Predsednik

Gojković o ulozi žena na Evroazijskom ženskom forumu u Sankt Peterburgu

Četvrtak, 20. septembar 2018. |

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković obratila se danas na Drugom evroazijskom ženskom forumu „Žene za globalnu bezbednost i održivi razvoj“, u Sankt Peterburgu, na kome učestvuju predstavnici 110 država, a koji je otvorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin.

 • Subota, 15. septembar 2018.

  Gojković sa potpredsednikom Indije

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa potpredsednikom Republike Indije i predsednikom Gornjeg doma parlamenta Indije M. Venkajom Naiduom, a tom prilikom je ocenjeno da poseta ima istorijski značaj, jer je prva poseta predsednika Gornjeg doma Parlamenta Indije i ujedno prva poseta visokog zvaničnika nakon više decenija.

 • Subota, 15. septembar 2018.

  Sudije položile zakletvu u Narodnoj skupštini

  Sudije, koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju položile su danas zakletvu, u Narodnoj skupštini, pred predsednicom parlamenta Majom Gojković.

 • Četvrtak, 13. septembar 2018.

  Gojković sazvala posebnu sednicu za subotu, 15. septembra

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Devetnaestu posebnu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije za subotu, 15. septembra, na kojoj će se obratiti potpredsednik Indije i predsedavajući Saveta država M. Venkaja Naidu.

 • Sreda, 12. septembar 2018.

  Gojković posetila Veliko Trnovo

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, u okviru zvanične državne posete Bugarskoj, posetila je Veliko Trnovo, gde je razgovarala sa gradonačelnikom Danijelom Panovim.

 • Utorak, 11. septembar 2018.

  Gojković sa predsednikom Bugarske

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, koja boravi u zvaničnoj državnoj poseti Bugarskoj, sastala se danas sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim.

 • Utorak, 11. septembar 2018.

  Gojković sa predsednicom Parlamenta Bugarske

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković započela je danas zvaničnu državnu posetu Bugarskoj sastankom sa predsednicom Narodnog sobranja Republike Bugarske Cvetom Karajančev.

 • Sreda, 5. septembar 2018.

  Gojković se sastala sa Čubrilovićem i Dodikom, dogovoreno formiranje zajedničke parlamentarne komisije

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas u Banja Luci sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, a zajednički je ocenjeno da je ova poseta još jedna potvrda najvišeg stepena bliskosti, bratskih odnosa i uzajamne upućenosti Srbije i Republike Srpske.

 • Utorak, 21. avgust 2018.

  Gojković čestita Kurban bajram

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je svim građanima Srbije islamske vere Kurban bajram.

 • Ponedeljak, 20. avgust 2018.

  Izjava predsednice Narodne skupštine povodom raspisivanja izbora za Nacionalne savete nacionalnih manjina

  "Nacionalni saveti nacionalnih manjina, kojima su poverena javna ovlašćenja da učestvuju u odlučivanju ili da samostalno odlučuju o pojedinim pitanjima iz oblasti kulture, obrazovanja, obaveštavanja i službene upotrebe jezika i pisama u cilju ostvarivanja kolektivnih prava nacionalnih manjina na samoupravu u tim oblastima, nisu zamena za političke stranke, niti će to ikada biti. Narodna skupština Republike Srbije je usvojila Zakon o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, koji je dobio podršku kako u Parlamentu, tako i u samom procesu pripreme od svih relevantnih učesnika.

 • Subota, 28. jul 2018.

  Gojković čestitala vaterpolistima osvajanje zlata

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je vaterpolistima Srbije osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

 • Petak, 27. jul 2018.

  Gojković otvorila izložbu „Zajedno pobeđujemo“ u Domu Narodne skupštine

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković otvorila je izložbu „Zajedno pobeđujemo“ u znak proslave stogodišnjice „Dana Srbije“ u Sjedinjenim Državama 28. jula 1918. godine i tom prilikom naglasila da je potrebno da se podsetimo svetlih stranica zajedničke istorije, što predstavljaju najbolji temelj za nadogradnju naših odnosa, dalje jačanje poverenja i boljeg međusobnog razumevanja, tako neophodnog za rešavanje složenih problema prema kojima smo zajednički okrenuti.

 • Četvrtak, 26. jul 2018.

  Gojković sa predsednikom Države Izrael

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Države Izrael Ruvenom Rivlinom i tom prilikom istakla da dve države neguju dobre i prijateljske veze tokom 25 godina, od kada su ponovo uspostavljeni diplomatski odnosi, kao i da saradnja dva naroda, na koju smo veoma ponosni, seže daleko u prošlost.

 • Sreda, 25. jul 2018.

  Gojković osudila postupak narodne poslanice

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković osuđuje uvrede narodne poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete, koje je iznela povodom smrti Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja „Majke Srebrenice“.

 • Utorak, 24. jul 2018.

  Gojković uputila telegram saučešća Grčkoj

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković uputila je saučešće predsedniku Parlamenta Grčke Nikolaosu Vucisu, zbog gubitka ljudskih života u požaru u blizini Atine.

 • Ponedeljak, 23. jul 2018.

  Gojković sa predsednikom Parlamenta Kipra

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Predstavničkog doma Republike Kipar Demetrisom Silurisom, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

 • Subota, 21. jul 2018.

  Gojković na obeležavanju 300 godina Požarevačkog mira

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković prisustvovala je u Požarevcu svečanom obeležavanju 300 godina od potpisivanja Požarevačkog mira i tom prilikom naglasila da je Požarevac, kao mesto gde su velike sile tog vremena postigle mirovni dogovor, postao deo istorije ne samo Srbije i ovog regiona, već i čitave Evrope.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30