Narodna skupština

Dvadeset peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Utorak, 18. februar 2020. |

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je, na zahtev Vlade, Dvadeset peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu, za utorak, 18. februar 2020. godine, sa početkom u 10.00 časova.

 • Utorak, 18. februar 2020.

  106. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava su, na sednici od 18. februara, razmotrili Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat akceleracije inovacija i podsticanja rasta preduzetništva u Republici Srbiji) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Zajam za ugovaranje stranog projekta o izgradnji) za Projekat izgradnje toplovoda Obrenovac – Novi Beograd, između kineske Export – Import banke, kao zajmodavca i Republike Srbije, koju zastupa Vlada Republike Srbije postupajući preko Ministarstva finansija, kao zajmoprimca.

 • Utorak, 18. februar 2020.

  63. sednica Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

  Na sednici Odbora, održanoj 18. februara razmotreni su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koje se pružaju u Republici Srbiji i Republici Severnoj Makedoniji, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Republike Srbije, s jedne strane i Evroazijske ekonomske unije i njenih država članica, s druge strane i Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola 6 o trgovini uslugama Sporazuma o izmeni i pristupanju Sporazumu o slobodnoj trgovini u Centralnoj Evropi, koje je podnela Vlada.

 • Subota, 15. februar 2020.

  Gojković na ceremoniji u Orašcu: Srpski narod nikada neće odustati od svoje slobode

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović položili su danas u Orašcu vence na spomenik voždu Karađorđu u okviru svečane ceremonije obeležavanja Sretenja - Dana državnosti Republike Srbije.

 • Petak, 14. februar 2020.

  Gojković sazvala novu sednicu, na dnevnom redu i Predlog zakona o Memorijalnom centru „Staro sajmište“

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je, na zahtev Vlade, Dvadeset peto vanredno zasedanje Narodne skupštine za utorak, 18. februar, na kojoj će narodni poslanici razmatrati Predlog zakona o Memorijalnom centru „Staro sajmište“, koji je podnela Vlada.

 • Petak, 14. februar 2020.

  Dvadeset četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

  Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je, na zahtev 158 narodnih poslanika, Dvadeset četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu, za petak, 14. februar 2020. godine, sa početkom u 10.00 časova.

 • Petak, 14. februar 2020.

  Narodni poslanici Komlenski i Torbica primili duhovnika i monahinje sestrinstva Sveta Lidija iz Asprovalte

  Narodni poslanici Đorđe Komlenski i Bojan Torbica, primili su u Narodnoj skupštini duhovnika sestrinstva Sveta Lidija iz Asprovalte arhimandrita Nikanora i monahinje ovog sestrinstva, koji borave u Srbiji.

 • Petak, 14. februar 2020.

  94. sednica Odbora za spoljne poslove

  Na sednici održanoj 14. februara, članovi Odbora za spoljne poslove usvojili su jednu inicijativu za posete, prihvatili izveštaje o realizovanim posetama, konstatovali realizovane parlamentarne kontakte na 141. Skupštini IPU i ostale realizovane kontakte, kao i redovne aktivnosti stalnih delegacija.

 • Četvrtak, 13. februar 2020.

  Gojković u Bratislavi o regionalnoj saradnji


  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković je na završetku proširenog sastanka predsednika parlamenata Slavkovske grupe pod nazivom „Proširenje EU: podrška procesu integracije“ zahvalila na mogućnosti da Srbija učetvuje na ovom skupu i istakla da je za našu zemlju značajno da države kao što su Slovačka, Austrija, Češka i Hrvatska, kao predsedavjauća Savetu EU, daju podršku proširenju EU.

 • Četvrtak, 13. februar 2020.

  Gojković u Bratislavi: Proces proširenja od presudnog značaja i za zemlje kandidate i za samu EU u celini

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, koja učestvuje danas u Bratislavi na sastanku predsednika parlamenata Slavkovske grupe pod nazivom „Proširenje EU: podrška procesu integracije“ zahvalila je na podršci koju procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana pružaju zemlje Slavkovskog formata, koje čine Slovačka, Austrija i Češka Republika.

 • Četvrtak, 13. februar 2020.

  Predsednik PGP sa Kubom prof. dr Ljubiša Stojmirović razgovarao sa ambasadorom Republike Kube u Srbiji

  Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Kubom prof. dr Ljubiša Stojmirović sastao se danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Republike Kube u Srbiji Nj.E. Gustavom Trista del Todom.

 • Četvrtak, 13. februar 2020.

  Gojković u Bratislavi na skupu predsednika parlamenata

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković učestvovaće danas, 13. februara u Bratislavi na sastanku predsednika parlamenata Slavkovske grupe „Proširenje EU: podrška procesu integracije“.

 • Sreda, 12. februar 2020.

  Dvadeset treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

  Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je, na zahtev 154 narodna poslanika, Dvadeset treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu, za sredu, 12. februar 2020. godine, sa početkom u 10.00 časova.

 • Sreda, 12. februar 2020.

  U Moskvi održano Peto zasedanje srpsko-ruske parlamentarne komisije za saradnju

  Peto zasedanje parlamentarne Komisije za saradnju između Skupštine Srbije i Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije održano je danas u Moskvi.

 • Sreda, 12. februar 2020.

  Gojković sazvala Dvadeset četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

  Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je, na zahtev 158 narodnih poslanika, Dvadeset četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu, za petak, 14. februar 2020. godine, sa početkom u 10.00 časova.

 • Sreda, 12. februar 2020.

  Gojković se sastala sa predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvijenko

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, koja predvodi delegaciju Skupštine Srbije na Petom zasedanju parlamentarne Komisije za saradnju između Narodne skupštine Srbije i Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije u Moskvi 12. februara, sastala se danas sa predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvijenko.

 • Sreda, 12. februar 2020.

  Gojković predvodi delegaciju u Rusiji na zasedanju srpsko-ruske parlamentarne Komisije

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, koja predvodi delegaciju Skupštine Srbije na Petom zasedanju parlamentarne Komisije za saradnju između Skupštine Srbije i Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije u Moskvi, sastala se danas sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1