Utorak, 23. maj 2017.

Učešće stalne delegacije na prolećnom zasedanju PS NATO u Gruziji

Članovi stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije pri PS NATO učestvovaće na prolećnom zasedanju Parlamentarne skupštine NATO, koje će se održati od 26. do 29. maja 2017. godine u Tbilisiju, Republika Gruzija.


Planirano je da se na plenarnoj sesiji parlamentarcima obrate predsednik Gruzije Georgi Margvelašvili, premijer Gruzije Giorgi Kvirikašvili, predsednik Parlamenta Gruzije Irakli Kobahidze, predsednik Vrhovne rade Ukrajine Andrij Parubij, predsednik PS NATO Paolo Ali, kao i zamenica generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemeler.

Tokom godišnjeg zasedanja biće održani sastanci pet odbora PS NATO – Političkog odbora, Odbora za odbranu i bezbednost, Odbora za ekonomiju i bezbednost, Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti i Odbora za nauku i tehnologiju. Tokom sastanaka odbora učesnicima će se, pored ostalih, obratiti i ministar spoljnih poslova RG Miheil Džanelidze, ministar odbrane Levan Izorija, kao i načelnik Generalštaba general-major Vladimir Čačibaja. Članovi odbora će razmatrati nacrte izveštaja o aktuelnim bezbednosnim pitanjima, dok će Odbor za ekonomiju i bezbednost PS NATO razmatrati nacrt izveštaja „Ekonomska tranzicija na Zapadnom Balkanu: procena“.

Delegacija Narodne skupštine Republike Srbije će biti u sledećem sastavu: šef delegacije Dragan Šormaz i članovi delegacije Vladimir Đukanović, prof. dr Zoran Dragišić, mr Jasmina Nikolić i Žarko Mićin.