Narodna skupština

 • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

  Deveta sednica Odbora za kulturu i informisanje

  Odbor za kulturu i informisanje održao je 4. septembra 2023. godine sednicu, na kojoj je razmotren Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o filmskoj korporaciji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Italije, koji je podnela Vlada.

 • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

  16. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

  Na sednici Odbora održanoj 4. septembra, članovi Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu, Razdeo 21 - Ministarstvo privrede, Razdeo 28 – Ministarstvo rudarstva i energetike, Razdeo 32 – Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine i Razdeo 62 – Ministarstvo turizma i omladine, u načelu.

 • Ponedeljak, 4. septembar 2023.

  Peta sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

  Na sednici održanoj 4. septembra 2023. godine, članovi Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova razmatrali su Predlog zakona o potvrđivanju Opcionog protokola uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima, koji je podnela Vlada.

 • Nedelja, 3. septembar 2023.

  Predsednik Narodne skupštine sazvao Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Trinaestom sazivu

  Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić sazvao je, na zahtev 104 narodna poslanika, Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Trinaestom sazivu, za utorak 5. septembar, sa početkom u 10.00 časova.

 • Nedelja, 3. septembar 2023.

  Čestitka predsednika Skupštine srpskim odbojkašicama

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić čestitao je ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Briselu. U čestitki navodi:

 • Petak, 1. septembar 2023.

  Sastanak predsednice i članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Nemačkom sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji

  U Domu Narodne skupštine, predsednica i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Nemačkom razgovarali su danas delegacijom ambasade i ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa dve države.

 • Petak, 1. septembar 2023.

  30. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

  Na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, održanoj 1. septembra, utvrđen je predloga izmena (rebalans) Skupštinskog budžeta za 2023. godinu, koji je pripremio i obrazložio generalni sekretar Narodne skupštine Srđan Smiljanić.

 • Sreda, 30. avgust 2023.

  Snežana Paunović učestvovala na sastanku Biroa poslanica IPU

  Potpredsednica Narodne skupštine i članica delegacije u Intepralamentarnoj uniji (IPU) Snežana Paunović učestvovala je na video sastanku Biroa poslanica IPU.

 • Utorak, 29. avgust 2023.

  16. sednica Odbora za spoljne poslove

  Članovi Odbora za spoljne poslove su na sednici, od 29. avgusta 2023. godine, razmotrili i dali saglasnost Vladi za privremenu primenu Ugovora o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji, sa izmenama utvrđenim Prvim, Drugim i Trećim protokolom o izmenama Ugovora o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji, do njegovog stupanja na snagu.

 • Petak, 25. avgust 2023.

  Druga sednica Odbora za prava deteta

  Na sednici održanoj 25. avgusta 2023. godine, Odbor za prava deteta razmotrio je Informaciju o radu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za period od 27. oktobra do 31. decembra 2022. godine i Informaciju o radu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za period od januara do marta 2023. godine.

 • Petak, 25. avgust 2023.

  18. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

  Na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu održanoj 25. avgusta 2023. godine, članovi Odbora razmotrili su sledeće tačke dnevnog reda:

 • Četvrtak, 24. avgust 2023.

  Saopštenje za javnost

  Narodna skupština Republike Srbije sa žaljenjem saopštava da je naš uvaženi kolega, N. K. (45), zaposlen u Odeljenju za tehničko i tekuće održavanje, nastradao danas prilikom obavljanja svojih radnih dužnosti.

 • Utorak, 22. avgust 2023.

  Dr Vladimir Orlić na predstavljanju velikog pilot programa za škole i sportske ustanove

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić obratio se danas na predstavljanju velikog pilot programa za škole i sportske ustanove, koje su u Domu Narodne skupštine organizovali Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo i Pododbor za sport.

 • Nedelja, 20. avgust 2023.

  Predsednik Skupštine Srbije čestitao Ivani Vuleti osvajanje zlata na Svetskom prvenstvu

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić čestitao je srpskoj atletičarki Ivani Vuleti osvajanje zlatne medalje u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Budimpešti. U čestitki se kaže:

 • Utorak, 15. avgust 2023.

  Predsednik Skupštine Srbije sa novoimenovanim ambasadorom Države Palestine

  Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Države Palestine u Republici Srbiji Nj.E. Muhamedom Al Namourom, kojem je poželeo dobrodošlicu i uspeh tokom službovanja u Beogradu.

 • Ponedeljak, 14. avgust 2023.

  Deca iz Crne Gore u Skupštini Srbije

  U okviru organizovanih poseta srpske dece iz regiona, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić ugostio je danas, i poželeo dobrodošlicu u Dom Narodne skupštine, grupi od dve stotine dece iz Crne Gore.

 • Ponedeljak, 14. avgust 2023.

  Dr Vladimir Orlić sa novoimenovanim ambasadorom BiH

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić primio je danas novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovini u Republici Srbiji Aleksandra Vranješa, poželevši mu tom prilikom dobrodošlicu i uspešan mandat.

 • Četvrtak, 10. avgust 2023.

  Predsednik Narodne skupštine sa decom iz Republike Hrvatske

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić ugostio je danas u Domu Narodne skupštine više od 150 dece iz Republike Hrvatske koja, pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, borave u Beogradu.

 • Četvrtak, 10. avgust 2023.

  Zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu zajedno sa predsednikom Narodne skupštine ugostio srpsku decu iz regiona

  U nizu poseta dece iz regiona, u organizaciji Vlade i Narodne skupštine, koja pohađaju dopunske škole srpskog jezika sa ciljem očuvanja i negovanja srpskog, jezičkog, etničkog i verskog identiteta, održan je skup na kojem su se đacima iz Republike Hrvatske obratili predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić i zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović.

 • Petak, 4. avgust 2023.

  Predsednici Skupštine Republike Srbije i Skupštine Republike Srpske dogovorili formiranje zajedničkog parlamentarnog foruma

  Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske dr Nenad Stevandić sastali su se danas u Banjaluci i, tokom razgovora, još jednom potvrdili bratske odnose Srbije i Srpske, kao i spremnost za nastavak i unapređenje zajedničkog rada na svakom planu.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 3. decembar
 • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja