21. maj 2021. Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu  Milimir Vujadinović na Konferenciji o zaštiti imovinskih prava Srba u Federaciji BiH

21. maj 2021. Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović na Konferenciji o zaštiti imovinskih prava Srba u Federaciji BiH

Petak, 21. maj 2021.

Vujadinović na Konferenciji o zaštiti imovinskih prava Srba u Federaciji BiH: Srbija će pomoći u zaštiti imovine Srba u Federaciji

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Republike Srbije Milimir Vujadinović izjavio je danas da će Republika Srbija pomoći srpskom narodu u Federaciji BiH da se zaštiti njihova imovina koja je ugrožena.


Milimir Vujadinović, predsednik Odbora učestvuje na dvodnevnoj Konferenciji o zaštiti imovinskih prava Srba u Federaciji BiH koja se održava u Trebinju u organizaciji Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske.

Vujadinović je izjavio da se Srbi svuda u regionu gde nemaju svoje političke institucije suočavaju sa sličnim problemima. „Jedino tamo gde Srbi imaju jasno organizovanu državnu i entitetsku vlast nemaju probleme. Tamo gde Srbi nemaju svoje institucije suočavaju se sa brojnim problemima i Srbi i Srpska pravoslavna crkva“, kazao je Vujadinović.

On je čestitao institucijama Republike Srpske što su se uhvatili u koštac sa problemom imovine Srba u Federaciji, jer se radi o imovini oko 500.000 ljudi.

„Što se tiče Republike Srbije i njenih institucija mi ćemo stajati na raspolaganju. Najveći broj migracija iz Federacije BiH je išao ka Republici Srbiji. Što se tiče Republike Srbije i njenih institucija, zakonodavne i izvršne vlasti, prateći politiku Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije, daćemo svaki mogući doprinos, naravno poštujući ustave i zakone zemalja u kojima srpski narod živi“, naveo je Vujadinović.

Vujadinović je istakao važnost Srpske pravoslavne crkve u zaštiti imovine Srba navodeći da je Crkva najvažnija institucija i stub očuvanja imovine i identiteta tamo gde Srbi nemaju svoje institucije.

Na Konferenciji su učestvovali i Radoslav Vujović, pomoćnik generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srbije, rukovodilac Sektora za zakonodavstvo, Duško Ćutilo, direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu AP Vojvodina, Nikolina Milatović Popović, pomoćnik direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i Vladimir Cucić, komesar Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6