Narodna skupština

 • Petak, 17. januar 2020.

  Stojmirović primio delegaciju pri Ministarstvu za obrazovanje, nauku i sport Republike Slovenije

  Narodni poslanik prof. dr Ljubiša Stojmirović sastao se danas u Domu Narodne skupštine sa delegacijom pri Ministarstvu za obrazovanje, nauku i sport Republike Slovenije.

 • Petak, 17. januar 2020.

  Potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković otvorio konferenciju udruženja građana „Nacionalna avangarda“

  Potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković obratio se na konferenciji „Od Sarajevskog atentata do Aprilskog rata – istorijski uzroci i geopolitičke posledice“, izrazivši zadovoljstvo što je u prilici da u ime Narodne skupštine podrži ovako značajan skup.

 • Petak, 17. januar 2020. u 13:10 časova

  Delegacija Narodne skupštine u PS OEBS u studijskoj poseti Norveškoj

  Šef Delegacije pri PS OEBS Stefana Miladinović i Branimir Jovanović, član ad hoc Odbora za borbu protiv terorizma PS OEBS boravili su u studijskoj poseti, u organizaciji ad hoc Odbora za borbu protiv terorizma PS OEBS, u Oslu, Norveškoj 14. i 15. januara 2020. godini.

 • Petak, 17. januar 2020.

  Linta prisustvovao obeležavanju stradanja Srba u Skelanima (opština Srebrenica)

  Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Republike Srbije Miodrag Linta prisustvovao je u četvrtak, 16. januara, u Skelanima kod Srebrenice, obeležavanju stradanja Srba iz tog mesta i sa područja čitave opštine Srebrenica.

 • Četvrtak, 16. januar 2020.

  90. sednica Odbora za spoljne poslove

  Na sednici održanoj 16. januara, članovi Odbora razmotrili su i većinom glasova predložili Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o zapošljavanju izdržavanih lica članova diplomatskih i konzularnih predstavništava, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Slovačke Republike o bavljenju plaćenim poslovima članova porodice zaposlenih u njihovim diplomatskim misijama i konzularnim predstavništima i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Crne Gore o obavljanju plaćene delatnosti određenih članova porodice članova diplomatsko-konzularnih predstavništava.

 • Četvrtak, 16. januar 2020.

  Učešće delegacije Odbora za evropske integracije na 16. Konferenciji parlamentarnih odbora za evropske integracije

  Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovaće na 16. Konferenciji parlamentarnih odbora za evropske integracije/pitanja zemalja učesnica u Procesu stabilizacije i pridruživanja u Jugoistočnoj Evropi – KOSAP, koja će biti održana 16–17. januara 2020. godine, u Tirani, u Albaniji.

 • Sreda, 15. januar 2020.

  71. sednica Odbora za evropske integracije

  Odbor za evropske integracije je na sednici održanoj 15. januara 2020. godine, koja je bila zatvorena za javnost, razmotrio i dao pozitivno mišljenje na Predlog pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za poglavlje 27 „Životna sredina i klimatske promene“.

 • Ponedeljak, 13. januar 2020.

  76. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

  Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu je, na sednici održanoj 13. januara, kao nadležni Odbor, razmotrio Predlog strategije razvoja pravosuđa za period 2019–2024. godine, koje je dostavilo Ministarstvo pravde.

 • Ponedeljak, 13. januar 2020.

  26. sednica Odbora za zaštitu životne sredine

  Odbor za zaštitu životne sredine Narodne skupštine, na sednici održanoj 13. januara 2020. godine kojoj je predsedavala Maja Gojković, predsednik Narodne skupštine i Odbora za zaštitu životne sredine, razmotrio je i dao pozitivno mišljenje na Pregovaračku poziciju Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji za poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promene.

 • Petak, 10. januar 2020.

  103. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Na sednici održanoj 10. januara, članovi Odbora razmotrili su Predlog finansijskog plana Komisije za kontrolu državne pomoći za 2020. godinu i Predlog pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Komisiji za kontrolu državne pomoći.

 • Petak, 10. januar 2020.

  89. sednica Odbora za spoljne poslove

  Odbor za spoljne poslove je na sednici, održanoj 10. januara, razmotrio redovne aktivnosti stalnih delegacija i jednoglasno odlučio da narodni poslanici Branka Stamenković i dr Vladimir Orlić učestvuju na sastanku Odbora za monitoring Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, koji će se održati 16. januara 2020. godine.

 • Ponedeljak, 6. januar 2020.

  Gojković čestita Božić

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestita Božić građanima Srbije i svim pravoslavnim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

 • Utorak, 31. decembar 2019.

  Novogodišnja čestitka predsednice Narodne skupštine

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestita građanima Novu 2020. godinu.

 • Ponedeljak, 30. decembar 2019.

  Zamenici Zaštitnika građana i predsednik i članovi Komisije za kontrolu državne pomoći položili zakletvu

  Zamenici Zaštitnika građana u Republici Srbiji Jelena Stojanović, Nataša Tanjević i Slobodan Tomić, koje je Narodna skupština izabrala, položili su danas zakletvu u Domu Narodne skupštine pred predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković.

 • Ponedeljak, 30. decembar 2019.

  Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Iranom razgovarala sa odlazećim ambasadorom Islamske Republike Iran u Republici Srbiji

  Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Iranom Jasmina Karanac razgovarala je u Narodnoj skupštini sa odlazećim ambasadorom Islamske Republike Iran Nj.E. Hoseionom Mola Abdolahijem.

 • Nedelja, 29. decembar 2019.

  Gojković čestita Hanuku

  Predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestita pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji praznik Hanuku.

 • Petak, 27. decembar 2019.

  33, 34. i 35. sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

  Na 33, 34. i 35. sednici koje su održane 27. decembra 2019. godine Odbor za kontrolu službi bezbednosti razmatrao je i usvojio Izveštaj o radu Bezbednosno-informativne agencije i Izveštaj o stanju bezbednosti Republike Srbije, kao i Izveštaj o radu Vojnoobaveštajne agencije i Izveštaj o radu Vojnobezbednosne agencije za period od 1. aprila do 30. septembra 2019. godine.

 • Četvrtak, 26. decembar 2019.

  Poslanička pitanja u decembru

  Narodni poslanici su, u skladu sa članom 205. stav 1. Poslovnika Narodne skupštine, 26. decembra 2019. godine, od 16.00 do 19.00 časova, postavljali pitanja članovima Vlade Republike Srbije.

 • Četvrtak, 26. decembar 2019.

  Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti uručio plaketu Odbora načelniku Generalštaba Vojske Srbije

  Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti mr Igor Bečić uručio je Plaketu Odbora načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću, za doprinos i jačanje kapaciteta sektora bezbednosti i civilne kontrole službi bezbednosti. Ista plaketa dodeljena je i zameniku načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majoru Petru Cvetkoviću.

 • Četvrtak, 26. decembar 2019.

  Predsednik Odbora za spoljne poslove primio u oproštajnu posetu ambasadora Irana u Srbiji

  Predsednik Odbora za spoljne poslove prof. dr Žarko Obradović primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Islamske Republike Iran u Srbiji Hoseina Mola Abdolahija.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3