Delegacija u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje

Pomaže ekonomsku, trgovinsku, političku i društvenu saradnju među državama usvajanjem akata koji daju pravnu osnovu za saradnju na ministarskom nivou; ima za ciljeve očuvanje parlamentarne demokratije; ostvaruje saradnju sa organima CES-a i saradnju sa regionalnim organima.

Plenarna zasedanja se održavaju dva puta godišnje u zemlji predsedavajućeg, a i između plenarnih zasedanja održavaju se sastanci radnih tela u zemljama članicama.

Naša zemlja je punopravni član od 2004. godine.

Više informacija o organizaciji na: www.pabsec.org

Aktivnosti

  • Potpredsednik Narodne skupštine i potpredsednik Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje Igor Bečić učestvovao je na 46. sastanku Odbora PS CES za kulturna, obrazovna i društvena pitanja koji je održan u Istanbulu 11. maja 2016. godine.

  • Stalna delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje učestvovala je na 46. Plenarnom zasedanju ove organizacije, održanom u Bukureštu, od 25. do 27. novembra 2015. godine. Član delegacije Narodne skupštine Katarina Rakić izabrana je za izvestioca Odbora za ekonomska, trgovinska, tehnološka i pita životne sredine. Tokom zasedanja, prihvaćen je i Akcioni plan za 2016. godinu, kojim je predviđeno da u okviru srpskog predsedavanja Organizacijom za Crnomorsku ekonomsku saradnju i Parlamentarnom skupštinom CES, Narodna skupština bude domaćin 48. Generalne skupštine PS CES u Beogradu, od 29. novembra do 1. decembra 2016. godine. Delegaciju Narodne skupštine je predvodio šef delegacije mr Igor Bečić i članovi delegacije Katarina Rakić i Miletić Mihajlović.

  • Član stalne delegacije Narodne skupštine u PS CES Zoltan Pek učestvovao na zajedničkom sastanku CES odbora visokih funkcionera i stalnog odbora PS CES i na Drugom sastanku Radne grupe PS CES za Poslovnik, 5. novembra 2015. godine u Istanbulu, Turska.

  • Na poziv predsednika Narodne skupštine Republike Azerbejdžan i generalnog sekretara Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, potpredsednik Narodne skupštine i potpredsednik Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje mr Igor Bečić učestvovao je u posmatračkoj misiji državnih izbora u Azerbejdžanu, održanih 1. novembra 2015. godine.

  • Član stalne delegacije Narodne skupštine Zoltan Pek učestvovao na 45. sastanku Odbora za kulturna, obrazovna i socijalna pitanja u PS CES, u Tirani, 19 - 20. oktobra 2015. godine.

  • Stalna delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje učestvovala je na 46. sastanku Odbora za pravna i politička pitanja i Odbora za ekonomska, trgovinska, tehnološka i ekološka pitanja Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, u Varni, 5. i 6. oktobra 2015. godine. Narodna poslanica Katarina Rakić izabrana je za Izvestioca na sledećem sastanku Odbora za ekonomska, trgovinska, tehnološka i ekološka pitanja koji će se održati u Jerevanu u martu 2016. godine. Delegaciju Narodne skupštine predvodio je šef stalne delegacije, potpredsednik Narodne skupštine i potpredsednik Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje mr Igor Bečić, a u delegaciji je bila i član delegacije narodna poslanica Katarina Rakić.

  • Potpredsednik Narodne skupštine Igor Bečić, šef stalne delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje, izabran je na 45. prolećnom zasedanju Generalne skupštine PS CES, održanom u Kišinjevu, Republika Moldavija, od 8. do 10. juna 2015. godine, za jednog od potpredsednika ove organizacije. Delegaciju Narodne skupštine činili su još i članovi Zoltan Pek, Miletić Mihajlović i Bojan Kostreš.

  • Član delegacije Narodne skupštine u PS CES i član Odbora za kulturna, obrazovna i socijalna pitanja PS CES Zoltan Pek, učestvovao je na 44. sastanku Odbora, u Orduu, Turska, 1. i 2. aprila 2015. godine. Tema sastanka je bila: „Uloga sporta u unapređenju rasta, zapošljavanja i socijalne kohezije u CES regionu“, a izvestilac je bio Zoltan Pek.

  • Odbor za ekonomska, trgovinska, tehnološka i ekološka pitanja PS CES održao je 16. marta 2015. godine 44. sastanak, čiji je domaćin bila Narodna skupština. Tom prilikom, za potpredsednika Odbora izabran je potpredsednik Narodne skupštine i član delegacije Narodne skupštine u PS CES Veroljub Arsić.

  • Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije i šef stalne delegacije Narodne skupštine u PS CES Igor Bečić, učestvovao je na sastanku Radne grupe za Poslovnik PS CES u Istanbulu, Turska, od 1. do 3. marta 2015. godine.

  • Stalna delegacija Narodne skupštine u PS CES učestvovala je na 44. Plenarnom zasedanju PS CES, u Atini, od 8. do 10. decembra 2014. godine.
    Delegaciju su činili šef delegacije mr Igor Bečić i članovi delegacije Veroljub Arsić, Katarina Rakić i Zoltan Pek.

  • Član stalne delegacije Narodne skupštine u PS CES Zoltan Pek učestovao je na prolećnom zasedanju ove organizacije, od 12. do 14. maja 2014. godine, u Atini, Grčka.

  • IX saziv – AKTIVNOSTI

  • VIII saziv – AKTIVNOSTI

Spisak narodnih poslanika

Ime i prezime narodnog poslanika Politička stranka na čiji je predlog izabran/a Mesto Godište
BEČIĆ mr IGOR
šef Delegacije
SNS Novi Sad 1971.
ARSIĆ VEROLjUB
član Delegacije
- Požarevac 1969.
KOSTREŠ BOJAN
član Delegacije
- Zrenjanin 1974.
MIHAJLOVIĆ MILETIĆ
član Delegacije
SPS Petrovac na Mlavi 1951.
PEK ZOLTAN
član Delegacije
SVM-VMSZ Senta 1962.
RAKIĆ KATARINA
član Delegacije
SNS Beograd 1979.
Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
petak, 19. april