23. februar 2021. Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

23. februar 2021. Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

Utorak, 23. februar 2021.

Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sazvao je, na zahtev 239 narodnih poslanika, Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu, za utorak, 23. februar 2021. godine, sa početkom u 10.00 časova.


Pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Milija Miletić, Selma Kučević, Sanja Jefić Branković, Đorđe Milićević, Života Starčević i Đorđe Todorović, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Usvojen je sledeći dnevni red:

  1. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, koji je podnela Vlada;
  2. Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Akcionarskog društva „Elektromreža Srbije“, Beograd (Regionalni program za energetsku efikasnost u prenosnom sistemu II) koji je podnela Vlada;
  3. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između KfW, Frankfurt na Majni („KfW“) i Republike Srbije („Zajmoprimac“) koju predstavlja ministar finansija za projekat „Energetska efikasnost u zgradama javne namene i obnovljivi izvori energije u sektoru daljinskog grejanja - Ozelenjavanje javnog sektora“, koji je podnela Vlada;
  4. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o prosvetnoj, kulturnoj i sportskoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Meksičkih Država, koji je podnela Vlada;
  5. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o statusu između Republike Srbije i Evropske unije o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Republici Srbiji, koji je podnela Vlada;
  6. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, koji je podnela Vlada i
  7. Izveštaj o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2019. godinu, sa Predlogom zaključka Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.
Narodna skupština usvojila je predlog narodnog poslanika dr Aleksandra Martinovića da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1, 2. i 3. i zajednički jedinstveni pretres o tačkama 4, 5. i 6. dnevnog reda sednice.

U ime predlagača narodnim poslanicima predložene akte obrazložio je ministar finansija Siniša Mali.

Do kraja dana, Narodna skupština je vodila i zaključila zajednički načelni i jedinstveni pretres o prve tri tačke dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 24. februara, Narodna skupština započela je zajednički i jedinstveni pretres o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o prosvetnoj, kulturnoj i sportskoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Meksičkih Država, Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o statusu između Republike Srbije i Evropske unije o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Republici Srbiji i Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima.

Predloge zakona narodnim poslanicima obrazložio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila je i završila zajednički i jedinstveni pretres tačkama od 4. do 6. dnevnog reda sednice.

Trećeg dana rada, 25. februara 2021. godine, pre početka rada, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Samir Tandir, Enis Imamović, Đorđe Milićević i dr Aleksandar Martinović zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Tokom dana, narodni poslanici razmatrali su Izveštaj o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2019. godinu, sa Predlogom zaključka Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.

Izveštaj je predstavio Nebojša Perić, direktor Komisije za zaštitu konkurencije.

Nakon duže rasprave, Narodna skupština obavila je i zaključila raspravu o poslednjoj tački dnevnog reda sednice.

U nastavku rada, narodni poslanici razmotrili su u pojedinostima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, odredio je četvrtak, 25. februar 2021. godine, sa početkom u 19.13 časova, kao Dan za glasanje o tim tačkama dnevnog reda sednice.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 25. februara 2021. godine, Narodna skupština usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Akcionarskog društva „Elektromreža Srbije“, Beograd (Regionalni program za energetsku efikasnost u prenosnom sistemu II), Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između KfW, Frankfurt na Majni („KfW“) i Republike Srbije („Zajmoprimac“) koju predstavlja ministar finansija za projekat „Energetska efikasnost u zgradama javne namene i obnovljivi izvori energije u sektoru daljinskog grejanja - Ozelenjavanje javnog sektora“, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o prosvetnoj, kulturnoj i sportskoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Meksičkih Država, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o statusu između Republike Srbije i Evropske unije o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Republici Srbiji, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, i Izveštaj o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2019. godinu, sa Predlogom zaključka Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zaključio je Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu.Video (12)

Utorak, 23. februar 2021. | Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 23.02.2021. (I)

Utorak, 23. februar 2021. | Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 23.02.2021. (II)

Utorak, 23. februar 2021. | Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 23.02.2021. (III)

Utorak, 23. februar 2021. | Treće vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 23.02.2021. (IV)

Sreda, 24. februar 2021. | nastavak Trećeg vanrednog zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 24.02.2021.(I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 7


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
četvrtak, 15. april

Ceo kalendar dogadjaja