Saziv od 1. avgusta 2022. godine

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    11. sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 4. septembra 2023. godine, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, koji je podnela Vlada.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    27. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

    Na sednci Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 4 seprembra, razmotreni su, u načelu, sledeći predlozi zakona, koje je podnela Vlada:

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    19. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

    Na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, održanoj 4. septembra, razmotren je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu, Razdeo 24 - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji je podnela Vlada.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    13. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Na sednici, koja je održana 4. septembra 2023. godine, Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo razmotrio je, u načelu, predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, o izmenama i dopunama Zakona o Nacionalnom okviru kvalifikacija Republike Srbije, o izmeni Zakona o prosvetnoj inspekciji i o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    Deveta sednica Odbora za kulturu i informisanje

    Odbor za kulturu i informisanje održao je 4. septembra 2023. godine sednicu, na kojoj je razmotren Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o filmskoj korporaciji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Italije, koji je podnela Vlada.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    16. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

    Na sednici Odbora održanoj 4. septembra, članovi Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu, Razdeo 21 - Ministarstvo privrede, Razdeo 28 – Ministarstvo rudarstva i energetike, Razdeo 32 – Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine i Razdeo 62 – Ministarstvo turizma i omladine, u načelu.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    Peta sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Na sednici održanoj 4. septembra 2023. godine, članovi Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova razmatrali su Predlog zakona o potvrđivanju Opcionog protokola uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima, koji je podnela Vlada.

  • Nedelja, 3. septembar 2023.

    Predsednik Narodne skupštine sazvao Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Trinaestom sazivu

    Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić sazvao je, na zahtev 104 narodna poslanika, Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Trinaestom sazivu, za utorak 5. septembar, sa početkom u 10.00 časova.

  • Nedelja, 3. septembar 2023.

    Čestitka predsednika Skupštine srpskim odbojkašicama

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić čestitao je ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Briselu. U čestitki navodi:

  • Petak, 1. septembar 2023.

    Sastanak predsednice i članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Nemačkom sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji

    U Domu Narodne skupštine, predsednica i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Nemačkom razgovarali su danas delegacijom ambasade i ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa dve države.

  • Petak, 1. septembar 2023.

    30. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

    Na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, održanoj 1. septembra, utvrđen je predloga izmena (rebalans) Skupštinskog budžeta za 2023. godinu, koji je pripremio i obrazložio generalni sekretar Narodne skupštine Srđan Smiljanić.

  • Sreda, 30. avgust 2023.

    Snežana Paunović učestvovala na sastanku Biroa poslanica IPU

    Potpredsednica Narodne skupštine i članica delegacije u Intepralamentarnoj uniji (IPU) Snežana Paunović učestvovala je na video sastanku Biroa poslanica IPU.

  • Utorak, 29. avgust 2023.

    16. sednica Odbora za spoljne poslove

    Članovi Odbora za spoljne poslove su na sednici, od 29. avgusta 2023. godine, razmotrili i dali saglasnost Vladi za privremenu primenu Ugovora o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji, sa izmenama utvrđenim Prvim, Drugim i Trećim protokolom o izmenama Ugovora o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji, do njegovog stupanja na snagu.

  • Petak, 25. avgust 2023.

    Druga sednica Odbora za prava deteta

    Na sednici održanoj 25. avgusta 2023. godine, Odbor za prava deteta razmotrio je Informaciju o radu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za period od 27. oktobra do 31. decembra 2022. godine i Informaciju o radu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za period od januara do marta 2023. godine.

  • Petak, 25. avgust 2023.

    18. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

    Na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu održanoj 25. avgusta 2023. godine, članovi Odbora razmotrili su sledeće tačke dnevnog reda:

  • Četvrtak, 24. avgust 2023.

    Saopštenje za javnost

    Narodna skupština Republike Srbije sa žaljenjem saopštava da je naš uvaženi kolega, N. K. (45), zaposlen u Odeljenju za tehničko i tekuće održavanje, nastradao danas prilikom obavljanja svojih radnih dužnosti.

  • Utorak, 22. avgust 2023.

    Dr Vladimir Orlić na predstavljanju velikog pilot programa za škole i sportske ustanove

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić obratio se danas na predstavljanju velikog pilot programa za škole i sportske ustanove, koje su u Domu Narodne skupštine organizovali Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo i Pododbor za sport.

  • Nedelja, 20. avgust 2023.

    Predsednik Skupštine Srbije čestitao Ivani Vuleti osvajanje zlata na Svetskom prvenstvu

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić čestitao je srpskoj atletičarki Ivani Vuleti osvajanje zlatne medalje u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Budimpešti. U čestitki se kaže:

  • Utorak, 15. avgust 2023.

    Predsednik Skupštine Srbije sa novoimenovanim ambasadorom Države Palestine

    Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Države Palestine u Republici Srbiji Nj.E. Muhamedom Al Namourom, kojem je poželeo dobrodošlicu i uspeh tokom službovanja u Beogradu.

  • Ponedeljak, 14. avgust 2023.

    Deca iz Crne Gore u Skupštini Srbije

    U okviru organizovanih poseta srpske dece iz regiona, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić ugostio je danas, i poželeo dobrodošlicu u Dom Narodne skupštine, grupi od dve stotine dece iz Crne Gore.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2