Saziv od 1. avgusta 2022. godine

  • Utorak, 12. septembar 2023.

    Predsednik Narodne skupštine primio u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Republike Bangladeš u Republici Srbiji

    Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Republike Bangladeš u Republici Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi Mohameda Šamima Ahsana.

  • Utorak, 12. septembar 2023.

    Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva NS sa Kiprom razgovarala sa novoimenovanim ambasadorom Kipra

    Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Kiprom Biljana Pantić Pilja, razgovarala je danas, u Domu Narodne skupštine sa novoimenovanim ambasadorom Republike Kipar Andreasom Fotijuom, kojem je tom prilikom poželela uspeh u mandatu u Srbiji.

  • Ponedeljak, 11. septembar 2023.

    Čestitka predsednika Skupštine Srbije Novaku Đokoviću

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić čestitao je srpskom teniseru Novaku Đokoviću pobedu na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku. U čestitki navodi:

  • Nedelja, 10. septembar 2023.

    Predsednik Orlić čestitao košarkašima svetsko srebro

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić čestitao je košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Manili. U čestitki se kaže:

  • Petak, 8. septembar 2023.

    Predsednik Narodne skupštine sa novoimenovanim ambasadorom Kipra

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Kipar Andreasom Fotijuom, kojem je poželeo dobrodošlicu i uspeh u obavljanju nove dužnosti.

  • Petak, 8. septembar 2023.

    Susret predsednica poslaničkih grupa prijateljstava Srbije i Francuske

    Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Francuskom mr Jadranka Jovanović sastala se, u Domu Narodne skupštine, sa novoimenovanom predsednicom Grupe prijateljstva Francuska - Srbija u Nacionalnoj skupštini Francuske, Jael Menaš i članom Grupe Žoslen Desinijem.

  • Četvrtak, 7. septembar 2023.

    Dr Vladimir Orlić čestitao basketašima evropsko zlato

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić čestitao je reprezentaciji Srbije osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u basketu 3x3, koje je održano u Jerusalimu. U čestitki navodi:

  • Četvrtak, 7. septembar 2023.

    Predsednik Skupštine na konferenciji Dan Amerike u Beogradu

    Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić otvorio je danas konferenciju „Dan Amerike u Beogradu“, koju organizuje Kongres srpsko-američkog prijateljstva.

  • Sreda, 6. septembar 2023.

    Vujadinović: Cilj nam je da svako naše dete iz regiona poseti maticu Srbiju


    Zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović razgovarao je danas sa predstavnicima zavičajnih udruženja Bilećana, Trebinjaca i Ljubinjaca i istakao da država intenzivno radi na tome, da svako naše dete iz regiona, bar jednom tokom školovanja, poseti svoju matičnu zemlju, Republiku Srbiju.

  • Sreda, 6. septembar 2023.

    17. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

    Članovi Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku održali su 6. septembra 2023. godine sednicu, na kojoj su razmotrili Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije, u pojedinostima, koji je podnela Vlada.

  • Sreda, 6. septembar 2023.

    13. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

    Na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, održanoj 6. septembra 2023. godine, podneti su amandmani Odbora na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koji je podnela Vlada.

  • Sreda, 6. septembar 2023.

    14. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Na sednici Odbora, održanoj 6. septembra, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju, u pojedinostima. Na Predlog zakona podneto je ukupno 73 amandmana, predstavnica predlagača zakona, ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović i članovi Odbora su na sednici Odbora prihvatila tri amandmana, a ostalih 70 amandmana nisu prihvatili.

  • Sreda, 6. septembar 2023.

    31. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

    Na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, održanoj 6. septembra, doneta je Odluka o utvrđivanju predloga skupštinskog budžeta za 2024. godinu koji je priremio i obrazložio generalni sekretar Narodne skupštine Srđan Smiljanić. Odluka će, u skladu sa Zakonom o Narodnoj skuštini i Poslovnikom, biti dostavljena na mišljenje Ministarstvu finansija.

  • Utorak, 5. septembar 2023.

    Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Trinaestom sazivu

    Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić sazvao je, na zahtev 104 narodna poslanika, Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Trinaestom sazivu, za utorak 5. septembar, sa početkom u 10.00 časova.

  • Utorak, 5. septembar 2023.

    Deseta sednica Odbora za evropske integracije

    Na sednici Odbora za evropske integracije, održanoj 5. septembra 2023. godine. godine, članovi Odbora razmotrili su osnovu za zaključivanje Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Građani, jednakost, prava i vrednosti i teksta Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Građani, jednakost, prava i vrednosti, radi davanja saglasnosti nadležnog odbora za privremenu primenu Sporazuma, do njegovog stupanja na snagu, koje je podnela Vlada.

  • Utorak, 5. septembar 2023.

    Monahinje manastira Svete Lidije iz Asprovalte u poseti Domu Narodne skupštine

    Potpredsednica Narodne skupštine Elvira Kovač pozdravila je monahinje manastira Svete Lidije iz Asprovalte, koje su posetuile Dom Narodne skupštine i izrazila reči najdublje zahvalnosti za dobročinstvo koje su pokazale u prethodnim decenijama.

  • Utorak, 5. septembar 2023.

    12. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

    Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove su, na sednici održanoj 5. septembra 2023. godine, razmotrili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, u načelu, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije, sa jedne strane i Evropske unije, sa druge strane, o učešću Republike Srbije u Mehanizmu civilne zaštite Unije i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Italije o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    31. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

    Na sednici od 4. septembra 2023. godine, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava prihvatili su, većinom glasova, predlog predsednika Odbora Veroljuba Arsića da se sa predloženog dnevnog reda sednice povuče prva tačka, odnosno, razmatranje Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, u načelu.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    17. sednica Odbora za spoljne poslove

    Na sednici Odbora za spoljne poslove, održanoj 4. septembra, razmotren je Predlog zakona o učešću civila u međunarodnim misijama i operacijama van granica, koji je podnela Vlada.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    11. sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva

    Na sednici koja je održana 4. septembra 2023. godine, članovi Odbora razmotrili su u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i Informaciju o radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za period od 1. januara 2023. godine do 31. marta 2023. godine.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2