Centar za posetioce

  • Petak, 15. jun 2007.

    Stažistima u Narodnoj skupštini podeljene diplome

    Sekretar Narodne skupštine Republike Srbije Tamara Stojčević uručila je danas u Domu Narodne skupštine Srbije diplome studentima za uspešno učešće u programu “Studentska praksa”, koja je obavljena u Parlamentu od oktobra 2006. do kraja februara 2007. godine.

  • Sreda, 25. april 2007.

    Poseta ruskih studenata, naučnika i novinara Narodnoj skupštini

    Grupa ruskih studenata, mladih naučnika i novinara koja je uzela učešće na manifestaciji „Dani Rusije na Univerzitetu u Beogradu“, koja je održana od 23. do 25. aprila 2007. godine, posetila je i Dom Narodne skupštine Republike Srbije.

  • Četvrtak, 29. mart 2007.

    Razgovor narodnih poslanika sa studentima

    Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srbije Gordana Čomić, Suzana Grubješić, Miloš Jevtić, Rade Obradović, Oliver Dulić i Nenad Prokić razgovarali su danas sa studentima Beogradske otvorene škole o pridruživanju Srbije Evropskoj uniji i ulozi Odbora za evropske integracije u tom procesu.

  • Subota, 7. oktobar 2006.

    Dečja nedelja u Domu Narodne skupštine

    Pod pokroviteljstvom predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Predraga Markovića, manifestacija „Kreda crta maštom“, održana jedanas, na platou ispred i u Domu Narodne skupštine.

  • Petak, 29. septembar 2006.

    Dodeljene nagrade mladim talentima

    Podržavajući aktivnosti koje Republika Srbija sprovodi sa ciljem podsticanja i usavršavanja mladih, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije održana je svečana dodela nagrada Fonda za mlade talente Republike Srbije.

  • Utorak, 26. septembar 2006.

    Veliko interesovanje za razgledanje izložbe stare srpske knjige

    Za manifestaciju «Dani evropske baštine», u Domu Narodne skupštine Republike Srbije priređena je izložba na kojoj je izložen izbor iz zbirke stare srpske knjige iz bibliotečkog fonda Doma Narodne skupštine.

  • Subota, 9. septembar 2006.

    «Dani evropske baštine» u Domu Narodne skušpštine

    U okviru manifestacije „Dani evropske baštine“, u kojoj Narodna skupština Republike Srbije učestvuje po treći put, u Domu Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića otvorena je izložba pod nazivom „Zbirka stare srpske knjige“.

  • Petak, 8. septembar 2006.

    Predstavnici medija obišli Dom Narodne skupštine

    Predstavnici medija imali su danas priliku da uz stručnog vodiča protokola Narodne skupštine Republike Srbije obiđu i upoznaju se detaljnije sa istorijatom zdanja Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića, koje je Odlukom Narodne skupštine o preuzimanju nadležnosti od nekadašnje Državne zajednice Srbija i Crna Gora postala Dom najvišeg zakonodavnog tela u Srbiji.

  • Ponedeljak, 24. jul 2006.

    Studenti i đaci iz Kanade posetili Narodnu skupštinu

    U organizaciji Matice iseljenika Srbije, naši đaci i studenti koji žive u Kanadi posetili su danas Narodnu skupštinu.

  • Ponedeljak, 24. jul 2006.

    „Otvorena skupština“

    U nedelju, 23. jula, posle svečanog podizanja državnih zastava Srbije, zgradu Narodne skupštine Republike Srbije na Trgu Nikole Pašića posetilo je preko 2.000 građana koji su obišli deo zdanja i videli prvi put postavljene grbove Srbije u skupštinskim salama.

  • Nedelja, 23. jul 2006.

    Narodna skupština od danas i u zgradi na Trgu Nikole Pašića

    Danas, u nedelju 23. jula 2006. godine, pre podne u 10 časova, svečano su uz intoniranje himne, podignute državne zastave Republike Srbije na jarbole ispred zgrade Narodne skupštine (bivše Savezne skupštine) na trgu Nikole Pašića.

  • Sreda, 21. jun 2006.

    Završeno takmičenje u pisanju eseja

    U okviru saradnje Narodne skupštine Republike Srbije i Misije OEBS-a, i ove godine kao i prethodnih u Narodnoj skupštini organizovana je dodela nagrada pobednicima tradicionalnog OEBS-ovog takmičenja u pisanju eseja.

  • Subota, 17. jun 2006.

    Održana simulacija parlamentarne debate

    U okviru pružanja podrške mladima i njihovog upoznavanja sa parlamentarnom procedurom, Narodna skupština Republike Srbije, u saradnji sa nevladinom organizacijom Centar za razvoj parlamentarne debate (CRPD), organizovala je simulaciju parlamentarne debate za aktiviste ove nevladine organizacije.

  • Petak, 16. jun 2006.

    Završen ovogodišnji Program stažiranja u Narodnoj skupštini

    Četvrta generacija studenata koji su stažirali u Narodnoj skupštini danas je svečano obeležila završetak programa.

  • Petak, 24. februar 2006.

    Usvojen Poslovnik o radu Učeničkog parlamenta Pravno-birotehničke škole

    Učenici Pravno-birotehničke škole „9.maj“ iz Beograda su na Šestoj sednici Učeničkog parlamenta u školskoj 2005/06 godini, održanoj u velikoj sali Narodne skupštine Republike Srbije, usvojili novi Poslovnik o radu Učeničkog parlamenta.

  • Utorak, 14. februar 2006.

    Predsednik Narodne skupštine uručio diplome polaznicima Programa stažiranja

    Uoči Dana državnosti Republike Srbije, predsednik Narodne skupštine Predrag Marković uručio je danas diplome prvoj grupi polaznika Programa stažiranja u 2006. godini.

  • Ponedeljak, 13. februar 2006.

    Peta generacija studenata stažira u Narodnoj skupštini

    U Narodnoj skupštini Republike Srbije danas je održan svečani prijem za desetoro studenata koji će stažirati u Skupštini naredna četiri meseca.

  • Petak, 9. septembar 2005.

    „Dani evropske baštine“ u Narodnoj skupštini

    Narodna skupština Republike Srbije se i ove godine na prikladan način uključila u manifestaciju „Dani evropske baštine“ koji se obeležavaju u Beogradu od 9. do 18. septembra.

  • Subota, 28. maj 2005.

    Godišnjica „Dana otvorenih vrata“

    Program „Dan otvorenih vrata“ u Narodnoj skupštini je u subotu, 28. maja 2005. godine, obeležio godinu dana od prve posete i redovnog otvaranja ove institucije za posetioce.

  • Petak, 13. maj 2005.

    Učenici iz Užica u Skupštini Srbije

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković primio je, u petak 13. maja 2005. godine, učenike i profesore Ekonomske škole iz Užica.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31