Narodna skupština

Održana Peta konferencija Ženske parlamentarne mreže

Petak, 15. decembar 2017. |

U Domu Narodne skupštine održana je Peta po redu konferencija Ženske parlamentarne mreže, u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji, na kojoj je učestvovalo 500 odbornica iz opština širom Republike Srbije. Predstavljeni su rezultati Mreže u proteklih godinu dana, oblici povezanosti žena na lokalnom i pokrajinskom nivou, kao i dostignuća zakonodavnog sistema i njegove primene na suzbijanju diskriminacije i rodne ravnopravnosti.

 • Petak, 15. decembar 2017.

  30. sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici od 15. decembra, članovi Odbora za evropske integracije odredili su delegaciju Odbora za sastanak predsedavajućih Konferencije odbora za evropske poslove parlamenata država članica EU (KOSAK), koji će biti održan 21–22. januara 2018. godine, u Sofiji, u Bugarskoj.

 • Petak, 15. decembar 2017.

  Narodni poslanik Darko Laketić učestvuje na sastanku Stalnog odbora PSJIE u Ljubljani

  Narodni poslanik i član stalne delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini PSJIE, učestvuje na sastanku Stalnog odbora koji se 15. i 16. decembra 2017. godine održava u Ljubljani, Slovenija.

 • Petak, 15. decembar 2017.

  29. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

  Na sednici održanoj 15. decembra, Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu razmatrao je Predlog odluke o izboru zamenika javnog tužioca, koji je podnelo Državno veće tužilaca.

 • Četvrtak, 14. decembar 2017.

  Saopštenje predsednice i potpredsednika povodom zatamnjenja sajta Otvoreni parlament

  Zatečeni smo postupanjem nevladine organizacije CRTA i odlukom da zatamni navodno informativni sajt „Otvoreni parlament“, koji je svoja sopstvena vrata zatvorio za javnost Srbije, fingirajući protest, a zapravo sprovodeći očiglednu političku agendu.

 • Četvrtak, 14. decembar 2017.

  Konferencija „Svet u 2018“ u Domu Narodne skupštine

  Najvažniji zadaci pred Srbijom u 2018. očuvanje samostalne spoljne politike, regionalne stabilnosti i zadržavanje kursa fiskalne stabilnosti i ekonomskog rasta

 • Četvrtak, 14. decembar 2017.

  Gojković sa ministrom spoljnih poslova Tunisa

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Tunis Kemaisom Ženauiem, koji boravi u poseti Srbiji, a na sastanku je istaknuto da su politički odnosi između dve zemlje tradicionalno prijateljski i bez otvorenih pitanja.

 • Četvrtak, 14. decembar 2017.

  Unapređenje saradnje Srbije i Rusije i u oblasti inovacija i digitalne tehnologije

  Članovi Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku sastali su se u Domu Narodne skupštine sa delegacijom Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije i članovima Komiteta za ekonomsku politiku, industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo, sa kojima su razgovarali o unapređenju saradnje između radnih tela dvaju parlamenata.

 • Četvrtak, 14. decembar 2017.

  Učešće Dubravke Filipovski, zamenice predsednika Odbora za spoljne poslove na konferenciji Stabilnost Zapadnog Balkana – perspektive evropskih integracija

  U Budimpešti je 13. decembra održana parlamentarna konferencija „Stabilnost Zapadnog Balkana – perspektive evropskih integracija“, u okviru sastanka odbora za spoljne poslove parlamenata država Višegradske grupe (V4).

 • Sreda, 13. decembar 2017.

  17. sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

  Odbor za kontrolu službi bezbednosti na sednici održanoj 13. decembra 2017. godine razmatrao je i usvojio Izveštaj o radu Vojnoobaveštajne agencije. Na istoj sednici Odbor je, u skladu sa svojim nadležnostima, razmatrao Predlog pravilnika o radu unutrašnje kontrole Vojnoobaveštajne agencije.

 • Utorak, 12. decembar 2017.

  35. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava je, na sednici održanoj 12.decembra, obavili razgovor sa kandidatima za izbor predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije i direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama.

 • Utorak, 12. decembar 2017.

  16. sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

  Odbor za kontrolu službi bezbednosti na 16. sednici, održanoj 12. decembra 2017. godine razmatrao je i usvojio Izveštaje o radu Bezbednosno-informativne agencije i Izveštaje o stanju bezbednosti Republike Srbije za period do 30. septembra 2017. godine.

 • Ponedeljak, 11. decembar 2017.

  Predsednica i članovi PGP sa Finskom razgovarali sa ambasadorom Finske u Srbiji

  Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Finskom Tijana Davidovac i članovi ove PGP dr Svetlana Nikolić Pavlović, dr Ivan Bauer i dr Ljubinko Rakonjac, razgovarali su sa ambasadorom Finske u Srbiji Nj.E Pertijem Juhanijem Ikonenom.

 • Ponedeljak, 11. decembar 2017.

  15. sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

  Odbor za kontrolu službi bezbednosti na sednici održanoj 11. decembra 2017. godine razmatrao je i usvojio Izveštaj o radu Vojnobezbednosne agencije za period od 1. aprila do 30. septembra 2017. godine.

 • Ponedeljak, 11. decembar 2017.

  Delegacija Narodne skupštine učestvovala na Cetinjskom parlamentarnom forumu

  Delegacija Narodne skupštine Republike Srbije učestvovala je na Cetinjskom parlamentarnom forumu, koji je održan 7. i 8. decembra, u organizaciji Skupštine Crne Gore. Forum na temu „Parlamenti i masovne komunikacije“ otvorio je predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

 • Ponedeljak, 11. decembar 2017.

  56. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo su, na sednici održanoj 11. decembra, razmotrili amandmane na Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2018. godinu sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2018. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2018. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za 2018. godinu i Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Nacionalne službe za zapošljavanje za 2018. godinu, amandmane na Predlog zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom i amandmane na Predlog zakona o zaposlenim u javnim službama.

 • Ponedeljak, 11. decembar 2017.

  28. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

  Na sednici Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, održanoj 11. decembra, razmotreni su u pojedinostima Predlog zakona o izmeni Zakona o uređenju sudova, Predlog zakona o zaposlenima u javnim službama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, Predlog zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31