8. jul 2019. Trinaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

8. jul 2019. Trinaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Ponedeljak, 8. jul 2019.

Trinaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Trinaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu za ponedeljak, 8. jul, sa početkom u 11.00 časova.


Predsednica je za ovu sednicu utvrdila sledeći dnevni red:

  1. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Socijaldemokratska partija Srbije;

  2. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Stranka moderne Srbije;

  3. Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podnela Poslanička grupa Stranka moderne Srbije;

  4. Predlog odluke o izboru zamenika javnog tužioca, koji je podnelo Državno veće tužilaca;

  5. Predlog odluke o izboru zamenika javnog tužioca, koji je podnelo Državno veće tužilaca;

  6. Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva;

  7. Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva i

  8. Predlog odluke o izboru člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.
Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika prof. dr Vladimira Marinkovića da se obavi zajednički jedinstveni pretres o tačkama 1, 2. i 3. dnevnog reda sednice i zajednički i jedinstveni pretres o tačkama 4, 5, 6. i 7. dnevnog reda sednice.

U nastavku sednice, Narodna skupština vodila je i završila zajednički jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela PG SDPS; Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela PG SMS i Predlogu odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podnela PG SMS.

Do kraja dana, narodni poslanici vodili su zajednički jedinstveni pretres o tačkama od 4. do 7. dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 9. jula 2019. godine, pre prelaska na rad po dnevnom redu sednice, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Hadži Milorad Stošić, Milija Miletić, Vladimir Đurić, Predrag Jelenković, Milorad Mirčić, Neđo Jovanović i prof. dr Marko Atlagić zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku sednice, narodni poslanici su vodili i zaključili zajednički jedinstveni pretres o tačkama od 4. do 7. dnevnog reda sednice.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković odredio je sredu, 10. jul, sa početkom u 10 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Trinaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 10.jula, Narodna skupština je većinom glasova narodnih poslanika usvojila Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Socijaldemokratska partija Srbije, Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Stranka moderne Srbije i Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podnela Poslanička grupa Stranka moderne Srbije.

U Danu za glasanje većinom glasova narodnih poslanika usvojena su dva predloga odluke o izboru zamenika javnog tužioca, koje je podnelo Državno veće tužilaca, kao i dva predloga odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva.

Nakon glasanja, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestitala je izbor nosiocima pravosudnih funkcija, u svoje i u ime narodnih poslanika, i poželela im uspeh u radu.

Takođe, većinom glasova narodnih poslanika usvojen je i Predlog odluke o izboru člana Republičke komisije za zaštitu u postupcima javnih nabavki, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, a predsednica Narodne skupštine čestitala je Mersihi Marković na izboru, u svoje i u ime narodnih poslanika, i poželela joj uspeh u radu.

Narodna skupština odlučivala je u Danu za glasanje i o povredi Poslovnika na koju je tokom zasedanja ukazala narodni poslanik Maja Gojković i odlučila da u pomenutom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Trinaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.


Video (9)

Ponedeljak, 8. jul 2019. | Trinaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 08.07.2019. (I)

Ponedeljak, 8. jul 2019. | Trinaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 08.07.2019. (II)

Ponedeljak, 8. jul 2019. | Trinaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 08.07.2019. (III)

Ponedeljak, 8. jul 2019. | Trinaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 08.07.2019. (IV)

Utorak, 9. jul 2019. | nastavak Trinaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 09.07.2019. (I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 4


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2