Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

  • Četvrtak, 4. april 2013.

    14. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova održao je danas sednicu na kojoj je razmotren položaj Romkinja, povodom 8. aprila, Međunarodnog dana Roma, a u okviru akcije Mesec dana romsko-ženskog aktivizma, 8. mart – 8. april 2013. godine, koji realizuju Romska ženska mreža Srbije i Misija OEBS-a u Srbiji.

  • Utorak, 2. april 2013.

    13. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, od 2. aprila, članovi Odbora su razmatrali Izveštaj o radu Uprave za rodnu ravnopravnost za period januar-decembar 2012. godine.

  • Ponedeljak, 18. mart 2013.

    Održano javno slušanje u organizaciji Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, organizovao je danas, u saradnji sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju i Centrom za istraživanje, transparentnost i odgovornost, javno slušanje na temu „Uloga Zaštitnika građana i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u zaštiti i unapređenju ljudskih prava i razmatranje potrebe za unapređenjem zakonskog okvira“.

  • Četvrtak, 7. mart 2013.

    12. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Članovi Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova su, na sednici od 7. marta, jednoglasno usvojili Odluku o organizovanju javnog slušanja na temu: „Uloga Zaštitnika građana i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u zaštiti i unapređenju ljudskih prava i razmatranje potrebe za uvođenjem zakonskog okvira“.

  • Sreda, 6. mart 2013.

    11. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Na osnovu člana 44. stav 4. Poslovnika Narodne skupštine, članovi Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Odbora za Kosovo i Metohiju i Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, održali su zajedničku sednicu na kojoj su razmotrili Izveštaj o radu Komisije za nestala lica za period od 1. januara do 31. decembra 2012. godine, sa Planom rada za 2013. godinu, koji je donela Vlada.

  • Četvrtak, 28. februar 2013.

    10. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova održao je danas sednicu u formi okruglog stola, na kojoj su razmotrena pitanja od značaja za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, a na kojoj su predstavljene i „Jedinstvene evropske smernice za prelazak sa institucionalne zaštite na brigu i podršku u zajednici“.

  • Sreda, 13. februar 2013.

    Deveta sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Članovi Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, su se, na sednici od 13.februara, koja je održana u formi okruglog stola, upoznali sa tokom rasprave o Izveštaju Republike Srbije pred Savetom za ljudska prava Ujedinjenih nacija i dobijenim preporukama, a u okviru Univerzalnog periodičnog pregleda kao mehanizma nadzora poštovanja ljudskih prava u zemljama članicama UN.

  • Ponedeljak, 4. februar 2013.

    Sedma sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Članovi Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova su, na sednici od 4.februara, razmotrili predlog projekta Kongresa srpskog ujedinjenja za prevenciju nasilja nad ženama „Moj život u mojim rukama“.

  • Ponedeljak, 10. decembar 2012.

    Održano javno slušanje povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

    Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra 2012. godine u Domu Narodne skupštine održano je drugo javno slušanje Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova na temu: “Izvršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Srbija”.

  • Ponedeljak, 26. novembar 2012.

    Održano javno slušanje na temu „Borba protiv nasilja u porodici“

    Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u Domu Narodne skupštine, danas je održano javno slušanje na temu „Borba protiv nasilja u porodici“, u organizaciji Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5