Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Аранђеловац

Понедељак, 17. новембар 2014.

18. sednica Odbora za evropske integracije – 16. novembar

Drugog dana sednice, 16. novembra, članovi Odbora razgovarali su, u Skupštini opštine Aranđelovac, o dostupnosti i načinu korišćenja sredstava iz IPARD fondova (predpristupni fondovi EU za ruralni razvoj).


16. novembar 2014.Učesnici sednice Odbora za evropske integracije u Aranđelovcu

16. novembar 2014.Učesnici sednice Odbora za evropske integracije u Aranđelovcu

Učesnike sednice pozdravio je zamenik predsednika opštine Aranđelovac Miladin Jovanović, a sednici su prisustvovali i Dragan Mirković iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, predstavnici Kancelarije za evropske integracije Daria Janjić i Ognjen Mirić, kao i predstavnici lokalnih samouprava i civilnog sektora.
Dragan Mirković je izložio detalje zajedničke poljoprivredne politike koju moraju da poštuju sve države članice EU, od zakonodavstva do primene na terenu, i kroz prezentaciju predstavio mere za podršku ruralnom razvoju, finansijske aspekte i strukturu IPARD programa, i rad Uprave za agrarana plaćanja.
Daria Janjić i Ognjen Mirić govorili su o nadležnostima Kancelarije, programiranju međunarodne razvojne pomoći i decentralizovanom sistemu upravljanja IPA fondovima.
Članovi Odbora interesovali su za stanje u katastru nepokretnosti, obeležavanje poljoprivrednih parcela i mapiranje, proces akreditacije za korišćenje sredstava iz IPARD fondova i standarde bezbednosti hrane. U toku diskusije razmotrena je mogućnost održavanja javnog slušanja na temu IPARD fondova.
Predstavnici civilnog sektora zatražili su uvid u nacrt Programa IPARD 2014-2020, a interesovalo ih je i na koji način će korisnici moći da se informišu o ovom programu i kada će biti formirana mreža za ruralni razvoj. Predstavnici klastera zatražili su informacije i o tome da li su planirane podsticajne mere za pčelarstvo.
Na pitanja članova Odbora i drugih učesnika sednice odgovarali su predstavnici Ministarstva i Kancelarije za evropske integracije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Aleksandar Senić.


Видео (1)

Недеља, 16. новембар 2014. | наставак 18.седнице Одбора за европске интеграције 16.11.2014.

Аранђеловац: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Понедељак, 17. новембар 2014. 18. седница Одбора за европске интеграције – 15. новембар Топола Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 17. новембар 2014. 18. седница Одбора за европске интеграције – 16. новембар Аранђеловац Има фотографија Има видео снимака

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.