Ponedeljak, 12. decembar 2011.

Trideset druga sednica Odbora za omladinu i sport

Na sednici održanoj 12. decembra, članovi Odbora za omladinu i sport razmatrali su Informaciju o radu Ministarstva omladine i sporta za period januar – septembar 2011. godine.


Sednici je prisustvovala državna sekretarka u Ministarstvu omladine i sporta, Ivana Kovačević sa saradnicima, kao i predstavnici Karate federacije Srbije.

Predstavnici Ministarstva za omladinu i sport upoznali su prisutne članove Odbora sa postignutim rezultatima u proteklom periodu, kao i sa ciljevima koji treba da se realizuju u narednom periodu.

Tom prilikom naglašena je važnost donošenja dva zakona – Zakona o sportu i Zakona o mladima. Takođe je istaknut značaj donošenja Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji, koja predviđa veliki broj aktivnosti u okviru ostvarenja tri strateška cilja – Sport dece i omladine, vrhunski sport i razvoj sportske infrastrukture. Usvajanjem Zakona o mladima I Nacionalne strategije za mlade stvoreni su zakonski uslovi za kontinuiranu i održivu brigu o njima. U okviru Ministarstva nastavljena je intezivna saradnja na međunarodnom planu kroz učešće u međunarodnim telima koja se bave politikom za mlade. Potpisani su bilateralni sporazumi o saradnji u oblasti omladinske politike i sporta sa Ukrajinom, Azerbejdžanom i Makedonijom. Istaknuta je uspešnost rada Fonda za mlade talente, koji je od svog osnivanja 2008. godine do danas stipendirao i nagradio više od 6 000 studenata i srednjoškolaca.

Po obavljenoj raspravi, članovi Odbora jednoglasno su usvojili Informaciju o radu Ministarstva omladine i sporta za period januar – septembar 2011. godine.

U nastavku sednice raspravljalo se o sporu koji se vodi između Karate federacije Srbije i Beogradskog karate saveza.

Sednici je predsedavao Milan Vučković, predsednik Odbora za omladinu i sport.

Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
ponedeljak, 28. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja