23. jun 2021. Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

23. jun 2021. Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

Sreda, 23. jun 2021.

Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačića sazvao je Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu za sredu, 23. jun 2021. godine, sa početkom u 10.00 časova.


Dnevni red sednice određen je u zahtevu 236 narodnih poslanika:

  1. Predlog zakona o studentskom organizovanju, koji je podnela Vlada;
  2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koji je podnela Vlada;
  3. Predlog zakona o utvrđivanju tržišta poljoprivrednih proizvoda, koji je podnela Vlada;
  4. Predlog zakona o metrologiji, koji je podnela Vlada (pisanim putem, 25. juna 2021. godine, Vlada Republike Srbije obavestila je Narodnu skupštinu da povlači iz procedure Predlog zakona o metrologiji);
  5. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji je podnela Vlada i
  6. Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Singapur o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na porez na dohodak i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja, koji je podnela Vlada.
Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika dr Aleksandara Martinovića da se obavi zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o studentskom organizovanju i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju; zajednički načelni i jedinstveni pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom i Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Singapur o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na porez na dohodak i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja, kao i zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o utvrđivanju tržišta poljoprivrednih proizvoda i Predlogu zakona o metrologiji.

Narodna skupština je započela raspravu o Predlogu zakona o studentskom organizovanju i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koje je narodnim poslanicima obrazložio ovlašćeni predstavnik predlagača, potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Do kraja dana, Narodna skupština obavila je zajednički načelni pretres o tačkama 1. i 2. dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 24. juna 2021. godine, a pre prelaska na dnevni red, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Milija Miletić, Radovan Arežina i Milimir Vujadinović, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština započela je zajednički načelni i jedinstveni pretres, o tačkama 5. i 6. dnevnog reda sednice, odnosno o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom i Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Singapur o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na porez na dohodak i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja.

Predloge zakona, narodnim poslanicima, obrazložili su ovlašćeni predstavnici predlagača ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović i ministar finansija Siniša Mali.

Do kraja radnog dana, Narodna skupština je zaključila raspravu o tačkama 5. i 6. dnevnog reda sednice.

Trećeg dana rada, 29. juna, pre prelaska na rad po dnevnom redu, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Samir Tandir, Đorđe Milićević i Uglješa Mrdić, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić, podsetio je narodne poslanike da je Vlada Republike Srbije, obavestila Narodnu skupštinu, pisanim putem, 25. juna, da povlači iz procedure Predlog zakona o metrologiji.

Narodna skupština je započela pretres u načelu tačke 3. dnevnog reda – Predloga zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda, koji je obrazložio potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila je i završila načelni pretres o Predlogu zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda.

Narodna skupština, raspravu u pojedinostima o predlozima zakona Šestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu, nastavlja u sredu, 30. juna, sa početkom u 10 časova.

Četvrtog dana rada, 30. juna, Narodna skupština obavila je raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o studentskom organizovanju, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Sednici su prisustvovali potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, odredio je sredu, 30. jun 2021. godine, sa početkom u 18.10 časova kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Šestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje 30. juna, Narodna skupština usvojila je Predlog zakona o studentskom organizovanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, Predlog zakona o utvrđivanju tržišta poljoprivrednih proizvoda, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Singapur o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na porez na dohodak i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o tačkama dnevnog reda sednice, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zaključio je Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu.


Video (13)

Sreda, 23. jun 2021. | Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 23.06.2021.(I)

Sreda, 23. jun 2021. | Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 23.06.2021.(II)

Sreda, 23. jun 2021. | Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 23.06.2021.(III)

Sreda, 23. jun 2021. | Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 23.06.2021.(IV)

Četvrtak, 24. jun 2021. | nastavak Šestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 24.06.2021.(I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 8


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2