Utorak, 22. februar 2011.

URUČENE DIPLOME POLAZNICIMA PROGRAMA STAŽIRANjA U NARODNOJ SKUPŠTINI

Generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović dodelio je diplome studentima završnih godina različitih fakulteta društvenih nauka, koji su u Narodnoj skupštini, u toku protekle godine, pohađali Program studentske prakse.Generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović dodelio je diplome studentima završnih godina različitih fakulteta društvenih nauka, koji su u Narodnoj skupštini, u toku protekle godine, pohađali Program studentske prakse.

Pozdravljajući prisutne, predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić – Dejanović izrazila je uverenje da će među stažistima biti i onih koji će jednog dana sedeti u poslaničkim klupama ili će biti snažna stručna podrška budućim poslanicima.

Direktorka USAID-a u Srbiji, Suzan Fric istakla je da srpski parlament ima dugu tradiciju organizovanja programa stažiranja, dodavši da je ovo prva generacija stažista koju je podržala ta američka organizacija.

Ovaj Program realizovan je i u saradnji sa organzacijom NDI, koja pruža punu pomoć i podršku studentima u sticanju praktičnog iskustva. Direktor NDI-a u Srbiji, Tomas Keli naveo je da se na konkursu za Program prijavilo preko 300 kandidata, ali da je samo 24 najboljih studenata odabrano.

Generalni sekretar Veljko Odalović izrazio zadovoljstvo što su najbolji studenti stažisti bili angažovani na različitim poslovima u Narodnoj skupštine, u periodu kada je ona obavila značajan zakonodavni posao u usklađivanju domaćeg sa zakonodavstvom EU. On se zahvalio stažistima na saradnji, poručivši im da su vrata Narodne skupštine otvorena za njihova dalja interesovanja i angažovanje. Odalović je prisutne upoznao sa publikacijom ''Uporedna analiza Narodne skupštine Republike Srbije sa pet parlamenata EU'' (Nemačka, Slovačka, Slovenija, Austrija i Velika Britanija), koju su tokom trajanja prakse stažisti pripremili.

Ana Marija Popović se u ime svih stažista zahvalila svima koji su omogućili realizaciju Programa, istakavši da su studenti tokom devet meseci stekli dosta veština i znanja i izrazila nadu da će se svi zajedno u budućnosti truditi da doprinesu da Srbija bude bolja zemlja.

Praksa stažiranja u Narodnoj skupštini je pokrenuta 2003. godine i do danas je preko 100 studenata stažiralo i završilo praksu.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja