8. mart 2013. Članovi PGP sa Honadijom i holandski ambasador u Srbiji

8. mart 2013. Članovi PGP sa Honadijom i holandski ambasador u Srbiji

Ponedeljak, 11. mart 2013.

Članovi PGP sa Holandijom razgovarali sa ambasadorom Holandije u Srbiji

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Holandijom razgovarali su u petak, 8.marta, sa Nj.E. Lorentom Stokvisom, ambasadorom Holandije u Beogradu.


Ambasador Stokvis izrazio je zadovoljstvo formiranjem PGP sa Holandijom u Narodnoj skupštini i ocenio da između dve zemlje postoje tradicionalno dobri odnosi i veze, ali i veliki broj tema od zajedničkog interesa, kao što su unapređenje ekonomske saradnje, trgovine i kulture. On je ukazao na značaj parlamentarne saradnje i postojanje prostora za unapređenje ukupne saradnje dve zemlje, kako kroz projekte u oblasti poljuprivrede, obnovljive energetike i obrazovanja, tako i putem neposredne komunikacije parlamentarnih predstavnika dveju zemalja. Posebno je istakao da parlamentarna diplomatija, a posebno grupe prijateljstva, mogu biti inicijator intenzivnije saradnje na svim poljima.
Predsednica PGP sa Holandijom Vesna Marković zahvalila se na prilici za susret i izrazila uverenje da će Grupa prijateljstva doprineti unapređenju međuparlamentarne saradnje Srbije i Holandije. Istakla je da je predsedavanje Grupom prijateljstva sa Holandijom predstavlja veliko zadovoljstvo, ali i veliku obavezu, u cilju produbljenja sveukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja. Upoznala je ambasadora sa aktivnostima Narodne skupštine u prethodnom periodu i pozdravila razmenu iskustava u oblasti donošenja zakona.
Članovi PGP sa Holandijom izrazili su očekivanje da će aktivnost ove PGP doprineti daljem unapređenju odnosa Srbije i Holandije. Tokom susreta, razgovaralo se o zakonodavnim aktivnostima neophodnim za sporvođenje reformskih procesa u Srbiji.
Susretu sa ambasadorom Holadnije u Srbiji prisustvovali su, pored predsednice PGP Vesne Marković, i članovi Grupe Jelena Travar – Miljević, Vesna Milekić, Ivan Karić i Vladimir Marinković.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
utorak, 17. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja