Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Arandjelovac

Ponedeljak, 17. novembar 2014.

18. sednica Odbora za evropske integracije – 16. novembar

Drugog dana sednice, 16. novembra, članovi Odbora razgovarali su, u Skupštini opštine Aranđelovac, o dostupnosti i načinu korišćenja sredstava iz IPARD fondova (predpristupni fondovi EU za ruralni razvoj).


16. novembar 2014.Učesnici sednice Odbora za evropske integracije u Aranđelovcu

16. novembar 2014.Učesnici sednice Odbora za evropske integracije u Aranđelovcu

Učesnike sednice pozdravio je zamenik predsednika opštine Aranđelovac Miladin Jovanović, a sednici su prisustvovali i Dragan Mirković iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, predstavnici Kancelarije za evropske integracije Daria Janjić i Ognjen Mirić, kao i predstavnici lokalnih samouprava i civilnog sektora.
Dragan Mirković je izložio detalje zajedničke poljoprivredne politike koju moraju da poštuju sve države članice EU, od zakonodavstva do primene na terenu, i kroz prezentaciju predstavio mere za podršku ruralnom razvoju, finansijske aspekte i strukturu IPARD programa, i rad Uprave za agrarana plaćanja.
Daria Janjić i Ognjen Mirić govorili su o nadležnostima Kancelarije, programiranju međunarodne razvojne pomoći i decentralizovanom sistemu upravljanja IPA fondovima.
Članovi Odbora interesovali su za stanje u katastru nepokretnosti, obeležavanje poljoprivrednih parcela i mapiranje, proces akreditacije za korišćenje sredstava iz IPARD fondova i standarde bezbednosti hrane. U toku diskusije razmotrena je mogućnost održavanja javnog slušanja na temu IPARD fondova.
Predstavnici civilnog sektora zatražili su uvid u nacrt Programa IPARD 2014-2020, a interesovalo ih je i na koji način će korisnici moći da se informišu o ovom programu i kada će biti formirana mreža za ruralni razvoj. Predstavnici klastera zatražili su informacije i o tome da li su planirane podsticajne mere za pčelarstvo.
Na pitanja članova Odbora i drugih učesnika sednice odgovarali su predstavnici Ministarstva i Kancelarije za evropske integracije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Aleksandar Senić.


Video (1)

Nedelja, 16. novembar 2014. | nastavak 18.sednice Odbora za evropske integracije 16.11.2014.

Arandjelovac: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Ponedeljak, 17. novembar 2014. 18. sednica Odbora za evropske integracije – 15. novembar Topola Ima fotografija Ima video snimaka

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.