Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Čortanovci

Petak, 18. jun 2021.

13. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

На седници Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације одржаној 18. јуна 2021. године, ван седишта Народне скупштине, у Чортановцима, чланови Одбора разматрали су информације о раду Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за период октобaр-децембaр 2020. године и за период јануар-март 2021. године.


18. јун 2021. 13. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

18. јун 2021. 13. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

Информације о раду представио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

Момировић је упознао чланове Одбора са законодавним и нормативним активностима у извештајном периоду. Информисао је Одбор са постојећим и планираним инфраструктурним пројектима у области друмског и железничког саобраћаја, као и са комуналним инфраструктурним пројектима.

Момировић је навео да се у овом тренутку се пројектује и гради свеукупно око 1000 километара ауто-пута и брзих саобраћајница у оквиру Програма Србија 2020-2025., напоменувши да изградња путева, пруга, аеродрома и метроа директно утиче на стопу раста БДП-а Србије. Указао је да је у првом кварталу ове године раст грађевине већи од 20 одсто и додао да грађевина у расту БДП од 1,2 одсто, учествује са две трећине.

Момировић је истакао да је у периоду од јануара до марта ове године, министарство издало 5543 аката за градњу, 3700 локацијских услова и 1276 употребних дозвола.

Након опсежног излагања министра Момировића, чланови Одбора су једногласно прихватили информације о раду Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за период октобaр-децембaр 2020. године и за период јануар-март 2021. године.

Седници је присуствовала и помоћник министра Анита Димоски, директор Инфраструктуре железнице Србије Небојша Шурлан и специјални саветник министра Милош Адамовић.

По завршетку седнице, чланови Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем са сарадницима, обишли су градилиште (руски део деонице) у делу јужни портал улазни тунел, северни портал излаз из тунела и радове на вијадукту у Чортановцима на 59. километру. У наставку, обишли су радове на кинеској деоници пруге на 23. километру 762. метру, као и станицу на Новом Београду.

Седници је председавала председница Одбора Катарина Ракић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Снежана Петровић, Рајка Матовић, Невенка Костадинова, Бојан Торбица, Никола Војиновић, Горан Пекарски, Наташа Јовановић, Даниел Ђивановић и Славенк Унковић.


Video (1)

Petak, 18. jun 2021. | 13. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije 18.06.2021.

Čortanovci: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Petak, 18. jun 2021. 13. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Čortanovci Ima fotografija Ima video snimaka
Sreda, 18. oktobar 2017. 21. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Leskovac Ima fotografija Ima video snimaka
Sreda, 21. septembar 2016. Druga sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Beograd Ima fotografija Ima video snimaka
Subota, 27. jul 2013. 21. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Arandjelovac

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.