Petak, 24. januar 2014.

Učešće delegacije Narodne skupštine na Osmoj plenarnoj sednici Parlamentarne skupštine Mediterana

Delegacija Narodne skupštine Republike Srbije učestvovala je, na poziv Francuskog parlamenta, na Osmoj Plenarnoj sednici Parlamentarne skupštine Mediterana u Marseju, u Francuskoj, koja je bila održana od 20. do 23. januara 2014. godine.


Na Osmoj Plenarnoj skupštini PSM, pored Srbije, učestovale su i stalne delegacije parlamenata Alžira, Albanije, Andore, Bosne i Hercegovine, Kipra, Hrvatske, Egipta, Francuske, Grčke, Izraela, Italije, Jordana, Libana, Malte, Mauritanije, Monaka, Maroka, Palestine, Portugalije, Rumunije, Rusije, Slovačke, Sirije i Turske , kao i brojni posmatrači i gosti. Skupu su prisustvovali i predsednici parlamenata Albanije, Monaka, Maroka, Mauritanije i Francuske. Generalne teme Osmog plenarnog zasedanja bile su posvećene uticaju korupcije na regionalnom nivou, mirovnm procesima na Bliskom istoku, ekonomskoj krizi i pitanju nezaposlenosti, politici integracije osoba sa invaliditetom, kao i efektima klimatskih promena na Mediteranu. Tokom plenarne sednice razmotreni su i usvojeni izveštaji i rezolucije o kojima se raspravljalo tokom sastanaka tri stalna odbora, kao i Akcioni plan za 2014. godinu.

U okviru rada Drugog stalnog Odbora (Komiteta za ekonomiju i životnu sredinu) član delegacije Nevena Stojanović je, u svojstvu, za ovu priliku, posebno izabranog člana Upravnog Odbora PAM-ovog Panela o trgovini i investicijama u Medietranu, predstavila Izveštaj o aktivnostima Panela Parlamentarne skupštine Mediterana o trgovini i investicijama u Mediteranu. Izveštaj naše delegacije je ocenjen vrlo uspešno, a narodna poslanica Nevena Stojanović je ostvarila zapažen nastup.

Na zatvaranju Osme plenarne sednice Parlamentarne skupštine Mediterana u Marseju, članu delegacije Gorici Mojović je uručena „Nagrada Parlamentarne skupštine Mediterana“ koju je primila u ime Isidore Žebeljan, kompozitora i najmlađeg srpskog akademika, koju je naša delegacija kandidovala za ovu nagradu koja se dodeljuje zaslužnim ličnostima koji rade i stvaraju na prostoru Mediterana.

U sastavu delegacije bili su članovi stalne delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Mediterana: Nevena Stojanović, član Upravnog Odbora Panela o trgovini i investicijama u Mediteranu, Svetislava Bulajić, potpredsednik Ekonomskog odbora u PSM, Saša Maksimović, Gorica Mojović, kao i zamenik člana Aleksandar Senić.



Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
nedelja, 26. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja