Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Nis

Četvrtak, 22. decembar 2011.

Trideset treća sednica Odbora za omladinu i sport

Na sednici održanoj 22. decembra u sportskoj hali „Čair” u Nišu, članovi Odbora za omladinu i sport informisali su se o organizaciji 10. rukometnog prvenstva Evrope za muškarce od 15. do 29. januara 2012. godine u Srbiji.


Sednici je predsedavao predsednik Odbora Milan Vučković, a sednici su prisustvovali pomoćnik ministra za omladinu i sport Dragan Atanasov i generalni sekretar rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković sa saradnicima.

Generalni sekretar rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković istakao je da za manje od 30 dana počinje deseto jubilarno Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce - EURO 2012 i da je Srbija za ovaj značajan sportski događaj organizaciono spremna. U pripremi za organizaciju prvenstva formiran je Organizacioni odbor, na čijem se čelu nalazi ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, naglasio je Đurković.

Generalni sekretar prvenstva zatim je istakao da će na prvenstvu učestvovati 16 nacionalnih timova, oko 100 zvaničika Evropske rukometne Federacije (ERF) i njihovih partnera, preko 1.000 predstavnika organizatora i 120 volontera. Ovaj sportski događaj će povratiti rejting srpskom rukometu, a takođe imati i finansijski značaj za Srbiju, kroz prodaju ulaznica. Hala „Čair” u Nišu je rekonstruisana, broji 4.200 mesta, a nakon poslednje inspekcije ERF, objekat je prihvaćen. Završena je rekonstrukcija hale Pionir u Begradu, skoro svi radovi se privode kraju u hali Spens u Novom Sadu i u hali Milenijum u Vršcu, a beogradska Arena ispunjava skoro sve potrebne uslove ERF-a, izjavio je Đurković.

U nastavku sednice razgovaralo se o lošem materijalnom položaju zaposlenih u ustanovama fizičke kulture i zaključeno je da je potrebno uključiti Stalnu konferenciju gradova i opština u rešavanje ovog pitanja.

Po završenoj sednici Odbora, fudbalska ekipa Narodne skupštine odigrala je prijateljsku utakmicu u malom fudbalu protiv ekipe lokalne samouprave grada Leksovca. U Vlasotincima, gde je utakmica igrana, ekipe su zabležile nerešen rezultat 4:4.

Nis: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Sreda, 30. mart 2011. Dvadeset šesta sednica Odbora za omladinu i sport Valjevo Ima fotografija

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.