Ponedeljak, 17. april 2006. - Sreda, 19. april 2006.

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2006. godini

Za Treću sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2006. godini, koju je predsednik Narodne skupštine Predrag Marković sazvao za ponedeljak, 17. april usvojen je sledeći dnevni red:1.Predlog zakona o Crkvama i verskim zajednicama, koji je podnela Vlada,2.Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o telekomunikacijama, koji je podnela Vlada,3.Predlog odluke o sprovođenju postupka javne nabavke usluge eksterne revizije završnih računa budžeta Republike Srbije i organizacija obaveznog socijalnog osiguranja za 2002, 2003. i 2004. godinu, koji je podneo Odbor za finansije,4.Predlog odluke o sprovođenju postupka javne nabavke usluge eksterne revizije završnog računa budžeta Republike Srbije i oraganizacija obaveznog socijalnog osiguranja za 2005. godinu, koji je podneo Odbor za finansije.Za Treću sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2006. godini, koju je predsednik Narodne skupštine Predrag Marković sazvao za ponedeljak, 17. april usvojen je sledeći dnevni red:

1.Predlog zakona o Crkvama i verskim zajednicama, koji je podnela Vlada,

2.Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o telekomunikacijama, koji je podnela Vlada,

3.Predlog odluke o sprovođenju postupka javne nabavke usluge eksterne revizije završnih računa budžeta Republike Srbije i organizacija obaveznog socijalnog osiguranja za 2002, 2003. i 2004. godinu, koji je podneo Odbor za finansije,

4.Predlog odluke o sprovođenju postupka javne nabavke usluge eksterne revizije završnog računa budžeta Republike Srbije i oraganizacija obaveznog socijalnog osiguranja za 2005. godinu, koji je podneo Odbor za finansije.

Na početku pretresa u načelu o Predlogu zakona o Crkvama i verskim zajednicama narodnim poslanicima se obratio ministar vera dr Milan Radulović, ukazavši na značaj donošenja ovog zakona i pojasnivši osnovna predložena rešenja.

Do kraja produženog rada prvog dana, Narodna skupština je obavila pretres u načelu o Predlogu zakona o Crkvama i verskim zajednicama.

Drugi dan

Drugog dana rada ( 18. april) Narodna skupština je obavila načelni pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o telekomunikacijama.

Na početku rasprave, predložene dopune Zakona je obrazložio ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić, istakavši da je cilj izmena da se učini efikasnijom i jednostavnijom delatnost subjekata koji se bave telekomunikacijama i rešenja usklade sa regulativom Evropske unije.

U nastavku rada, Narodna skupština je obavila jedinstveni pretres o Predlogu odluke o sprovođenju postupka javne nabavke usluge eksterne revizije završnih računa budžeta Republike Srbije i obaveznog socijalnog osiguranja za 2002, 2003. i 2004. godinu i Predlog odluke o sprovođenju postupka javne nabavke usluge eksterne revizije završnih računa budžeta Republike Srbije i obaveznog socijalnog osiguranja za 2005. godinu.

Treći dan

Trećeg dana rada (19. april), Narodna skupština je obavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o Crkvama i verskim zajednicama, a četvrtog dana (20. april) pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o telekomunikacijama i o Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je uvršćen u dnevni red po hitnom postupku na predlog predsednika Poslaničke grupe DSS-a Miloša Aligrudića.

Odmah po završetku rasprave, predsednik Predrag Marković je odredio Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda sednice.

U Danu za glasanje, Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o Crkvama i verskim zajednicama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o telekomunikacijama, Predlog odluke o sprovođenju postupka javne nabavke usluge eksterne revizije završnih računa budžeta Republike Srbije i organizacija obaveznog socijalnog osiguranja za 2002, 2003. i 2004. godinu, Predlog odluke o sprovođenju postupka javne nabavke usluge eksterne revizije završnog računa budžeta Republike Srbije i organizacija obaveznog socijalnog osiguranja za 2005. godinu i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda i odlučivanje o njima, predsednik Narodne skupštine Predrag Marković je zaključio Treću sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2006. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5