Narodna skupština

 • Utorak, 8. novembar 2022.

  Šesta sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 8. novembra, razmotreni su, u pojedinostima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2022. godinu i Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć, koje je podnela Vlada, u pojedinostima.

 • Utorak, 8. novembar 2022.

  Osma sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, održanoj 8. novembra, razmatran je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2022. godinu, koji je podnela Vlada. Razmotren je i Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć, koji je podnela Vlada, u pojedinostima.

 • Utorak, 8. novembar 2022.

  Učešće predsednice Odbora za evropske integracije na regionalnoj konferenciji Analize parlamentarnog rada u oblasti evropskih integracija na Zapadnom Balkanu - Izveštaj

  Na poziv Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), a u okviru projekta Promocija EU integracija, predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač učestvovala je na regionalnoj konferenciji „Analize parlamentarnog rada u oblasti evropskih integracija na Zapadnom Balkanu- Izveštaj“. Regionalna konferencija se održala 7. i 8. novembra 2022. godine, u Budvi, Crnoj Gori.

 • Ponedeljak, 7. novembar 2022.

  Druga sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2022. godini

  Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić sazvao je Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2022. godini, za ponedeljak, 7. novembar 2022. godine, sa početkom u 10.00 časova.

 • Ponedeljak, 7. novembar 2022.

  Odbor za spoljne poslove održao sastanak sa delegacijom Ministarstva spoljnih poslova Kine

  Članovi Odbora za spoljne poslove danas su se u Narodnoj skupštini sastali sa delegacijom Ministarstva spoljnih poslova Kine, koji su se saglasili da su odnosi dve zemlje na zavidno visokom nivou.

 • Ponedeljak, 7. novembar 2022.

  Druga sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva

  Na sednici Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva održanoj 7. novembra 2022. godine, članovi Odbora razmatrali su Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, u načelu.

 • Nedelja, 6. novembar 2022.

  Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić sazvao Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2022. godini

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić sazvao je Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2022. godini, za ponedeljak, 7. novembar 2022. godine, sa početkom u 10.00 časova.

 • Nedelja, 6. novembar 2022.

  Peta sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici, od 6. novembra, Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmotrio je šest predloga zakona predloženih za dnevni red Druge sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2022. godini.

 • Nedelja, 6. novembar 2022.

  Sedma sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Na sednici, koja je održana 6. novembra, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava obavili su zajednički i načelni pretres Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2022. godinu, koji je podnela Vlada i Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć, koje je podnela Vlada.

 • Nedelja, 6. novembar 2022.

  Četvrta sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

  Na sednici Odbora održanoj 6. novembra, članovi Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu, Razdeo 24 - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji je podnela Vlada.

 • Nedelja, 6. novembar 2022.

  Druga sednica Odbora za zdravlje i porodicu

  Na sednici Odbora održanoj 6. novembra, članovi Odbora razmotrili su u načelu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu, Razdeo 27 - Ministarstvo zdravlja, sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plan Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2022. godinu, koji je podnela Vlada.

 • Nedelja, 6. novembar 2022.

  Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić sazvao Četvrti redovni sastanak Kolegijuma Narodne skupštine u Trinaestom sazivu

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić sazvao je Četvrti redovni sastanak Kolegijuma Narodne skupštine Trinaestog saziva za ponedeljak, 7. novembar 2022. godine, sa početkom u 9.00 časova.

 • Subota, 5. novembar 2022.

  Predsednik Skupštine sa ministrom spoljnih poslova Maldiva: Državne institucije R. Srbije su uz Srbe na KiM

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Maldivi Nj. E. Abdulom Šahidom, sa kojim je razgovarao o daljem intenziviranju političkog dijaloga i razvoju sveukupne saradnje.

 • Petak, 4. novembar 2022.

  Druga sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

  Na sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku održanoj 4. novembra 2022. godine, razmatran je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2022. godinu, za Ministarstvo privrede, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine i Ministarstvo turizma i omladine.

 • Petak, 4. novembar 2022.

  Dr Orlić sa ambasadorom Bugarske: Nad Srbima na KiM Priština sprovodi teror

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić sastao se danas sa ambasadorom Republike Bugarske u Republici Srbiji Nj. E. Petkom Dojkovim, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u regionu i daljem unapređenju saradnje u oblastima od obostranog interesa, posebno na planu ekonomije, infrastrukture i energetike, ističući izgradnju gasnog interkonektora između dve zemlje kao jedan od prioritetnih projekata.

 • Petak, 4. novembar 2022.

  Učešće predsednice Odbora za evropske integracije na regionalnoj konferenciji u Budvi

  Obaveštavamo vas da će predsednica Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, gospođa Elvira Kovač, učestvovati na regionalnoj konferenciji „Analize parlamentarnog rada u oblasti evropskih integracija na Zapadnom Balkanu – Izveštaj“, koja se, u organizaciji Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), održava 8. i 9. novembra 2022. godine, u Budvi, Crna Gora.

 • Petak, 4. novembar 2022.

  Treća sednica Odbora za evropske integracije

  Na sednici Odbora, održanoj 4. novembra, predstavljen je Godišnji izveštaj Evropske komisije za Srbiju za 2022. godinu i razmotren je Izveštaj o pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji tokom predsedavanja Republike Slovenije (jul - decembar 2021. godine), koji je podnela Vlada. Članovi Odbora su informisani o Zaključku o usvajanju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA) 2022-2025, koji je donela Vlada.

 • Četvrtak, 3. novembar 2022.

  Dr Orlić sa ambasadorom Kipra: KiM nije sui generis slučaj, već opasan presedan

  „Tradicionalno izvanredni bilateralni odnosi dve zemlje zasnovani su na istorijski potvrđenoj bliskosti, čvrstom prijateljstvu i solidarnosti dva naroda“, poručio je predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Kipra u Republici Srbiji Nj. E. Dimitrosom Teofilaktuom.

 • Četvrtak, 3. novembar 2022.

  Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji

  Članovi Odbora za evropske integracije, na čelu sa predsednicom Elvirom Kovač razgovarali su danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji Nj.E Anke Konrad.

 • Četvrtak, 3. novembar 2022.

  Kovač razgovarala sa predstavnicima ambasade Velike Britanije u Republici Srbiji

  Potpredsednica Narodne skupštine Elvira Kovač, razgovarala je danas sa predstavnicima ambasade Velike Britanije u Beogradu - Vilijamom Hopkinsonom, šefom političkog odeljenja i Sesilijom Somerstejn, drugim sekretraom, o radu Narodne skupštine i nastavku saradnje.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4