Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

  • Četvrtak, 9. oktobar 2014.

    12. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Na sednici Odbora održanoj 9. oktobra, članovi Odbora su razmatrali pitanja vezana za izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina.

  • Utorak, 23. septembar 2014.

    11. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Odbor za evropske integracije održali su zajedničku sednicu kako bi u „Nedelji ponosa“ koja prethodi najavljenoj Paradi ponosa, koja je najavljena za 28. septembar, doprineli nastavku diskusije o ljudskim pravima.

  • Petak, 19. septembar 2014.

    10. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Na sednici od 19. septembra, Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova razmatrao je predlog Poslaničke grupe SDA Sandžaka – PDD za donošenje zaključka Odbora

  • Ponedeljak, 15. septembar 2014.

    Deveta sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova obrazovano je više radnih grupa, i to: Radna grupa za ljudska prava i slobode i prava deteta čiji će predsednik biti članica Odbora Zlata Đerić; Radna grupa za zaštitu slobode veroispovesti i položaj crkava i verskih zajednica koju će voditi Ljiljana Malušić; Radna grupa za prava nacionalnih manjina koju će voditi Olena Papuga; Radna grupa za ravnopravnost polova kojom će predsedavati Stefana Miladinović i Radna grupa za inicijative, peticije, predstavke i predloge kojom će predsedavati predsednik Odbora Meho Omerović.

  • Četvrtak, 12. jun 2014.

    Osma sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Na sednici Odbora održanoj 12. juna, članovi Odbora su usvojili Plan rada Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova za 2014. godinu.

  • Četvrtak, 5. jun 2014.

    Sedma sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova je na sednici održanoj 5. juna razmotrio i odbio amandman narodnih poslanika na Predlog zaključka povodom razmatranja Redovnog godišnjeg izveštaja Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2013. godinu.

  • Petak, 30. maj 2014.

    Šesta sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, održanoj 30. maja, članovi Odbora razmatrali su Redovni godišnji izveštaj Zaštitnika građana za 2013. godinu i Izveštaj o sprovođenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti za 2013. godinu.

  • Četvrtak, 29. maj 2014.

    Peta sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova od 29. maja, članovi Odbora razmatrali su Redovni godišnji izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2013. godinu.

  • Utorak, 27. maj 2014.

    Četvrta sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, održanoj 27. maja, članovi Odbora razmatrali su, u načelu, Predlog zakona o potvrđivanju Amandmana na član 20. stav 1. Konvencije o eliminisanju svih oblika diskriminacije žena, koji je podnela Vlada. Predsednik Odbora, Meho Omerović naveo je da se pomenuti Amandman odnosi na dinamiku zasedanja Komiteta za eliminaciju diskriminacije žena, koji je do sada zasedao jednom godišnje i najviše 15 dana.

  • Sreda, 21. maj 2014.

    Treća sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

    Na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova od 21. maja, članovi Odbora razmatrali su Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, koji je podnela Vlada, u pojedinostima.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5