Delegacija u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje

Pomaže ekonomsku, trgovinsku, političku i društvenu saradnju među državama usvajanjem akata koji daju pravnu osnovu za saradnju na ministarskom nivou; ima za ciljeve očuvanje parlamentarne demokratije; ostvaruje saradnju sa organima CES-a i saradnju sa regionalnim organima.

Plenarna zasedanja se održavaju dva puta godišnje u zemlji predsedavajućeg, a i između plenarnih zasedanja održavaju se sastanci radnih tela u zemljama članicama.

Naša zemlja je punopravni član od 2004. godine.

Više informacija o organizaciji na: www.pabsec.org

Aktivnosti

  • Stalna delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje u sastavu mr Igor Bečić, šef stalne delegacije i potpredsednik PS CES i Vojislav Vujić, član Odbora za ekonomska, finansijska i trgovinska pitanja PS CES, učestvovali su na 61. sastanku Odbora za ekonomska, finansijska i trgovinska pitanja PS CES, u organizaciji parlamenta Republike Jermenije, u Jerevanu, 19. oktobra 2023. godine.

  • Stalna delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje u sastavu mr Igor Bečić, šef stalne delegacije i potpredsednik PS CES i Jasmina Obradović, potpredsednica Odbora za kulturu, obrazovanje i socijalna pitanja PS CES, učestvovali su na 61. sastanku Odbora za kulturu, obrazovanje i socijalna pitanja PS CES, u organizaciji parlamenta Republike Bugarske u Burgasu, 2. oktobra 2023. godine.  

  • Stalna delegacija Narodne skupštine na čelu sa šefom delegacije Narodne skupštine i potpredsednikom Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje mr Igorom Bečićem uzela je učešće na 61. Plenarnom zasedanju Generalne skupštine PS CES u Ankari, 4. i 5. maja 2023. godine. Narodnu skupštinu su na zasedanju predstavljali, osim šefa delegacije, i članovi delegacije Jasmina Obradović, Milija Miletić, Sanja Jefić Branković i Vojislav Vujić.

  • Šef Stalne delegacije Narodne skupštine i potpredsednik PS CES mr Igor Bečić učestvovao je na sastanku Radne grupe za izmenu Poslovnika o radu Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, u onlajn formatu, 11. aprila 2023. godine.

  • Član stalne delegacije Narodne skupštine u PS CES Sanja Jefić Branković učestvovala je na Drugom sastanku Komiteta za pitanja tehnologije i životne sredine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, u onlajn formatu, 11. aprila 2023. godine.

  • Član stalne delegacije Narodne skupštine u PS CES Milija Miletić učestvovao je na 60. sastanku Komiteta za ekonomska, trgovinska i finansijska pitanja Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje u onlajn formatu, 7. aprila 2023. godine.

  • Šef stalne delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje i potpredsednik PS CES mr Igor Bečić učestvovao na posebnom sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje povodom 30. godišnjice PS CES, u Istanbulu, 17. januara 2023. godine.

  • Narodna skupština je, u okviru svog predsedavanja PS CES, bila domaćin 60. Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, koja se održala u Beogradu, od 6. do 8. decembra 2022. godine. Generalnom skupštinom je predsedavao predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić, a delegaciju Narodne skupštine činili su i šef delegacije mr Igor Bečić i članovi delegacije Jasmina Obradović, Milija Miletić, Sanja Jefić Branković, Vojislav Vujić i Dušan Radosavljević.

  • Član stalne delegacije Narodne skupštine u PS CES Milija Miletić učestvovao je na video sastanku Komiteta za kulturu, obrazovanje i socijalna pitanja Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, 13. oktobra 2022. godine.

Spisak narodnih poslanika

Ime i prezime narodnog poslanika Politička stranka na čiji je predlog izabran/a Mesto Godište
BEČIĆ mr IGOR
šef Delegacije
SNS Novi Sad 1971.
JEFIĆ BRANKOVIĆ SANjA
član Delegacije
SDP Srbije Niš 1984.
MILETIĆ MILIJA
član Delegacije
SNS Svrljig 1968.
OBRADOVIĆ JASMINA
član Delegacije
SNS Novi Sad, Futog 1961.
RADOSAVLJEVIĆ DUŠAN
član Delegacije
MONARHISTI Šabac, Prnjavor 1959.
VUJIĆ VOJISLAV
član Delegacije
JS Vrnjačka Banja 1975.
Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
petak, 19. april