Narodna skupština

60. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

Utorak, 20. novembar 2018. |

Na sednici održanoj 20. novembra, članovi Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja razmatrali su ostavke koje su na funkciju narodnog poslanika podneli Dušan Pavlović, dr Ratko Jankov i mr Jasmina Nikolić.

 • Ponedeljak, 19. novembar 2018.

  Šesti sastanak Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije

  Šesti sastanak Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije, posvećen temi energetske efikasnosti u školama i predškolskim ustanovama u Srbiji, održan je danas u Domu Narodne skupštine.

 • Ponedeljak, 19. novembar 2018.

  Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe i regionu razgovarao sa bivšim oficirima Nevesinjske brigade

  Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta i član Odbora Aleksandar Marković, sastali su se u Domu Narodne skupštine sa bivšim oficirima Nevesinjske brigade Hercegovačkog korpusa VRS, povodom obeležavanja mitrovdanskih bitaka, koje je ta brigada vodila 1992. i 1994. godine.

 • Ponedeljak, 19. novembar 2018.

  Učešće delegacije Odbora za evropske integracije na 60. plenarnom sastanku KOSAK

  Delegacija Odbora za evropske integracije učestvuje na 60. plenarnom sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske poslove država članica EU (KOSAK), koji se održava od 18. do 20. novembra 2018. godine u Beču, u Austriji, u okviru parlamentarne dimenzije austrijskog predsedavanja Savetu Evropske unije.

 • Ponedeljak, 19. novembar 2018.

  Učešće narodnih poslanica na međuparlamentarnom sastanku na temu Evropske kulturne baštine

  Članice Odbora za kulturu i informisanje Dragana Kostić i Snežana Paunović učestvuju na međuparlamentarnom sastanku na temu Evropske kulturne baštine, koji se održava u organizaciji Odbora za kulturu i obrazovanje Evropskog parlamenta, 19–20. novembra 2018. godine.

 • Četvrtak, 15. novembar 2018.

  Delegacija Narodne skupštine učestvovala na VI forumu „Svetost materinstva“

  Delegacija Narodne skupštine Republike Srbije, u sastavu Stefana Miladinović, Dragomir Karić i Dubravka Filipovski, učestvovala je u Minsku, 14. i 15. novembra, na VI forumu pod nazivom „Svetost materinstva“, Porodica u savremenom svetu: značaj, tendencije i perspektive. Cilj Foruma je da kroz dugoročno partnerstvo promoviše porodične vrednosti.

 • Četvrtak, 15. novembar 2018.

  37. sednica Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim – najnerazvijenijim područjima Republike Srbije

  Na 37. sednici, održanoj 15. novembra, članovi Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim-najnerazvijenijim područjima Republike Srbije razgovarali su o setvi ozimnih kultura u nerazvijenim područjima.

 • Sreda, 14. novembar 2018.

  Učešće stalne delegacije na jesenjem zasedanju PS NATO u Halifaksu

  Članovi stalne delegacije Narodne skupštine pri PS NATO učestvovaće na 64. godišnjem zasedanju Parlamentarne skupštine NATO, koje će se održati 16–19. novembra 2018. godine u Halifaksu, Kanada.

 • Sreda, 14. novembar 2018.

  55. sednica Odbora za spoljne poslove

  Na sednici održanoj 14. novembra, članovi Odbora za spoljne poslove usvojili su pet inicijativa za posete, konstatovali redovne aktivnosti stalnih delegacija, usvojili izveštaje o realizovanim posetama i konstatovali realizovane parlamentarne i ostale realizovane kontakte.

 • Utorak, 13. novembar 2018.

  Gojković sa predsednikom Parlamenta Austrije

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Nacionalnog saveta Parlamenta Republike Austrije Volfgangom Sobotkom i istakla da ova poseta predstavlja još jednu potvrdu današnjih dobrih odnosa dve države, kao i da ima još veći značaj imajući u vidu aktuelno predsedavanje Austrije Savetu EU, što svedoči i o podršci procesu pristupanja Srbije EU.

 • Utorak, 13. novembar 2018.

  Predsednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije razgovarao sa predsednikom Nacionalnog saveta Parlamenta Republike Austrije

  Predsednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije (POSP) dr Vladimir Orlić i članovi Odbora za evropske integracije, razgovarali su u Narodnoj skupštini sa predsednikom Nacionalnog saveta Parlamenta Republike Austrije Volfgangom Sobotkom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

 • Utorak, 13. novembar 2018.

  18. sednica Odbora za zaštitu životne sredine

  Na sednici, održanoj 13. novembra, članovi Odbora razmotrili su Predlog za organizovanje javnog slušanja o Predlogu zakona o radijacionoj i nuklearnoj sigurnosti i bezbednosti, koji je podnela narodni poslanik Maja Gojković.

 • Ponedeljak, 12. novembar 2018.

  Gojković otvorila izložbu „Kraj velikog rata 1917-1918“

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković otvorila je večeras u Istorijskom muzeju izložbu „Kraj velikog rata 1917-1918“ i tom prilikom ukazala da se i ovom izložbom odaje počast hrabrim precima, koji su svojom mukom, stradanjem i konačno velikom pobedom ispisali najslavnije stranice naše istorije.

 • Petak, 9. novembar 2018.

  Izložba povodom 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu

  U Domu Narodne skupštine Republike Srbije, povodom obeležavanja velike pobede u Prvom svetskom ratu i Dana primirja, priređena je izložba fotografija koje svedoče o bitkama koje je srpska vojska vodila u Velikom ratu i proboju Solunskog fronta.

 • Petak, 9. novembar 2018.

  59. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

  Na sednici održanoj 9. novembra, članovi Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja razmatrali su predlog skupštinskog budžeta za 2019. godinu.

 • Petak, 9. novembar 2018.

  Svečano otvoren Freja forum u Domu Narodne skupštine

  U Domu Narodne skupštine svečano je otvoren seminar međunarodne organizacije Freja Forum. Freja forum posvećen je izgradnji kapaciteta i jačanju društvenih struktura kroz razvoj neprofitnih organizacija na Zapadnom Balkanu, Turskoj i Švedskoj. Zvanično je nominovan za Nobelovu nagradu za mir 2017.

 • Sreda, 7. novembar 2018.

  10. sednica Odbora za Kosovo i Metohiju

  Odbor za Kosovo i Metohiju održao je danas, 7. novembra 2018. godine, 10. sednicu, koja je bila zatvorena za javnost, nakon koje je predsednik Odbora Milovan Drecun, u skladu sa odredbama Poslovnika Narodne skupštine, dao sledeće saopštenje za javnost:

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2