11. oktobar 2021. Susret predsednika Narodne skupštine i ministra inostranih poslova i dijaspore Države Palestine

11. oktobar 2021. Susret predsednika Narodne skupštine i ministra inostranih poslova i dijaspore Države Palestine

Ponedeljak, 11. oktobar 2021.

Susret predsednika Narodne skupštine i ministra inostranih poslova i dijaspore Države Palestine

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom inostranih poslova i dijaspore Države Palestine Riadom Al Malkijem.


Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa svojim bivšim kolegom ministrom Al Malkijem i zahvalio mu se na učešću na sastanku Pokretna nesvrstanih zemalja kojim se obeležava šezdeset godina od osnivanja pokreta i održavanja prvog Samita u Beogradu, upravo u Domu Narodne skupštine. Istakao je da su odnosi između Srbije i Palestine tradicionalno dobri i izrazio spremnost da će i na funkciji predsednika Narodne skupštine nastavi da radi na njihovom daljem unapređenju. Zahvalio se ministru Al Malkiju na principijelnoj poziciji i podršci koju Palestina pruža Srbiji u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Ministar Al Malki se složio da su odnosi između Palestine i Srbije tradicionalno prijateljski i zahvalio se predsedniku Narodne skupštine na doprinosu koji je lično dao njihovom razvoju i unapređenju. U vezi sa pitanjem Kosova i Metohije pružio je uverenje da se njihova pozicija neće menjati. Istakao je da dobre političke odnose treba da prati i razvoj ekonomske saradnje i izrazio nadu da će uskoro doći do realizacije ideje o formiranju zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju, o čemu su sagovornici ranije razgovarali.