Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

  • Sreda, 25. oktobar 2023.

    16. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Na sednici Odbora, održanoj 25. oktobra 2023. godine, članovi Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo razmatrali su, u pojedinostima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o udžbenicima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

  • Četvrtak, 28. septembar 2023.

    15. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Na sednici Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, održanoj 28. septembra, članovi Odbora razmotrili su, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o udžbenicima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Predlog zakona o potvrđivanju Međunarodnog sporazuma između Evropske unije i Republike Srbije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Program Digitalna Evropa za period 2021-2027, a razmotrili su i Informaciju o radu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija za period april – jun 2023. godine.

  • Sreda, 6. septembar 2023.

    14. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Na sednici Odbora, održanoj 6. septembra, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju, u pojedinostima. Na Predlog zakona podneto je ukupno 73 amandmana, predstavnica predlagača zakona, ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović i članovi Odbora su na sednici Odbora prihvatila tri amandmana, a ostalih 70 amandmana nisu prihvatili.

  • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

    13. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Na sednici, koja je održana 4. septembra 2023. godine, Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo razmotrio je, u načelu, predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, o izmenama i dopunama Zakona o Nacionalnom okviru kvalifikacija Republike Srbije, o izmeni Zakona o prosvetnoj inspekciji i o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju.

  • Sreda, 26. jul 2023.

    12. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Na sednici, koja je održana 24. i 26. jula 2023. godine, Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo usvojio je sledeći dnevni red:

  • Ponedeljak, 26. jun 2023.

    11. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Članovi Odbora za za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo održali su 26. juna 2023. godine sednicu, na kojoj su dali saglasnost za privremenu primenu Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Program Digitalna Evropa za period 2021-2027, koji je obrazložio državni sekretar u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija Milan Dobrijević.

  • Ponedeljak, 8. maj 2023.

    Deseta sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, započeo je 3. maja 2023. godine sednicu, na kojoj su razmotrene Informacija o radu Ministarstva sporta za period januar – mart 2023. godine, Informacija o radu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija za period januar – mart 2023. godine i Izveštaj Ministarstva prosvete u vezi sa slučajem etiketiranja docenata i profesora Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

  • Utorak, 21. mart 2023.

    Deveta sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Na sednici, održanoj 21. marta 2023. godine, članovi Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoja i informatičko društvo razmatrali su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o priznavanju kvalifikacija u visokom obrazovanju na Zapadnom Balkanu i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za doktore medicine, doktore stomatologije i arhitekte u kontekstu Centralno-evropskog Sporazuma o slobodnoj trgovini, sa Aneksom I, Aneksom II i Aneksom III, koje je podnela Vlada Republike Srbije.

  • Četvrtak, 23. februar 2023.

    Osma sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Na sednici Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, održanoj 23. februara 2023. godine, članovi Odbora razmatrali su Informaciju o radu Ministarstva prosvete za period oktobar – decembar 2022. godine, Informaciju o radu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija za period oktobar – decembar 2022. godine i Informaciju o radu Ministarstva sporta za period oktobar – decembar 2022. godine.

  • Subota, 4. februar 2023.

    Sedma sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

    Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, održao je 4. februara 2023. godine sednicu, na kojoj su razmotreni Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Erazmus+ - programu Evropske unije za obrazovanje, obuke, mlade i sport i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Horizont Evropa – okvirnom programu za istraživanje i inovacije, koje je podnela Vlada.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
subota, 4. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja