28. jul 2022. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Nj.E. Čen Bo

28. jul 2022. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Nj.E. Čen Bo

Četvrtak, 28. jul 2022.

Susret predsednika Narodne skupštine i ambasadorke NR Kine

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Nj.E. Čen Bo, o bilateralnim odnosima i strateškoj saradnji dve zemlje.


Predsednik Skupštine Ivica Dačić istakao je da  je Srbija pored intenzivnog političkog dijaloga na svim nivoima, veoma zadovoljna i nivoom parlamentarne saradnje dve zemlje u prethodnom periodu. Takođe je izrazio nadu da će novi saziv parlamenta, koji će biti konstituisan u ponedeljak 1. avgusta, nastaviti da radi u istom duhu. Dačić je napomenuo da je u Dvanaestom sazivu Narodne skupštine Poslanička grupa prijateljstva sa Narodnom Republikom Kinom brojala čak 122 poslanika i izrazio uverenost da će formiranje nove grupe prijateljstva i unapređenje saradnje sa Kinom biti prioritet i za naredni saziv. 

Ambasadorka Čen Bo rekla je da smatra da su bilateralni odnosi na istorijskom maksimumu, a kineska strana ih ocenjuje kao „svevremene odnose čeličnog prijateljstva“. Rekla je da u političkim odnosima nema otvorenih pitanja i da odnose dve zemlje karakteriše visok stepen uzajamnog poverenja i međusobna podrška u najvažnijim pitanjima.

Sagovornici su se složili da nastave uspešnu saradnju i nakon formiranja novih državnih organa Republike Srbije.


Foto galerija