Ponedeljak, 30. oktobar 2006.

Susret predsednika Narodne skupštine i Delegacije Donjeg doma Parlamenta Italije

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković primio je danas delegaciju Donjeg doma Parlamenta Italije (Camera dei Deputati) koju predvodi Umberto Ranijeri (Umberto Ranieri), predsednik Odbora za spoljnu politiku.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković primio je danas delegaciju Donjeg doma Parlamenta Italije (Camera dei Deputati) koju predvodi Umberto Ranijeri (Umberto Ranieri), predsednik Odbora za spoljnu politiku.

Predsednik Marković je izrazio veliko zadovoljstvo što je novi Ustav Republike Srbije potvrđen na Referendumu i upoznao sagovornike sa preliminarnim rezultatima Referenduma, prema kojima je, po najtežim uslovima za promenu Ustava, više od 97 odsto izašlih građana reklo DA demokratskoj budućnosti Srbije.

Predsednik Narodne skuštine je istakao da je Italija jedan od najvažnijih, kako političkih, tako i ekonomskih partnera Srbije i zahvalio se na svestranoj pomoći koju Italija u kontinuitetu pruža Srbiji od 2000. godine. Na kraju, naglasio je da će Narodna skupština, što je pre moguće, ratifikovati Sporazum o viznim olakšicama, koji je pre nekoliko meseci potpisan između dve zemlje, a čime Italija postaje prva zemlja u okviru Šengenskog sporazuma koja uvodi vizne olakšice za Srbiju.

Predsednik Odbora za spoljnu politiku Umberto Ranijeri je istakao zadovoljstvo zbog potvrđivanja novog Ustava na referendumu, naglasivši da to potvrđuje demokratsku orijentaciju Srbije i pomera Srbiju korak bliže ka Evropskoj uniji, ali je i jasan znak diskontinuiteta sa prošlošću. Takođe je istakao zadovoljstvo zbog odličnih odnosa dve zemlje i izrazio nadu da će se međuparlamentarna saradnja ubrzano razvijati u obostranom interesu.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
subota, 4. jul
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja