30. januar 2017. Peta sednica Odbora za zdravlje i porodicu Prokuplje Ima fotografija Ima video snimaka
Ponedeljak, 11. april 2011. Četrdeset peta sednica Odbora za zdravlje i porodicu Kraljevo
Četvrtak, 22. oktobar 2009. Dvadeset treća sednica Odbora za zdravlje i porodicu Tutin

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.