Sreda, 17. oktobar 2007.

U Domu Narodne skupštine održan sastanak Odbora za pravna i politička pitanja PS CES

U Domu Narodne skupštine Srbije 17. oktobra održan je 30. sastanak Odbora za pravna i politička pitanja Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES).U Domu Narodne skupštine Srbije 17. oktobra održan je 30. sastanak Odbora za pravna i politička pitanja Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES). Sastanak je otvorio predsednik Odbora za pravna i politička pitanja Aleksej Šiškov, a goste je pozdravio šef Stalne delegacije Narodne skupštine Srbije u PS CES Aleksandar Vlahović.

Jedna od tema ovog sastanka bile su globalne klimatske promene i posledice koje imaju po države članice CES. Izveštaj o tome podneo je član Odbora, rumunski poslanik Mirča Čapraga, koji je istakao da je ovo jedan od najvećih izazova savremenog sveta i da se sve zemlje suočavaju sa klimatskim promenama i povećanim zagađenjem, kao i sa njihovim posledicama po zdravlje ljudi, ekonomiju, pa i funkcionisanje država.

Članovi Odbora usvojili su preporuke u kojima se ukazuje na neophodnost da države članice ove organizacije dogovore pravila i suoče se sa mogućim ozbiljnim posledicama klimatskih promena, kao i da obezbede kvalitetnu razmenu podataka iz ove oblasti.

Na ovom sastanku razmotreni su izveštaji delegacija zemalja članica Crnomorske ekonomske saradnje o ulozi nacionalnih parlamenata u razvijanju odnosa sa Evropskom unijom. Član naše delegacije, Srđan Spasojević upoznao je članove Odbora sa ulogom koju ima Narodna skupština u oblasti evropskih integracija. Posebno je ukazao na važnu ulogu Odbora za evropske integracije i istakao da se intenzivno radi na usklađivanju domaćih propisa sa evropskom pravnom regulativom.Spasojević je predočio da je za punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji neophodno uskladiti propise u 31 oblasti.

Pored toga, parlamentarci zemalja članica CES razmotrili su Nacrt deklaracije koja treba da bude usvojena povodom obeležavanja 15. godišnjice osnivanja PS CES, 26. februara 2008. godine. Učesnici sastanka ukazali su da bi ovaj dokument trebalo doraditi, u saradnji sa predstavnicima parlamenata zemalja članica i Stalnim odborom PS CES, i u njemu odrediti buduće pravce delovanja ove organizacije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
nedelja, 5. april
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja