Petak, 5. februar 2010.

Uručene diplome polaznicima Programa stažiranja u Narodnoj skupštini

Sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović uručio je danas diplome studentima završnih godina fakulteta društvenih nauka, koji su u Narodnoj skupštini, u toku protekle godine, pohađali Program stažiranja.Sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović uručio je danas diplome studentima završnih godina fakulteta društvenih nauka, koji su u Narodnoj skupštini, u toku protekle godine, pohađali Program stažiranja.

Sekretar je, uručujući diplome, koje je u ime Narodne skupštine potpisala predsednica Narodne skupštine, izrazio zadovoljstvo što su u stažisti u proteklih devet meseci bili deo Narodne skupštine i na poseban način oplemenili njen rad. On je istakao da su studenti, stažirajući u Narodnoj skupštini, bili u prilici da u punoj meri shvate funkcionisanje najviše zakonodavne institucije u državi i dodao da se nada da će znanja, stečena stažiranjem, koristiti u daljem radu. On je poručio stažistima da su vrata Narodne skupštine otvorena za njihova dalja interesovanja, pa čak i eventualno profesionalno angažovanje.

Narodni poslanik i predsednik Zakonodavnog odbora Vlatko Ratković, koji je tokom Programa stažiranja bio jedan od mentora studentima, poručio je stažistima da je vreme koje su proveli u Narodnoj skupštini bilo i privilegija, ali i izazov za upoznavanje za zakonodavnim procesima. On je naveo da je Narodna skupština mesto na kome se donose zakoni, ali i mesto na kome se vrši kontrola izvršne vlasti, ostvaruje saradnja sa regulatornim telima i vodi velika međunarodna aktivnost. On se zahvalio stažistima na angažmanu i podelio sa njima uverenje da će znanja stečena tokom Programa stažiranja koristiti u svom daljem profesionalnom radu.

Program stažiranja u Narodnoj skupštini uspešno se sprovodi već sedam godina i do sada ga je pohađalo više od 100 studenata. Praksa za 12 stažista, studenata završnih godina Pravnog, Ekonomskog i Fakulteta političkih nauka, trajala je od 4. maja 2009. godine do 4. januara 2010. godine. Programom je bilo obuhvaćeno upoznavanje stažista sa načinom rada Narodne skupštine i zakonodavnim procesima. U zavisnosti od interesovanja, studenti su stažirali u odeljenjima, odborima ili poslaničkim grupama, gde su uz pomoć mentora, sticali različita praktična znanja i iskustva. Kao i ranijih godina, stažisti su se istakli samostalnošću i inicijativnošću u radu, kao i pokrenutim i realizovanim idejama i projektima.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja