Narodna skupština

 • Sreda, 18. decembar 2019.

  32. sednica Odbora za kulturu i informisanje

  Članovi Odbora za kulturu i informisanje održali su 18. decembra sednicu na kojoj su odredili dodatni rok za uređivanje podnetih predloga kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koje su predložili ovlašćeni predlagači: nadležni odbor Narodne skupštine, udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i udruženja kompozitora u Republici Srbiji i nacionalni saveti nacionalnih manjina, do ponedeljka, 23. decembra 2019. godine.

 • Sreda, 18. decembar 2019.

  136. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici, održanoj 18. decembra, članovi Odbora razmotrili su amandmane na Predlog zakona o javnim nabavkama, koji je podnela Vlada.

 • Sreda, 18. decembar 2019.

  75. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

  Na sednici Odbora, održanoj 18. decembra 2019. godine, razmotren je Predlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, koji je podnela Vlada, u pojedinostima

 • Utorak, 17. decembar 2019.

  Gojković u zvaničnoj poseti Republici Koreji

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković boraviće u zvaničnoj poseti Republici Koreji od utorka, 17. decembra, na poziv predsednika Narodne skupštine Republike Koreje Hi Sang Muna.

 • Utorak, 17. decembar 2019.

  101. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava su, na sednici od 17. decembra, razmotrili u pojedinostima više predloga zakona koji su na dnevnom redu Devete sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2019.godini.

 • Utorak, 17. decembar 2019.

  60. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

  Članovi Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku su, na sednici održanoj 17. decembra, razmotrili u pojedinostima Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, Predlog Zakona o izmenama i dopuni Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika i Predlog Zakona o izmenama i dopuni Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, koje je podnela Vlada.

 • Ponedeljak, 16. decembar 2019.

  Deveta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini

  Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Devetu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini za ponedeljak, 16. decembar 2019. godine, sa početkom u 10 časova.

 • Ponedeljak, 16. decembar 2019.

  Sastanak predsednice Poslaničke grupe prijateljstva sa Alžirom sa ambasadorom Narodne Demokratske Republike Alžir u Republici Srbiji

  U Domu Narodne skupštine održan je sastanak predsednice Poslaničke grupe prijateljstva sa Alžirom Maje Mačužić Puzić sa ambasadorom Narodne Demokratske Republike Alžir u Republici Srbiji Nj.E. Abdelhamidom Šebšubom.

 • Ponedeljak, 16. decembar 2019.

  Susret narodnih poslanika i polaznika 63. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane Univerziteta odbrane

  Narodni poslanici prof. dr Žarko Obradović, predsednik Odbora za spoljne poslove, mr Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti i Marija Obradović, predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, razgovarali su sa polaznicima 63. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane Univerziteta odbrane.

 • Ponedeljak, 16. decembar 2019.

  74. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

  Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu je, na sednici od 16. decembra, doneo odluku da predloži Narodnoj skupštini da na dnevni red Devete sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini stavi Predlog odluke o imenovanju članova Nadzornog odbora, po hitnom postupku, u skladu sa članom 168. stav 3. Poslovnika Narodne skupštine, kako bi Narodna skupština što pre donela Odluku o imenovanju članova Nadzornog odbora, čime bi se stvorili uslovi za njegov nesmetan rad u narednom periodu.

 • Ponedeljak, 16. decembar 2019.

  Linta na VIII kongresu Privrednikovih stipendista i srpske omladine u Zagrebu: Budite ponosni na svoje ime i poreklo

  Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta prisustovao je Osmom kongresu Privrednikovih stipendista i srpske omladine koji je održan u subotu, 14. decembra 2019. godine u Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji „Kantakuzina Katarina Branković“ u Zagrebu.

 • Subota, 14. decembar 2019.

  Gojković sazvala sednicu za 24. decembar, na dnevnom redu Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o Vojsci Srbije

  Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Desetu sednicu Narodne skupštine za utorak, 24. decembar i predložila da se na njoj razmotri Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije, koji je podnela Vlada.

 • Subota, 14. decembar 2019.

  Predsednica Narodne skupštine otvorila Sedmu Nacionalnu konferenciju Ženske parlamentarne mreže

  Predsednica Narodne skupštine otvorila je Sedmu Nacionalnu konferenciju Ženske parlamentarne mreže u Domu Narodne skupštine pod nazivom „Ne u mom parlamentu“ i tom prilikom istakla da je cilj da žene poslanice i odbornice iz čitave Srbije ukažu na ključne probleme žena, kao i da se otvori debata o važnoj temi govora mržnje prema ženama.

 • Subota, 14. decembar 2019.

  Sedma Nacionalna konferencija Ženske parlamentarne mreže

  Sedma Nacionalna konferencija Ženske parlamentarne mreže pod nazivom „Ne u mom parlamentu“, započeta je minutom ćutanja posvećenom žrtvama porodičnog nasilja. Koordinatorka ŽPM Olena Papuga pozdravila je preko tri stotine prisutnih učesnica iz lokalne samouprave, nevladinih organizacija i članica nacionalnih saveta nacionalnih manjina. Ona je istakla da je tema nasilja u porodici od krucijalnog značaja, jer ono pogađa sve strukture, ne bira ni godine, ni mesto, ni stepen obrazovanja i da je zato cilj Konferencije da se dođe do zaključaka za koje će se narodne poslanice zalagati da budu ugrađeni u buduće zakone koji se odnose na prevenciju nasilja i borbu za ravnopravnost.

 • Petak, 13. decembar 2019.

  Zajedničko saopštenje sa Trećeg međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta

  Završna runda prve faze međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta održana je 12. i 13. decembra u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Na njemu je procenjeno šta je ostvareno od novembarskog drugog međustranačkog dijaloga i apelovano je da se preuzmu konačni koraci kako bi se ispunile obaveze (iz „Tabele ispunjavanja obaveza“ koja se nalazi u prilogu) i unapredili uslovi za održavanje parlamentarnih izbora 2020. godine.

 • Petak, 13. decembar 2019.

  Peta nedelja parlamentarizma

  Peta po redu manifestacija Nedelja parlamentarizma održava se od 13. do 19. decembra 2019. godine.

 • Petak, 13. decembar 2019.

  Predsednik Odbora za spoljne poslove razgovarao sa predsednicom Odbora za spoljne poslove Poslaničkog doma Parlamenta Italije

  Predsednik Odbora za spoljne poslove prof. dr Žarko Obradović razgovarao je danas sa predsednicom Odbora za spoljne poslove Poslaničkog Doma Parlamenta Italije Martom Grande o bilateralnim odnosima Srbije i Italije i procesu evropskih integracija naše zemlje.

 • Petak, 13. decembar 2019.

  34. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

  Na sednici Odbora, održanoj 13. decembra, razmotren je sledeći dnevni red:

 • Četvrtak, 12. decembar 2019.

  70. sednica Odbora za evropske integracije

  Članovi Odbora za evropske integracije su, na sednici održanoj 12. decembra, razmotrili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

 • Četvrtak, 12. decembar 2019.

  59. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

  Na sednici Odbora, održanoj 12. decembra, razmotreni su i usvojeni, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, Predlog Zakona o izmenama i dopuni Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika i Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, koje je podnela Vlada.

Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3