Utorak, 13. novembar 2007.

Razgovor delegacije Odbora za inostrane poslove i Parlamentarne grupe Srpsko-Indonežanskog prijateljstva

Delegacija Odbora za inostrane poslove Narodne skupštine, koju je predvodio predsednik Odbora dr Dragoljub Mićunović razgovarala je danas u Domu Narodne skupštine sa delegacijom Parlamentarne grupe srpsko-indonežanskog prijateljstva Predstavničkog doma Republike Indonezije.Delegacija Odbora za inostrane poslove Narodne skupštine, koju je predvodio predsednik Odbora dr Dragoljub Mićunović razgovarala je danas u Domu Narodne skupštine sa delegacijom Parlamentarne grupe srpsko-indonežanskog prijateljstva Predstavničkog doma Republike Indonezije.

Zajednički je ocenjeno da saradnja Indonezije i Srbije predstavlja kontinuitet davno uspostavljene saradnje i prijateljskih odnosa dva naroda i da postoje uslovi da se ona intenzivira u narednom periodu.

Koordinartor Grupe prijateljstva Vidada Bujovirjono (Widada Bujowiryono) upoznao je članove Odbora sa stavovima Indonezije o Kosovu u kojima jasno stoji da podržavaju teritorijalni integritet Srbije, da se zalažu za rešavanje kosovskog problema mirnim putem i uz doslednu primenu međunarodnog prava.

Predsednik Odbora je rekao da je za Srbiju značajna podrška Indonezije koja je, kao članica Saveta bezbednosti UN, zauzela principijelan stav i izrazio nadu da će dve zemlje zajedno istrajati u odbrani međunarodnog prava i razvijati buduće odnose na najbolji način. Mićunović je podsetio da je naša država među prvima pružila pomoć Indoneziji za vreme cunamija i da to govori o čvrstim prijateljskim vezama dve zemlje.

U razgovoru je istaknuto da grupe prijateljstva u oba parlamenta mogu biti inicijatori daljeg unapređenja ukupne saradnje i da parlamentarna diplomatija može značajno doprineti intenziviranju saradnje u mnogim oblastima.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5